Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar omen
    Mieszka w
    Piekary Śląskie
    Auto
    GT

Domyślnie

Odnosnie przyspieszenia..
    http://youtu.be/y1t1IA0T1uI

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Użytkownik Znawca Avatar SliwusBuu
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Mazda MX5 NBfl 1.8l, Alfa Romeo 159 2,4 JTDm 2006r.; Alfa Romeo 156, 1.9 JTD 115KM - była

Domyślnie

Zerknij na opis pod filmem. Autor sam napisał, że droga była mokra, a zmiany biegów mogłyby być lepsze. Ja z osądem bym się wstrzymał.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar omen
    Mieszka w
    Piekary Śląskie
    Auto
    GT

Domyślnie

Wiem czytalem.. Wiec te donuesienia wujka ciocki dziadka brata mozna o kant d... rozbic.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Użytkownik Rowerzysta Avatar Quadrifoglio156
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    czarny

Domyślnie

Cytat Napisał khazar Zobacz post
    Rozumiem. Mam na myśli to, że nie można czegoś nazywać zaletą, jeżeli ta część sprawia, że samochód dzięki niej tylko dorównuje konkurencji, a nie przewyższa ją. Swoją drogą to jestem trochę rozczarowany, bo słuchy dochodzą takie, że Alfa Romeo w dieslu wcale taka lekka jak miała być nie jest. Nie trzyma również katalogowych przyspieszeń, przy czym kultura pracy silnika najwyższa też nie jest. No cóż, za wcześnie, na wydawanie opinii. Jednak nie podzielam panującego tutaj hurra optymizmu - czasami trzeba również spojrzeć krytycznym okiem.
    Jesteś rozczarowany chociaż nie tylko nią nie jechałeś ale nawet w niej nie siedziałeś. Salony BMW i Lexusa stoją otworem.
    Spojrzenie krytycznym okiem powinno być oparte na faktach, to co robisz to krytykanctwo.
    Alfa 156 2.0; Alfa 156 1.8, Alfa 145 1.4, Alfa 156 2.5V6 Modyficata, Alfa Giulietta M-Air Distinctive Sport Edizione Autodelta.
    LEGENDA ALFA ROMEO: ALFETTA.PL

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    złom

Domyślnie

Cytat Napisał Anderson Zobacz post
    ma CD na muzykę czy tylko na usb?

- - - Updated - - -

lepiej niż konkurencja? To twoja ocena?
    bezpieczniejsza niż wolvo? to twoja ocena
    porządne materiały? zobaczymy w eksploatacji
    masa aluminium? konkurencja też ma, w tej klasie to powoli standard.
    I te zachwyty nad autem, które jeszcze w żaden sposob nie zostało sprawdzone w zadnych warunkach przez użytkowników, poza testami fabrycznymi.
    I te zachwyty nad wysoką ceną. Auta mieć nie będziecie ale podpala was, ze jest drogie. Nonsens goni nonsens.
    Acha, no i jak się podpalasz wałem czy innym blokiem, przeanalizuj co oferuje konkurencja.

Czy to jest "najbardziej kompletna alfa od dekad" okażę się za rok, dwa, jak te kompletne alfy odjeżdzą po kilkadziesiąt tysięcy kilometrów na szosach.
    "Podpalasz" to jakaś nowomowa w korpoświecie? LOL, jak zwykle zero argumentów to że auto A jest bezpieczniejsze niż auto B stwierdza nie ty, czy ja, tylko np. NCAP. Za resztę farmazonów pojechali cię inni więc nie będę się powtarzał. Przeanalizuj sobie, trollu, KRSie, specjalisto od wszystkiego i siedmiu boleści...

Cytat Napisał khazar
    Marketing działa dobrze. Wyjaśnisz co polepsza karbonowy wał w wersji 2.2 180KM? Czy samochód lepiej przyspiesza niż konkurencja? Póki co wiadomo, że wersja 180KM ma raczej 8,6 do setki niż 7,6. Co z resztą było do przewidzenia, że dane fabryczne będą naciągane.
    Póki co całe "larum" kręci się wokół jednego filmiku na yt. Natomiast na innym filmie giulia 2.2 150 CV idzie do setki w niecałe 7s? I co teraz? Dopóki nie będzie jakiegoś porządnego testu z normalną aparaturą pomiarową, a nie kamerką wlepioną w zegary dopóty nie ma co drzeć szat, że alfa dała ciała.

Cytat Napisał khazar
    Biały kolor podkreśla moim zdaniem najmniej udany stylistycznie element, czyli przednią maskę, a dokładnie moment w którym ona się kończy... Ten zderzak jest dziwnie wysoko zabudowany, poza tym kszałt tej maski jakiś taki brzydki... O ile w innych kolorach nie rzuca się to w oczy, to w białym kolorze jest to wręcz ostentacyjne
    Tu z kolei nie mógłbym się bardziej nie zgodzić. To wycięcie otworu maski na samej górnej płaszyczyźnie to mistrzostwo, i próżno szukać u konkurencji takiego rozwiązania. Bardzo fajnie, że nie poszli na łatwiznę, do świateł, linii grilla etc. To jest bardzo świadomy zabieg stylistyczny nawiązujący do historii:

1984 GTV6 3.2 24V

Domyślnie

Cytat Napisał Trin Zobacz post
    Tobie za to pociskanie pierdół ktoś płaci czy Ty tak sam od siebie?
    czy potrafisz coś sensownego napisać, czy tylko tyle? Bo to jest i obrażanie i trollowanie. Ponadto, ciekawe, jak się obserwuje agresje, wyzierającą z wpisów tych, którzy nie znoszą krytyki tylko leżą na kolanach przed autem. Którym dotąd, dodajmy, nie jeździli.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Tomekkk
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    159 SW 1,9JTDm Q-Tronic

Domyślnie

Cytat Napisał PietereQ Zobacz post
    "Podpalasz" to jakaś nowomowa w korpoświecie? LOL, jak zwykle zero argumentów to że auto A jest bezpieczniejsze niż auto B stwierdza nie ty, czy ja, tylko np. NCAP. Za resztę farmazonów pojechali cię inni więc nie będę się powtarzał. Przeanalizuj sobie, trollu, KRSie, specjalisto od wszystkiego i siedmiu boleści...

Póki co całe "larum" kręci się wokół jednego filmiku na yt. Natomiast na innym filmie giulia 2.2 150 CV idzie do setki w niecałe 7s? I co teraz? Dopóki nie będzie jakiegoś porządnego testu z normalną aparaturą pomiarową, a nie kamerką wlepioną w zegary dopóty nie ma co drzeć szat, że alfa dała ciała.

Tu z kolei nie mógłbym się bardziej nie zgodzić. To wycięcie otworu maski na samej górnej płaszyczyźnie to mistrzostwo, i próżno szukać u konkurencji takiego rozwiązania. Bardzo fajnie, że nie poszli na łatwiznę, do świateł, linii grilla etc. To jest bardzo świadomy zabieg stylistyczny nawiązujący do historii:

Z zabiegiem stylistycznym to raczej bym nie wyciągał zbyt pochopnych wniosków. Wpływ na to z pewnością miało bezpieczeństwo pieszego. Miałem okazję uczestniczyć w kilku szkoleniach na ten temat i w nowych autach bardzo dużą wagę przykuwa się właśnie do konstrukcji zderzaka, który ma zapewnić maksymalne bezpieczeństwo pieszemu przy uderzeniach do prędkości 80km/h. Stąd są bardzo elastyczne i wysoko pociągnięte, co wymusza przesunięcie linii maski.

Aczkolwiek w Giulii zostało to moim zdaniem naprawdę estetycznie wykonane i nie ma czego się wstydzić

Domyślnie

Cytat Napisał Quadrifoglio156 Zobacz post
    Jesteś rozczarowany chociaż nie tylko nią nie jechałeś ale nawet w niej nie siedziałeś. Salony BMW i Lexusa stoją otworem.
    Spojrzenie krytycznym okiem powinno być oparte na faktach, to co robisz to krytykanctwo.
    Khazar, jak widać, za nie padanie na kolana przed tym cudownym modelem też dostaje za swoje. Tymczasem kolega Quadrifoglio nie dostrzega, że sam robi coś dokładnie takiego samego: rozumiem, że kolega jechał, ba, zrobił tysiące kilometrów w różnych warunkach i wie, jak wspaniałe to auto.
    Ciekawa jest natomiast wymiana opinii na temat materiałow budulcowych.... mniejsza waga to zapewne zaleta, zobaczymy jednak jak cała ta konstrukcja wytrzyma eksploatację auta, jak wpłynie na koszty plus parę innych detali. Nie ma rozwiazań idealnych a każdy medal ma dwie strony. Słabe punkty taka konstrukcja mieć musi, pytanie jakie. Czas pewnie pokaże.

Niestety, każda uwaga krytyczna jest natychmiast agresywnie atakowana, dyskusja sensowna słabo się przebija, atakuje się rozmowców, tak, jak robią to koledzy Trin czy Piterq. Szkoda. Kolega Piterq używa pojęcia "pojechać kogoś", ciekawa nowomowa. Ja się nie czuję pojechany, a raczej zażenowany poziomem agresji niektorych, na szczęście, dyskutantów, zapatrzonych w nowe auto kompletnie bezkrytycznie. Rynek i sprzedaż prawdę wam powie, panowie. Juz niebawem.

Ja tymczasem umówiłem się na jazdę Giulią, dopiero na początek sierpnia ale nie pali się. Zobaczymy, jak to cudo jeździ.

-
    Ostatnio edytowane przez Anderson ; 05-07-2016 o 22:22

Auto
    Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA 170 KM

Domyślnie

Miałem okazję widzieć dzisiaj białą Giulie w katowickim Ganinexie. Samochód bardzo ładny, nie ma co mówić. Nie zrobił na mnie natomiast, a przynajmniej dostępna konfiguracja efektu "wow". Tym bardziej, że prezentowany model to koszt 196 tyś zł. Nie ukrywam, że to auto na tyle nie wyglądało. Tylko tak na prawdę sam nie wiem jak musiało by wyglądać auto kosztujące tak ogromne pieniądze i czym taka kwota mogłaby zostać usprawiedliwiona. Odnośnie wspomnianego wcześniej efektu "wow". Sam jeżdże Giuliettą kupioną 1,5 miesiąca temu, w której stylistycznie jestem zakochany Natomiast wystarczyłoby zmienić felgi na inne oryginalne i czar pryska - oczywiście mówię w odniesieniu do swojej osoby i swojego gustu. W Giulii też pewnie po zmianie felg na inne byłoby lepiej. Te w prezentowanym modelu mnie nie porywają i nie specjalnie pasują mi to tego auta...ale to oczywiście kwestia gustu. Nie podobały mi się klamki w kolorze nadwozia. Zbyt to wszystko się zlewało. Lusterka też wolalłbym w satynie tak jak w mojej giulietcie. Ale to wszystko kwestie indywidualne, które pewnie idzie skonfigurować przy kupnie w salonie. Wnętrze super. Ma się wrażenia otoczenia wszyskim po zajęciu miejsca kierowcy. Materiały klasa wyżej niż w Giulietcie. Nic nie skrzypiało, nic się nie uginało. Designersko super. Ogólnie bardzo ładny samochód, ale nie za 200 tyś.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Cytat Napisał studentmibm1 Zobacz post
    Ogólnie bardzo ładny samochód, ale nie za 200 tyś.
    Jeśli uważasz, że jakiś samochód jest drogi - porównaj cenowo z Audi albo Volvo w tym samym segmencie. Zaraz się okaże, że jest półdarmo .
    Ostatnio edytowane przez radosuaf ; 06-07-2016 o 09:25
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS