Czyli jak auto ma przejechane 120 tys i rozrząd nie był zmieniany to co pierwszą wymianę![]()
Czyli jak auto ma przejechane 120 tys i rozrząd nie był zmieniany to co pierwszą wymianę![]()
co do pompy wody WYMIENIAĆ nie sluchac mechanikow,w fiacie scudo 1,9 TD mechnik powiedzial ze nie trzeba po 500km szlak trafil pompe, rozrzad, głowice i 2000zł łącznie
Amor patriae nostra lex
Była 155 1,8 TS
Była 156 SW 1,8 TS
Jest 166 2,0 TS
Z całym szacunkiem ale nie widzę związku z Fiatem Scudo a już tym bardziej dieslem.
Po za tym sam jestem mechanikiem a jednak pytam.
chodzi o zasadę ze trzeba wymieniać
Amor patriae nostra lex
Była 155 1,8 TS
Była 156 SW 1,8 TS
Jest 166 2,0 TS
Przy okazji wymiany rozrządu zapytam o uszczelki wałów, ile ich jest ?
2 wałki rozrządu
1 wał korbowy
i to wszystko ?
W manualu opisana jest jeszcze wymiana przynajmniej jednej uszczelki pod tytułem:
"Changing the counter-rotating shaft seals".
Jak to się nazywa po polsku ?
Drugie pytanie odnosi sie do uszczelki z załącznika pod numerem 19. Wyglada na uszczelke elementu 11 ? Ale takie coś widziałem dokręcane do pokrywy rozrządu z góru a nie z dołuDo przykrywania świec, na trzech śrubach, czasem trzeba to odkrecić przy wymianie przewodów.
Chyba również warto pamiętać o pasku wieloklinowym/rowkowym, który w przypadku pęknięcia potrafi wkręcić się w rozrząd. Pytanie o napinacz tego paska, jaka jest jego żywotność, czy wymieniać go razem z rozrządem ?
Pozdrawiam
"Changing the counter-rotating shaft seals" - Wymiana uszczelek wału obracających się przeciwstawnie ;-) tak mi się wydaje.
Nie wiem jaki masz silnik, ale jeżeli masz wałki balansujące to tam też są dwa simmeringi do zmiany.
Tu możesz mieć rację, bo manual w tej części jest uniwersalny do TSów 16V
Gdzieś tutaj na forum znalazłem bardzo fajny program "serwisowy" i to po polsku. Tam powinno być to dokładnie rozpisane. Jak na niego wpadnę to napiszę.