Ale może być też linka zerwana, i trzeba ją wymienić
Ale może być też linka zerwana, i trzeba ją wymienić
U mnie linka jest na 100% dobra. Nawet dwie linki (bo w jednym fotelu są dwie - dla lewej i prawej strony po jednej). Moim zdaniem mechanizm się dziwnie zatrzaskuje. Aż za bardzo.
Linka raczej dobra, bo jak już się uda nacisnąć klamkę to fotel odchyla się elegancko. To mechanizm jest jakiś niedopracowany, ale widzę teraz że to nie jest kwestia mojego egzemplarza. W GTV było dużo łatwiej.
Coś ruszyło w tym temacie?
Jeszcze nie gdyż nie miałem okazji podjechać do mechanika![]()
Witam,
Po ciężkich zmaganiach odpisuje... Mechanik, u którego byłem nie poradził sobie z problemem;/ Znajomi (chłopaki z fiata) mają swojego podwykonawce tapicera do którego oddają kierownice fotele itp...
Rzucił na to okiem i zadeklarował się że: naprawi linkę składania fotela oraz poprawi cały jego szkielet, gdyż u mnie występuje taki problem, że dodatkowo (poprzedni właściciel był lekko ,,postawny) i rozepchał w fotel i przy jeździe obciera on o podłokietnik i skrzypi jak stara szafa co wkurza niemiłosiernie. Co do samego mocowania powiedział że będzie się starał... zadeklarował koszty w granicach 150 - 200 złotych za ową imprezę... ale widziałem jego prace i naprawdę robią wrażenie
Ostatnio edytowane przez Piotrunia1 ; 21-06-2016 o 10:51
Panowie wszystkie Brery tak mają, jak ktoś wyżej opisał jest to wada konstrukcyjna z którą odpowiada wykonawca fotela czyli: Johnson Controls, można wyjąć fotel i próbować go naprawić (złamany nit), lub... dopasować jakąś blokadę "kiwania" w prowadnicy fotela, najlepiej działa jak fotel jest opuszczony do samego dołu!
Ciul z bujaniem. Jak się odbiorę do tego, to w miejsce nita wstawię śrubę z nakrędką (lub inny nit).
Ale jak do cholery zrobić, aby siedzenia otwierały się lżej? Przecież to jakaś masakra. Blokują się tak, że ciężko je złożyć.
Dałem wczoraj auto do tapicera. Problemem okazał się cały fotel!!! Bujał się, był ,,rozepchany" na prawą stronę, ocierał się o podłokietnik oraz nie składał się, (najprawdopodobiej miał urwaną linkę) gość jest podwykonawcą fiata... dziś odbieram zobaczymy co zrobioraz dam znać!
Pozdrawiam![]()
A więc... odebrałem fotel. Nie jest już rozepchany i ma nie ocierac o podłokietnik. Następnie linka składania jest naprawiona, (gość mówił że w tym fotelu jest problem z mechanizmem składania ale dał radę składa sie). Co do bujania... coś tam zrobił ale narazie nie wiem co gdyż auto stoi u mechanika... jak przymocuje to napisze