Może to kalabryjskie słońce, pyszne jedzenie, i wakacyjny klimat Południa, ale w tym anturażu Giulia i w bieli i granatowym wygląda świetnie. Widziałem w Lamezii i bardzo mi się to auto podoba.
Kupiłem też na plażę czerwcowe wydanie Quatroruote z testem wersji cywilnej i QV - zatytułowanym Biscione Uber Alles... Mnie to pasuje.
Ci vediamo.
Ostatnio edytowane przez Archi ; 21-06-2016 o 20:13
Alfa Romeo Nel Cuore
Rozumiem, że mówimy o Belgii?
https://www.youtube.com/watch?v=7YkddjbcQew
Jest crash test Euro NCAP
Fajnie, że 5*, ale jestem bardziej ciekaw oceny w crash testach IIHS w Stanach, a szczególnie Small Overlap test, które jest o wiele bardziej 'realną' sytuacją niż te nasze europejskie.
Większość auta z 5 gwiazdkami NCAP dostają tam bardzo niskie noty (nie dotyczy tylko Volvo. Widać jak auto są robione pod specyficzne testy (tak samo jak ze żużyciem paliwa), a nie pod bezpieczeństwo ogólnie.
Pozdro,
Bartas
Nie tylko Volvo, Maserati Ghibli również otrzymało wysokie oceny, z Giulią myślę, że będzie podobnie - US to przecież ma być główny rynek zbytu.
Przy czołówce nawet szyba nie pękła...
Też na to zwróciłem uwagę. Ale może to norma teraz? nie śledzę testów zderzeniowych.
W 156 raz mi pękła sama z siebie, buda giętka jak guma. W 159 pamiętam że znacznie sztywniejsza, tu też lub bardziej na to wygląda - super, nie tylko w kwesti bezpieczeństwa ale i sztywności karoserii więc i prowadzenia.
Prosił bym teraz o wypowiedź ludzi, którzy tak twardo twierdzili o kłopotach Giulii na crash-testach...
Tylko proszę nie pisać herezji, że to wtedy zmieniano coś na szybko i dlatego tak dobrze im poszło.