Załącznik 204130Załącznik 204131
Oho, czyli już jest na świecie więcej QV niż wyprodukowali.
Załącznik 204130Załącznik 204131
Oho, czyli już jest na świecie więcej QV niż wyprodukowali.
Podałeś zły bo ekstremalny przykład , Dania to kraj o horrendalnych podatkach , zwłaszcza na auta . Kupowałem w Danii swoje A5 , w cenie netto bez miejscowych tax było znacznie tańsze niż w PL ale gdyby dodano wszystkie duńskie podatki to moje 2.0TFSI kosztowałoby tyle ile w PL wersja S5 V8 . Ciekawsze byłoby zestawienie cen Giulii w PL z czeskimi , słowackimi , węgierskimi a te zapewne nie będą się znacząco różniły .
AR 156 1.8 TS ( 2001-2006)
AR 159 1.9 JTDM 16V ( 2006-2009)
AUDI A5 2.0 TFSI MTM (2009 -2014)
BMW 528i F10 ( 2014 - 2019 )
BMW 540i G30 ( 2019 -
Lewostronnym powolno jeźdźcom mówimy kategorycznie NIE !!!
Ale właśnie o to chodzi ze każdy kraj ma inne podatki i porównywanie cen pomiędzy krajami tylko pokazuje że są inne podatki więc inne ceny. Takie masło maślane i płacz że alfa kosztuje 200000 w Szwajcarii jest bez sensu.
Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
https://www.youtube.com/watch?v=nPui7woTXl8 angielska
https://www.youtube.com/watch?v=9AOnb64wzU0 niemiecka
4K Video Downloader i pobieramy w FHD![]()
Ostatnio edytowane przez notsure ; 24-06-2016 o 13:24
W aktualnym Auto Motor i Sport jest opisana pierwsza jazda, chyba QV-ką.
Na zdjęciach samochód wewnątrz wygląda miejscami jak składany przez pana Zenka w stodole w połowie lat 90-tych.
Redakcja napisała, że z oceną wnętrza się wstrzymuje z uwagi na to, że wykończenie MOCNO odbiega od przyjętych standardów być może dlatego, że do testów dano egzemplarze przedprodukcyjne. W Motorze czy AŚ też narzekano na wykończenie. I to nie są takie typowe narzekania prasy motoryzacyjnej z niemieckim kapitałem, że o tutaj nie ma miękkiego plastiku, a tu jest gorzej spasowane niż we wzorcowym Passacie. Badziewną jakość widać na zdjęciach, tyczy się to też tapicerki skórzanej.
Reasumując FCA daje do jazd i fotografowania niedopracowany paździerz. Super pierwsze wrażenie dla potencjalnego klienta, gdy zobaczy spasowanie kokpitu na poziomie zbliżonym do Poloneza (polski klient) lub Trabanta (klient za Odrą). Powodzenia w konkurowaniu np. z BMW 3, które oferuje teraz golasa za 99 tys. brutto dla firm (zdaje się, że przy minimum 2 autach, ale i tak to ciekawa promocja). I nie ważne na ile to będzie poprawione w egzemplarzach produkcyjnych, każdy zainteresowany zapamięta to co zobaczył w pierwszych artykułach.
To wygląda jak marketingowy strzał w stopę, jeśli nie sabotaż.
Niemniej trzymam kciuki za sprzedaż AR w cenie mercedesa C, bez AR europejska motoryzacja straciłaby na kolorycie![]()
Panowie widziałem, obejrzałem (wnętrza nie bo była akurat siesta) Piękna gablota, wspaniała linia kilka smaczków typu przetłoczenie ze zderzaka przechodzące w tylną lampę, przetłoczenie maski obejmujące scudetto w zderzaku, reflektory z napisami AR i jakby ozdobną "siateczką" wewnątrz. Przód nie do podrobienia jak już pisałem przymrużone oczy, w realu dwa razy lepiej niż na zdjęciach. Kto wymyślił to głupie porównanie do BMW-u. Co tu porównywać. Zresztą zobaczcie sami i porównajcie do AR 159. Linia bardziej miękka , subtelniejsza - elegancja i klasa.
Pozdrawiam forumowiczów
Bidulka ze 159tki przy Giulii... Giulia jak stoi nawet to widać że chce pałaszować asfalt przed niąszeroka, niska..
O co chodzi z tą naklejoną tablicą rejestracyjną na na PL na 159tce ?
I który to kolor tej pierwszej na zdj Giulii - Vesuvio Grey ? trochę mocno ciepły-w kierunku brązowego mi się zdaje, ale może to monitor/zdjęcie na ekranie przekłamuje trochę.
Porównania do BMW serii 3 miałeś w tym wątku parę miesięcy wstecz. Nawet w cytowanym tutaj Auto Moto i Sporcie autorzy tekstu piszą o tych podobieństwach, ba, o wzorowaniu się na beemie.
To raz.
Dwa, zestawianie auta zaprojektowanego ponad 11 lat z nowym modelem nie ma żadnego sensu, bo cała motoryzacja się zmienia.
Trzy, wlot powietrza w scudetto, ta czarna kratka, wygląda jak koszyk metalowy na rower.
Wiemy, wiemy, silniki lepsze itd. Pewnie tak. Pytanie, czy to się sprzeda okaże się już za kilka miesięcy.
- - - Updated - - -
w białej wersji to szturmowiec z gwiezdnych wojen) Też było tutaj takie zestawienie fotek
Reasumując, auto musi być technicznie naprawdę dobre, jeździć ma naprawdę znakomicie, skrzypieć w nim nic nie może, awarii i akcji nawrotowych również ani ani. I miejmy nadzieję, że takie dobre i niezawodne będzie.
Ale wyglądem nie urzeknie nikogo i niczym się nie wyróżni. Żebyś na rzęsach stawał i udowadniał. Inni widzieli i z zachwytu nie szlochają, również ich wpisy możesz odnaleźć w tym wątku. Wyjątkiem może być wersja QV, ona naprawdę robi wrażenie.
Ale ile tych aut wyjedzie na drogi? Możesz pół życia jeździć po Europie i ciężko Ci będzie zobaczyć na szosie QV, ale oczywiście tego Ci życzę.
Ja widziałem wczoraj. Przez parę sekund, pod Wiedniem.
Ostatnio edytowane przez Anderson ; 25-06-2016 o 00:05
A dziwi Cię to co wypisują w tym periodyku, bo mnie już dawno nie (zresztą zaglądałem do niego kiedyś sporadycznie bo poziom tłumaczenia bywał fatalny) . Mam porównanie jaki był MOTOR za starych czasów (a czytam go od 1985r) a jaki jest teraz po przejęciu przez wydawnictwo Bauer (czasem już się nie da tego czytać). Tak że opinia Auto Motor Sportu dla mnie jest w ogóle nie wiarygodna i jest próbą ukierunkowania zasugerowania (któremu już wielu się poddało) opinii o wyglądzie samochodu.
( dla samodzielnie myślących wiadomo o co chodzi - rynek, kasa) Nie mam zamiaru nic udowadniać, ale z tych co widzieli na żywo ostatnio o ile sobie przypominam jeden z kolegów (dosyć nie śmiało ) wyraził pozytywna opinię. Zestawienie zrobiłem żeby sprawdzić czy ten rewelacyjny przód (i pozostała bryła) 159-ki rzeczywiście jest nie do przebicia przez nowy pełny elegancji model. Dla Ciebie po przeczytaniu i bezkrytycznym chyba przyjęciu tez A M S -u, scudetto to cyt (...) Trzy, wlot powietrza w scudetto, ta czarna kratka, wygląda jak koszyk metalowy na rower (...) [tak na marginesie jak cokolwiek w kolorze czarnym może kojarzyć się z metalem]. dla mnie kolejna z wielu ewolucja znaczka z interesującą ramką V w kolorze trochę matowego aluminium czyli zmiana z dotychczasowych "chromowanych" akcentów. W BMW znaczek gril jest na ogół tylko mniejszy lub (zwłaszcza) ostatnio większy i tyle. Nic innego nie potrafią wymyślić. Jakie wzorowanie na bmw nie daj sobie wmówić tych bzdur (ktoś widział jakieś ciekawostki stylizacyjne w Bmw ?). Widziałeś auto parę sekund, ja miałem okazję przyjrzeć się zdecydowanie dłużej.
Pozdrawiam forumowiczów