No, to kwestia wyboru żoneczki. Zresztą można wszystko pogodzić, raczej potencjalni klinenci Giulii jednego wozu w rodzinie nie mają. O ile mają rodziny.
No, to kwestia wyboru żoneczki. Zresztą można wszystko pogodzić, raczej potencjalni klinenci Giulii jednego wozu w rodzinie nie mają. O ile mają rodziny.
Porownuje bo mogeNie porownuje jakosci wykonczenia tym bardziej ze nie mialem okazji macac Giulii, porownuje wyposazenie cos co mozna obiektywnie ocenic.
Jezdzilem 4lata 159 teraz mamy Giuliette, jezdzilem tez Mazda i moim zdaniem nie odbiega jakoscia a tym bardziej wykonczeniem od AR
Wiec do czego Alfe porownywac do Maybacha, to ta liga?![]()
Przede wszystkim panna z Misiem nie pójdzie oglądać sedana. Prędzej SUVa, bo u pań jest takie przeświadczenie, że czym auto większe to bezpieczniejszeWięc jest szansa wtedy jak wejdzie SUV Alfy
![]()
Jak widać robienie sieczki z mózgów że auto pojedzie za ciebie, nastawi klimę, puści ulubioną muzykę a niedługo pewnie i zrobi fellatio przynosi zamierzony skutek.
Na szczęście jest jeszcze duża grupa ludzi którzy są w stanie postawić takie błahostki jak napęd RWD czy idealny rozkład masy ponad najważniejszy element auta bez którego nie da się żyć jakim jest stacja dokująca srajfona.
BTW, właśnie wpadłem na idealny pomysł na biznes - lusterka środkowe z kamerą + wyzwalacz na kierownicy, będzie można se strzelić selfika lub po naszemu samojebkę bez odrywania rąk z kierownicy!!! U odmóżdżonych użytkowników sukces gwarantowany i opływanie w luksusach po rozwinięciu firmy
A konfigurator faktycznie trochę niedopracowany, przydał by im się ktoś bardziej ogarnięty do GUI który wywalił by na wierzch co ważne jak choćby wspomniana moc silnika.
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Daj spokoj kolego,wiekszosci na tym forum prawdopodobnie wydaje sie,ze giulia bedzie czyms w rodzaju auta topowego.
W mojej ocenie rowniez mazda ma calkiem dobre materialy. Nie wiem co zaprezentuje giulia,to sie oceni dopiero podczas ogledzin.
Natomiast jasno mozna stwierdzic,ze jest drogo,nawet bardzo.
Cenowo auta mocno odbiegaja,zobaczymy jak alfa wypadnie podczas jazdy. Technologie ma lepsza,ale czy warto bedzie za nia doplacia te okolo 30 tys ? Czas pokaze.
Co do samego porownania: oba auta sa klasa srednia,wiec jest to jak najbardziej na miejscu.
Ps. Kolega tez zainteresowany mazda ?
Ostatnio edytowane przez rybakmj ; 07-06-2016 o 15:13
Już tu padło i chyba to zakończyć powinno było te porównania - tam gdzie Alfa się zaczyna (osiągi) tam się kończą możlowości Mazdy. O czym tu mówić dalej. Jaka ta sama klasa ???
Jeśli rozważasz Mazdę to w ogóle nie bierz Giulii pod uwagę, będziesz co chwilę rozgoryczony że za kilkdziesiąt tys mniej mogłeś mieć "to samo" (aha, jasne) i do tego nie psujące się i bez Polmozbytu czyhającego tylko żeby coś popsuć. No niestety, dla spokojnej głowy to się Alfy nie kupuje. Ale coś za coś.
Porównywać można ale nie za bardzo jest co bo chyba nikt z was jeszcze Giulią nie jechał? To jak porównać?
Moim zdaniem nie można jasno stwierdzić że jest drogo. Zależy jak dla kogo. Dziennikarze w Polsce np uważają prędzej że jest tanio a nie drogo. Nie znamy cen benzyny a diesel jest o pojemności powyżej 2 litrów co też ma spore znaczenie.
Kupując Mazdę pamiętajcie o porządnym AC ze zwrotem 100% z faktury bo może być kiepsko. :p
rybakmj dokladnie, Mazda 6 jest w kregu zainteresowania, szczegolnie, ze po faceliftingu wnetrze wyglada akceptowalnie,
liczylem ze AR bedzie tansza, z automatem i z przyzwoitym wyposazeniem zamknie sie w 150000pln, troche mnie przerosla![]()
Po prostu chłopakom umknęło ze Alfa ma wrócić na swoje historyczne miejsce w tej tzw. klasie Premium a nie być zwykłym autem dla plebsu pokroju Mazdy (nie obrażając nikogo oczywiście) i próbują zaklinać rzeczywistość że to auto jest za drogie, że sie nie sprzeda itp.
Zadam wam proste pytanie które moze uświadomi czemu to auto tyle kosztuje:
RWD zaczynają sie np. Od 150000
FWD zaczynają sie od 90000
I teraz zastanówcie sie jakim cudem Alfa miała by byc plasowana w cenniku FWD? I zaklinanie rzeczywistości nic tu nie da, napiszecie ze nie bedziecie doplacali tyle za napęd? Ok, to wypad, Mazda przyjmie was z otwartymi ramionami. To jest polityka producenta i koniec, Serdzio nie siedzi na forum AH i nie myśli teraz "k..wa, trzeba bylo jednak wystartować z cena 25000€ za QV...", chce wypozycjonowac ja tak a nie inaczej i mysle ze ma głęboko w swojej ciemni lamenty ludzi którzy porownuja ja do Mazdy i ich na to auto nie stać.
Swoja droga to interesujące, placz ze auto wyglada jak BMW... To kosztuje tez jak BMW![]()