Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Temat: Zakup 147

Użytkownik Znawca Avatar duke75
    Mieszka w
    Kłaj/Kraków
    Auto
    AR Giulia Super; AR Tonale PHEV; Spider 916 3.0 V6, GTV 3.2 V6 "La Regina"

Domyślnie Zakup 147

Nie wiem czy jest osobny temat odnośnie ogłoszeń a tym dziale ale chciałem zapytać w imieniu kolegi o ten samochód.
    http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...-ID6yl3qZ.html

Kumpla namawiam na alfę i podoba mu się to auto. Wiem, że jest osobny wątek na temat SUPERALFA , nawet go kiedyś śledziłem ale może ktoś widział to auto i może coś powiedzieć.
    Jeśli jest osobny temat odnośnie zakupu 147 prosze mnie przenieść. Pozdr

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar FunBoy
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Suzuki Swift (tymczasowo)

Domyślnie

Troche uciązliwe w uzytkowaniu. Mój chlopak mial jeszcze niedawno i ciagle psulo sie cos z elektronika. Nie mowiac o tym, ze zawieszenie nie jest na nasze drogi Panie duke75. Moze to uraz do tego autka i nie jestem zbyt obiektywna. Druga sprawa, ze mialo jakies 4 lata więcej niz to, ale po tym jak wlozyl w niego kilka tysiecy nie chce juz o nim slyszec.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar esco1982
    Mieszka w
    Olsztyn
    Auto
    AR 166 3.0 V6 99r.,Fiat Tipo 1.4 T JET 2017

Domyślnie

Cytat Napisał FunBoy Zobacz post
    Troche uciązliwe w uzytkowaniu. Mój chlopak mial jeszcze niedawno i ciagle psulo sie cos z elektronika. Nie mowiac o tym, ze zawieszenie nie jest na nasze drogi Panie duke75. Moze to uraz do tego autka i nie jestem zbyt obiektywna. Druga sprawa, ze mialo jakies 4 lata więcej niz to, ale po tym jak wlozyl w niego kilka tysiecy nie chce juz o nim slyszec.
    Mocno nie obiektywna opinia, Ja swoją jeżdżę drugi rok i problemów żadnych nie mam!!! Ostanio byłem w Zakopanym i przez myśl mi nawet nie przeszło że włoszka będzie marudzić. Nie wiem skąd biorą się takie opinie o Alfach? Wcześniej miałe 146 i jeździłem nią 10lat bez żadnych problemów. Myślę że twój chłopak kupił zaniedbany egzemplarz i później musiał do niego dokładać. A jeżeli chodzi o elekrtykę to jest taka sam jak w każdym innym samochodzie, włosi nic nowego w tej dziedzinie nie wymyślili
    Jeżeli chodzi o firmę SUPERALFA to jak szukałem swojej 147 zadzwoniłem do nich i powiedzieli że 147 nie ściągaja bo sie im nie opłaca, napewno nie są to żadni miłośnicy marki Alfa Romeo!!! samochód trzeba po prostu dobrze sprawdzić i tyle....
    AR 146 1.4 BOXER, AR 147TI 1.6 TS, AR 166 3.0 V6

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Piastów
    Auto
    Alfka 147 120koników + LPG BRC

Domyślnie

jakoś długo już stoi, na zdjęciach drzewa jeszcze bez liści, więc ja bym omijał szerokim łukiem
    PS
    dolny zawias drzwi kierowcy jakiś nasmarkany spaw,
    Ostatnio edytowane przez Piotr_147TS ; 08-06-2016 o 14:59

Użytkownik Znawca Avatar duke75
    Mieszka w
    Kłaj/Kraków
    Auto
    AR Giulia Super; AR Tonale PHEV; Spider 916 3.0 V6, GTV 3.2 V6 "La Regina"

Domyślnie

Dzięki za opinię o 147 Ale chciałem usłyszeć raczej o tym egzemplarzu

Użytkownik Romeo Avatar czosnek1802
    Mieszka w
    Zgorzelec
    Auto
    Alfa Romeo 146 1.9TD Alfa Romeo 147 1.9jtdm 16v

Domyślnie

Cytat Napisał duke75 Zobacz post
    Nie wiem czy jest osobny temat odnośnie ogłoszeń a tym dziale ale chciałem zapytać w imieniu kolegi o ten samochód.
    http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...-ID6yl3qZ.html

Kumpla namawiam na alfę i podoba mu się to auto. Wiem, że jest osobny wątek na temat SUPERALFA , nawet go kiedyś śledziłem ale może ktoś widział to auto i może coś powiedzieć.
    Jeśli jest osobny temat odnośnie zakupu 147 prosze mnie przenieść. Pozdr
    Widziałem te auto dobre pół roku temu już w ogłoszeniu co nie zmienia faktu że zawsze warto obejrzeć. Każdy z nas wie jak sprzedaje się alfe...

- - - Updated - - -

I pewnie była od niemca co płakał jak sprzedawał. To naprawde dobrego trupa musieliście kupić jak włożyliście w 147 po zakupie pare tysięcy... Ale tak to już jest, każdy dobrze wie skąd są negatywne opinie o alfach - kupią trupa, a później narzekają.

Użytkownik Dwusuwowiec
    Auto
    147 1.9 jtd 115

Domyślnie

nie tylko od Niemca co jeździł do kościoła tylko jak nie ma ktoś podstawowej wiedzy mechanicznej to szczerze odradzam ten samochód .Jak u mnie to padło
    1.wachacze górne bolączka bez pu ani rusz tuleje pu 100 zł sworznie niewymienne
    2.elektryka ogólnie okablowanie parę życzy polutowałem części ogólnie tanie
    3.remont skrzyni wymiana linek
    4. łożyska z piastą koszt 250 zł jakieś normalne
    i wiele innych ale ogólnie to przez ten czas to w fabi padł cały silnik to wiadomo czy ktoś się lubi bawić czy odrazu grube żeczy psuje się jak każdy inny nie więcej nie mniej

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Vincenzo
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta 1.4 Turbo 120 KM

Domyślnie

Widać, że stoi długo, to fakt. Ale z drugiej strony wiemy wszyscy, jak trudno sprzedać Alfę za cenę nie poniżej wartości. Jednak po samych zdjęciach ciężko ocenić ten egzemplarz.

Użytkownik Dwusuwowiec
    Auto
    147 1.9 jtd 115

Domyślnie

ja jak widzę w aukcji napisy typu igła ideał to omijam szerokim łukiem sam pochodzę z osiedla handlarzy samochodami moją sprowadzałem z belgi 5 lat temu niby też ideał a i tak był padnięty górny wahacz silnik jtd jest ok z benzyną to nie wiem . a na zdjęciach to każde auto ładnie wygląda

Użytkownik Romeo Avatar czosnek1802
    Mieszka w
    Zgorzelec
    Auto
    Alfa Romeo 146 1.9TD Alfa Romeo 147 1.9jtdm 16v

Domyślnie

Cytat Napisał sixtus Zobacz post
    ja jak widzę w aukcji napisy typu igła ideał to omijam szerokim łukiem sam pochodzę z osiedla handlarzy samochodami moją sprowadzałem z belgi 5 lat temu niby też ideał a i tak był padnięty górny wahacz silnik jtd jest ok z benzyną to nie wiem . a na zdjęciach to każde auto ładnie wygląda
    Kolego, to co ty te górne wahacze zmieniasz co rok że taka "bolączka" ? Przecież to element eksploatacyjny, normalne że się zużywa. A jak ktoś każdą dziurę zalicza, albo kupuje wahacze fasta albo inne, no to co tu dużo gadać... Jak se pościelisz, tak się wyśpisz. Ja wahacze górne wymieniłem 2 lata temu, zrobiłem 44tyś km. Zero oznak zużycia póki co Pozdrawiam.