Witajcie,
nie wiem, dlaczego niektórzy tak bardzo się irytują na moje pytania. Gdybym wszystko już wiedział, nie zadawałbym pytań tutaj przecież.
Kolejna sprawa, to przerwany kabel: wygląda na to, że kabelek dochodzący do sprężarki i bardzo blisko całego układu wkręcił się w pasek i został przerwany. Przyjrzałem się temu z bliska wczoraj, za dnia i od razu micha mi się rozpromieniła. Jeśli to nie narobiło innych szkód, to pewnie naprawa skończy się na dosztukowaniu kabelka i pewnie jakiejś kostki lub czegoś podobnego.
Pytanko: czy znacie w Rzeszowie jakiegoś elektryka, który zrobiłby to od ręki?
Jak masz spadek obrotów przy wlączeniu klimatyzacji to jak to jest możliwe jak przerwany masz przewód???? Wentylator sie nie załączy jak nie ma ciśnienia.
Bardzo źle opisujesz awarię.
Napisane z komóreczki!
Tak się składa, że właśnie kabelek został dorobiony, bezpiezniki powymieniane i klima się włącza i chłodzi. Wiatrak od chłodnicy również się włącza.
Ale teraz sprężarka co kilka sekund się włącza i wyłącza. Czym to może być spowodowane? Przed rozerwaniem tego kable tak nie było. Co jest grane.
Edit: wyczytałem, że tak może być jak jest za mało/za dużo czynnika. wyczytałem że w mojej alfie ma być 550 g czynnika 135 ml oleju. To prawda? Potwierdzacie przypuszczenia? Proszę się wypowiedzieć
Ostatnio edytowane przez xrayPL ; 24-06-2016 o 17:18
A szarpie ci na tej klimie ?
no czuć na gazie, ale przez to, że się kompresor włącza i wyłącza. Natomiast na wyłączanej klimie igiełka. Teraz jechałem, kiedy już poniżej 30C było i okej. Ładnie woda się skraplała pod autem itd. Bez zarzutów. Jak zwalniam obroty nawiewu w środku to też było okej wcześniej. Jak chodzi, to chłodzi elegancko. Nic więcej i dokłądneij nie umiem powiedzieć.
W pierwszym poście napisał, że mu obroty rosną po włączeniu. Co jest to normalnym zajwiskiem, centralka silnika po podaniu sygnału na sterowanie sprężarki automatycznie podnosi obroty silnika, aby zapobiec przeciążeniu. Nie ma obwodu zwrotnego informującego o załączeniu klimy.
Powodem może być zbyt dużo czynnika, uszkodzony skraplacz(chlodnica), presostat lub.... brak odbioru zimna(zabity filtr kabinowy)
Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
zrób tak jak ja odkręć korek zaworka weź jakiś mały śrubokręt i spuść troche czynnika