Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Rowerzysta Avatar Quadrifoglio156
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    czarny

Domyślnie

Cytat Napisał Butch Zobacz post
    ja jestem zdania, że żodyn kierownik wyżej wymienionych aut nie spojrzy nawet w tą stronę - oni wybierają samochody innym kluczem
    Uwierz mi, że mam pewien wgląd kto jakie auta kupuje i czym się kieruje. W kwestie finansowe z tym związane również.
    Co to za specjalny klient który kupuje Insignię 4x4 albo Mazde 6? Śmiem twierdzić, że na pewno nie flotowy ale taki który chce jeździć czymś specjalnym ale nie chce być kojarzony z BMW albo go na wypasione BMW nie stać. Powiem więcej, Obecni Klienci na najwyższe wersje Mazdy 6 to pierwszy target dla Giulii.
    Alfa 156 2.0; Alfa 156 1.8, Alfa 145 1.4, Alfa 156 2.5V6 Modyficata, Alfa Giulietta M-Air Distinctive Sport Edizione Autodelta.
    LEGENDA ALFA ROMEO: ALFETTA.PL

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    SY
    Auto
    Julietta

Domyślnie

Kilka dni mnie nie bylo i prosze jaki ruch w temacie a wszystko przez skromna Mazde

A propos postrzegania Alfy w Europie taka mala refleksja po kilku dniach spedzonych w Belgii (nie maja swoich marek wiec uwazam ich za obiektywnych) Coraz mniej Giuliett na ulicach, w porownianiu z okresem 2011-2012 wrecz znikoma ilosc, mam wrazenie ze wiekszosc z tych samochodow jezdzi sobie teraz w Pl. Alfa jako marka sie zestarzala, ci ktorzy po 159 czy Giuliettcie chcieli kupic nowy samochod nie mieli alternatywy i poszli do innych marek Zjednej strony zle a z drugiej moze okazac sie ta sytuacja strzalem w punkt, jak wszyscy wyglodniali sympatycy marki pobiegna kupic nowy model... Czas pokaze...

Moze jednak zlozyc zamowienie na Giulie poki Polmozbyt nie zrobil listy spolecznej?

Użytkownik Znawca Avatar rybakmj
    Mieszka w
    Grajewo,podlasie
    Auto
    Kia Sportage 1.6 PB 177km

Domyślnie

Cytat Napisał adamku111 Zobacz post
    Moze jednak zlozyc zamowienie na Giulie poki Polmozbyt nie zrobil listy spolecznej?
    Zaczekaj do konca roku,lub poczatku nowego,pare plnow zostanie Ci w kieszeni.
    Skoro nawet teraz idzie kupic mazde z 2015 roku,to giulia tym bardziej z rocznika zostanie.

Użytkownik Znawca Avatar Żuczek
    Mieszka w
    Płock
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta MA170 KM

Domyślnie

Na razie będzie u nas reglamentowana, najpierw muszą nasycić rynki zachodnie. Jeśli tam będzie się dobrze sprzedawać, to do nas trafi mniej sztuk a co za tym idzie, może wiele nie zostać z wyprzedaży rocznika.

Użytkownik Znawca Avatar Archi
    Mieszka w
    Gliwice/Knurów
    Auto
    była GT 3.2 V6 Q2

Domyślnie

Z edytoriala lipcowego TG - Szymon Sołtysik (po wizycie w Bolocco):
    "Szczególnie cieszy mnie efekt pracy inżynierów z Włoch, bo po raz pierwszy od wielu lat pokazali samochód, który nie jest dobry "jak na Alfę". on jest po prostu dobry i kropka. Już pierwsze jazdy zarówno wersją z nowym dieslem 2.2, jak i najmocniejszym benzynowym V6 pokazują, że w nowej Giulii drzemie duży potencjał".
    oraz
    "Marce potrzebni są nowi klienci, a Giulia z pewnością ich nie zawiedzie. Dobrze, że tym razem sięgnięto po najlepsze rozwiązania z całej grupy Fiata, nie omijając magazynów Maserati i Ferrari".

Cytat Napisał rybakmj Zobacz post
    giulia tym bardziej z rocznika zostanie
    Mam nadzieję, że tak jednak nie będzie.
    Alfa Romeo Nel Cuore

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Cytat Napisał Quadrifoglio156 Zobacz post
    Ależ nie Alfa nie musi się wysilać by konkurować z VW - 150 tys kosztuje VW CC albo MAzda 6 w dieslu )
    A nawet kosztuje więcej. Sąsiad kupił w zeszłym roku z salonu 1.5 roczną Mazdę 6 z jakimś tam przebiegiem typu 30tys. Zapłacił ponad 150tys, tak, za 2 letnią używkę. Kombi, 2.0l diesel, automat, 19", metalik, jasne skóry, szyberdach no i wszystkie bajery typu navi, asystent, jakaś rozszerzona gwarancja. Cena jaką pierwszy właściciel zapłacił była ok 175tys z tego co pamiętam. Nie kojarzę nawet żeby to była wersja 4x4.
    W maździe nie ma rabatów - przynajmniej niecałe 2.5 roku temu jak pytałem to nawet auta ze stock-u w grudniu nie były ani grosz przecenione - twierdzili że zaletą jest to że nie trzeba czekać na samochód 3 miesiące, i nie było mowy o żadnych dodatkach za free (przynajmniej we wstępnej rozmowie, bo na niej się skończyło z uwagi że wolnossąca 2.0 165KM nie dawała żadnej frajdy z jazdy, a tapicerki były brzydkie i zero wyboru).

Użytkownik Maniak resoraków Avatar 145Q
    Mieszka w
    Piotrków Trybunalski/Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD M-Jet 2004

Domyślnie

Byłem dzisiaj na jeździe w Starowej Górze pod Łodzią.

1 nowa wiadomość. W lipcu do Polski przyjeżdża 150 Giulii, dilerów jest 30 a więc 5 aut na salon. Z tego biorą dilerzy biorą 1szt jako dema, tak więc zostają 4 auta na salon. Jest zainteresowanie ze strony klientów, jednak Ci woleliby najpierw dotknąć auto i zobaczyć czy nie jest z gliny(brzmi to może i naiwnie, ale patrząc na opóźnienia...). Podsumowując, uważam że te 120 samochodów zejdzie im na pniu. Samochód wcale nie jest przesadnie drogi, to raczej brak hajsu jest tu problemem a nie wysoka cena. Od 2 tygodni przeglądam ceny Giulietty QV, i czy można uznać że nowa alfa w topowej wersji z rocznika 2015 za 94kzł to dużo?

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Jaworze
    Auto
    AR: 75 Busso/159 1,9Jtdm/ Fiat Coupe 2,0

Domyślnie

rybakmj ! kolego do rzeczy ja napisałem jak postrzegam klasę C mercedesa, opisz konkretnie co ci się podoba w stylizacji tego modelu mercedesa. Muszę koniecznie tego sie dowiedzieć. Może koledzy forumowicze też zabiorą głos w tej sprawie. Stylizacyjnie C-klasa kontra Gulia
    Pozdrawiam forumowiczów

Napisz koniecznie co jest pięknego w tych monstrualnych reflektorach i lampach i w tej ciężkawej sylwetce - konkretnie
    Ostatnio edytowane przez bera5 ; 10-06-2016 o 22:45

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomtrz
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    były alfy, jest Jaguar

Domyślnie

C klasa szału nie robi. Wygląda po prostu nudno. Nawet coupe się nie broni za specjalnie.

W wersji AMG też nie robi większego wrażenia. W porównaniu do QV, to nie ma nawet podejścia.
    Jaguar S-type 4.2 V8
    Alfa Romeo 166 FL - Distinctive - Nero Metallico - 2.4 JTD 20V 175KM - była
    Alfa Romeo 166 - Bieda Edition - 2.0 TS - była
    Citroen Xantia Activa II V6 - była
    Citroen Xantia II 2.0 16V - była
    Skoda Felicia 1.3 MPI - była

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Jaworze
    Auto
    AR: 75 Busso/159 1,9Jtdm/ Fiat Coupe 2,0

Domyślnie