0,5 ml na 10 litrów
Motul
Vavoline
Castrol
PENRITE
MILLERS OILS
Selenia
Yacco Lube
Texaco
Total
Mobil
RAVENOL
Shell
Fuchs
Midland
Eurol
Liqui Moly
0,5 ml na 10 litrów
Brawo, czyli nawet mniej niż proporcja AR6200 do paliwa a też robi robotę.. ;-)
Napisz adres do wysyłki na PW i masz gratisa!
Ktoś pisał o motulu, że jest mocno średni.. Dlaczego? A np motul x-clean jaki jest?
Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
Za największego wroga ludzie mają tego, kto mówi im prawdę // Platon.
Była Marea 2.4TD HLX 125KM '98r
Była Marea 2.4JTD ELX 131KM '99r
Była 166 2.4JTD 10v 150KM '03r
Była 166 2.4JTDm 20v 175KM @ 238KM 504Nm by @sdero '04r
Jest 166 2.4M-jet 20v 2006r @ ?
Masz problem z autem ? Chcesz usunąć klapy wirowe, DPF bądź EGR ?
Zrobić kompleksową diagnostykę ?
Wymiany rozrządów/eksploatacja i remonty silników ?
Załatwimy nawet programowo !
Zapraszam na nasz warsztat.
Bo to zwykle HC jak wiele innych tanszych
Ostatnio edytowane przez Pływak ; 10-06-2016 o 01:47
X-clean HC?
Jakieś źródło?
Nawet w DE jest sprzedawany jako full syntetyk.
Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
Ostatnio edytowane przez FXX ; 10-06-2016 o 11:04
Ostatnio edytowane przez EGONZGIERZ ; 10-06-2016 o 11:36
Miłośnik pizzy i samochodów włoskich
Kubek bez przesady.W TV i radiu co chwila jest reklama paliwa x lub y na którym przejedziesz x lub y km dalej. Myślisz,że co oni dodają do tego paliwa? Podobne dodatki tylko w mega skali przez co pewnie gorsze (tańsze) i pewnie w mniejszym stężeniu (niższe koszty). Do tego płaci się drożej niż stosując dodatek Archoila. Lejąc Archoila z grubsza wiem co leje i leje sam ile chce. To nie są nowe wynalazki. Dodatki do paliw są stosowane od dziesięcioleci, również w motosporcie bo poprawa parametrów/właściwości paliwa przekłada się na osiągi i spalanie pojazdu a także na prawidłowe smarowanie, które niestety w przypadku standardowego paliwa jest zwykle niewystarczające i dlatego tysiące ludzi leje do baków olej 2T, za którymi nie stoi marketing bo nie do tego zostały wyprodukowane.
- - - Updated - - -
Z tym Motulem to faktycznie jest dziwna sprawa ale wg. mojego rozeznania to olej HC, tyle że pewnie z na tyle dużym udziałem grupy IV w bazie olejowej aby można było legalnie używać w DE nazwy vollsynthetisch. Coś też słyszałem o zmianie podejścia do oleju syntetycznego na rynku w DE ale tylko jakieś niesprecyzowane plotki.
A polecicie jakiś dobry olej 5W50 ? Aktualnie śmigam na 5W40, wcześniej było 5W30, jednak nastały upały, miasto przez które muszę dojechać do pracy całe zakorkowane (nieraz z godzine stoje w korku) a i lubię sobie depnąć to wypróbowałbym 5W50.
Mam pytanie: czy olej Shell helix ultra diesel 5W40 może być jak głosi napis: fully syntetic?
Wiem, że jest to olej w shelowskiej technologii GTL, dlatego go zakupiłem.
Więc co to ma być:
- stan faktyczny ?
- bałwochwalstwo firmy?
- podróba?