Ostatnio edytowane przez radosuaf ; 10-06-2016 o 11:03
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Ależ nie Alfa nie musi się wysilać by konkurować z VW - 150 tys kosztuje VW CC albo MAzda 6 w dieslu)
konkurencją dla BMW, Audi czy Merca będzie tylko kiedy jakość auta i proces sprzedaży będzie na podobny poziomie. Na razie musi przekonać do siebie ludzi i konkurować z wypasionymi VW, Mazdą, Volvo, Lexusem, może Oplem Insignią 4x4 itp. Kluczowa dla przyszłości alfy będzie jakość produkcji i materiałów. Przy tych cenach to jest już droga tylko w jedną stronę - albo będzie na wysokim poziomie albo definitywny koniec z marką.
Ostatnio edytowane przez Quadrifoglio156 ; 10-06-2016 o 11:41
Alfa 156 2.0; Alfa 156 1.8, Alfa 145 1.4, Alfa 156 2.5V6 Modyficata, Alfa Giulietta M-Air Distinctive Sport Edizione Autodelta.
LEGENDA ALFA ROMEO: ALFETTA.PL
Kolego: rybakmj ale z tym sformułowaniem że cyt(...) C klasa wyglada duzo atrakcyjniej (...)(post z 09.06.16 godz 16:18) to już grubo PRZESADZIŁEŚ. Ja wiem ze o gustach się nie dyskutuję ale wybacz obecna C-klasa nawiązując chyba do S-klasy, z tymi wielgachnymi reflektorami i tak samo wielkimi światłami z tyłu wygląda jak dwutonowa wielka ciężka (zawalidroga) krowa. Co ty wypisujesz. Alfa przy niej to zwinny lekki pełny gracji sportowy sedan z przymrużonymi oczami (reflektorami) niczym puma szykująca się do skoku. (co tu w ogóle porównywać -jak kiedyś słyszałem to porównywać kwiat do krawężnika)
Pozdrawiam forumowiczów
Nie ma co generalizować. Osobiście znam 2 osoby zainteresowane Gulią, które obecnie jeżdżą VW CC i BMW serii 3. Coraz więcej osób zaczyna szukać czegoś oryginalnego. Proszę zwrócić uwagę, że teraz większość aut jest atrakcyjnie stylizowana i nadaje im się (pseudo) sportowe cechy (np. Mercedesy, w szczególności klasa A). Nabywcy szukają prestiżu ale też oryginalności i są w stanie za to zapłacić odpowiednio dużo. Dlatego sprzedaż marek premium ma się tak dobrze. Ap ropo Premium to Alfa wizerunkowo jest na pewno bardziej premium od Mazdy i właśnie w tym kierunku powinna zmierzać stając się marką premium (teraz też jest premium moim zdaniem ale tak nie do końca). Nie chodzi tu o to aby odebrać bardzo wielu Klientów niemieckich marek premium tylko o to aby wykroić dostatecznie duży kawałek (rosnącego) tortu. Guli nie musi sprzedawać się nawet 50% tyle co BMW3 czy Audi A4 aby można było mówić o dużym sukcesie.
Miałem właśnie okazje posiedzieć w Giulii i powiem wam, że mam nadzieję, że będzie się wyróżniała właściwościami jezdnymi tak jak obiecują. Bo w środku wieje nudą. Szaro, buro i niemiecko. Wrażenie jest takie samo jak w passacie, bmw, mercu tip. itd. Pamiętacie to uczucie kiedy pierwszy raz wsiadaliście do 147, 156, 166, 159? Ten "alfa-feel" i "alfa-tacz"?Tu go kompletnie nie ma - tyle mojej subiektywnej opinii.
(światło waliło mi w aparat...)
EDIT: Tak sobie teraz myślę dlaczego tak jest i dochodzę do wniosku, że może Alfa rzeczywiście odchodzi tym modelem od dominacji wyglądu nad właściwościami jezdnymi? Czyli wracamy z podejściem do ery 75/164... Nie wiem co myśleć...![]()
Ostatnio edytowane przez minusbb ; 10-06-2016 o 15:35
Minusbb, wróć do Giulii z "kolorowym" wnętrzem. Na pewno będzie lepiej.
Czarne wnętrze 159 też powoduje u mnie takie same odczucia jak u Ciebie... dlatego wybrałem sobie wersję bardziej kolorową![]()
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond
No fakt, to była bieda wersja (za 140tyś) ale kompletnie do mnie nie przemówiła. Na szczęście mnie nie stać więc nie muszę się tym przejmować
![]()