Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

[QUOTE=jersey;1842332]Jakoś wątpię. Oni i tak kupią QV, albo zwrócą się w stronę Subaru, usportowionych Peugeotów i t.p.[QUOTE]

Subaru? Subaru ma de facto w tej chwili jeden model, powiedzmy, porównywalny z Giulią - WRX STI. I, po pierwsze, jeśli ktoś siedział w środku, albo chociaż widział wnętrze Subaru, to wie, że ciężko to z Alfą porównywać, po drugie, to raczej nie jest samochód dla klienteli docelowej tego segmentu. Jeśli jesteś powiedzmy kierownikiem średniego szczebla albo właścicielem małej firmy, to raczej nie kupujesz WRX STI.
    Sportowe Peugeoty? Nawet nie skomentuję. Peugeot robi(ł) fajne małe hatchbacki FWD - nawet nie blisko Giulii.

Cytat Napisał jersey Zobacz post
    Większość będzie chciała wygodnego, dobrze wyposażonego sedana. Dającego pewność i wygodę podróży. Mając głęboko w poważaniu rozkład mas, karbonowy wał i rodzaj przeniesienia napędu.
    Wybacz, ale po cholerę nam Alfa, która będzie robić "wygodne, dobrze wyposażone sedany"? Gdybym chciał wygodnego, dobrze wyposażonego sedana, to bym bez wahania kupił Peżota 508 albo Citroena C5. 100 tys. i masz pełen wypas. Renault Talisman też zresztą wygląda nieźle. Rynek jest pełen wygodnych, dobrze wyposażonych sedanów.
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

jersey
    Gość

Domyślnie

Cytat jeden - zniknęło ci "jak ich na Giulię nie będzie stać".

Cytat dwa - a po cholerę nam sportowa Alfa z małym wyżyłowanym silnikiem i idealnym rozkładem mas? Takich samochodów jest na rynku w cholerę i jak bym chciał sportowego wozu to bym kupił BMW M albo Merca AMG.

Wysłane z mojego SM-T710 przy użyciu Tapatalka

Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał jersey Zobacz post
    Cytat jeden - zniknęło ci "jak ich na Giulię nie będzie stać".

Cytat dwa - a po cholerę nam sportowa Alfa z małym wyżyłowanym silnikiem i idealnym rozkładem mas? Takich samochodów jest na rynku w cholerę i jak bym chciał sportowego wozu to bym kupił BMW M albo Merca AMG.

Wysłane z mojego SM-T710 przy użyciu Tapatalka
    Cytat jeden - WRX STI kosztuje od 45 tys. EUR - bo Subaru nawet cen w PLN nie podaje. Za to można mieć Giulię bez problemu. Peugeot 308 GTi startuje od 133 tys. i jest segment niżej.

Cytat dwa - podaj mi jeszcze jednego sportowego sedana. Merca C w podstawie ciężko takim nazwać. Jedyną bezpośrednią konkurencją Giulii nie QV jest w zasadzie BMW3 tylko, jeśli weźmiemy pod uwagę właściwości jezdne. A w "wygodnych sedanach" jest Mondeo, Insignia, Passat, Superb, Avensis i pewnie jeszcze z 5.

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Mieszka w
    Heilbronn
    Auto
    Alfa Romeo 159

Domyślnie

Mi Gulia jest potrzebna bo jest ladna ( mi sie podoba ) chce miec Alfe i chce miec sedana. Nie potrzebuje zapierdzielac, nie musze sie spinac o przyspieszenie nie licytuje sie jak w podstawowce i to ze moj samochod jest szybszy - katalogowo. Gulia jest dla takich ludzi jak ja, ktorzy chca wygodnego, bezpiecznego i ELEGANCKIEGO sedana a nie chce BMW, czy Merca.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Fiat Croma 1.9 JTDm 16V Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Domyślnie

Subaru STI to trochę inne auto z korzeniami rajdowym. Bez konkurencji jeżeli chodzi o jazdę po śliskim tak do 150 160 na godzinę. Wyżej to brakuje już trochę mocy. Ale na zimę najlepsze. 308 Gti to ośka, nawet Ford w nowym Focusie RS zdecydował się na 4x4.

Wysłane z mojego SM-J100H przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0JTS; Ford Fiesta ST 3D 200KM, Fiat 500X, była Alfa Romeo Mito i Vespa125

Domyślnie

I w Gdańsku od wczoraj można zobaczyć Gulie. Wszystko pięknie, ale ten"tani" biały kolor odbiera jej 50% uroku. Mogli by jak w Mito zrobić odcień białego. Czekam na czerwoną. Nie pasuje mi też kierownca w połowie z PCV. Reszta rewelacja. Wydaje się znacznie szersza niż BMW 3 i wewnątrz jest więcej miejsca. Jakby 5-ka.

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA 170 KM

Domyślnie

Cytat Napisał Andrzej_Kolbudy Zobacz post
    I w Gdańsku od wczoraj można zobaczyć Gulie. Wszystko pięknie, ale ten"tani" biały kolor odbiera jej 50% uroku. Mogli by jak w Mito zrobić odcień białego. Czekam na czerwoną. Nie pasuje mi też kierownca w połowie z PCV. Reszta rewelacja. Wydaje się znacznie szersza niż BMW 3 i wewnątrz jest więcej miejsca. Jakby 5-ka.
    Zgadzam się w 100%. Biały w Giuliettach także się zmienił po lificie z 2016 i wygląda słabo, jak z auta dostawczego. Ten sprzed liftu w 2016 jest złamany, wpada jakby w kość słoniową(?) i nadaje elegancji całej budzie. Oglądając Giulie mogłem bezpośrednio porównać oba te odcienie, ponieważ obok stała Giulietta z 1. liftu. Ten z Giuli to po prostu taki biały biały.. i nic więcej o nim nie można powiedzieć.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar bartas82
    Mieszka w
    Wlkp.
    Auto
    Giulia, Giulietta

Domyślnie

Jest jeszcze trójwarstwowy biały i pewnie będzie wyglądał lepiej.
    Co do jazdy i przyjemności. Miałem Insignię i rzeczywiście na autostrady fajne, wygodne auto, gorzej jak droga robi się wąska i kręta, albo potrzebujemy zwinności w mieście.
    Liczę natomiast, że Giulia sprawdzi się bardzo dobrze w każdych warunkach (podobnie jak było z BMW 3 e90), wygodna na trasy ale też zwinna i dająca radość z prowadzenia.

PS: gdzie w Poznaniu można obejrzeć live?
    Pozdro,
    Bartas

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Fiat Croma 1.9 JTDm 16V Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Domyślnie

W nowym numerze Motoru jest wspomniane, że biały kolor wrócił do łask w klasie średniej. Drugi biały do Alfy jest bardzo ładny, ten samochód zupełnie inaczej się prezentuje.

Wysłane z mojego SM-J100H przy użyciu Tapatalka

Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał tom Zobacz post
    Mi Gulia jest potrzebna bo jest ladna ( mi sie podoba ) chce miec Alfe i chce miec sedana. Nie potrzebuje zapierdzielac, nie musze sie spinac o przyspieszenie nie licytuje sie jak w podstawowce i to ze moj samochod jest szybszy - katalogowo. Gulia jest dla takich ludzi jak ja, ktorzy chca wygodnego, bezpiecznego i ELEGANCKIEGO sedana a nie chce BMW, czy Merca.
    Tu w ogóle nie chodzi o zapierdzielanie, tylko o to, jak się samochód układa w zakręcie. Spytaj każdej osoby, która miała kiedyś i na poważnie jeździła BMW. A jeśli chodzi o wygodę, to nic nie pobije Citroena z hydro i to Ci też powie 95% osób, które tym choć raz w życiu jechały.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał bartas82 Zobacz post
    PS: gdzie w Poznaniu można obejrzeć live?
    Autocentrum i Pol-Car na Gorzysława.