Troche ich za bardzo pochwalilem,bo właśnie tydzień temu wymieniłem dwumas,sprzeglo i wysprzeglik i okazało się że skrzynie przykrecili na 3 śruby,a są 4 i rozrusznik na 2 śruby.
Troche ich za bardzo pochwalilem,bo właśnie tydzień temu wymieniłem dwumas,sprzeglo i wysprzeglik i okazało się że skrzynie przykrecili na 3 śruby,a są 4 i rozrusznik na 2 śruby.
Panowie mam problem chyba ze skrzynią bo wszystko już było inne sprawdzane. A mianowicie na biegach 1,2,3 słychać dzwięk podobny do padniętego łożyska typu "ŁUŁUŁU" ale ten dzwięk słychać najbardziej jak auto hamuje silnikiem i jade stałą prędkością na biegach 1,2,3, Czyli rozpedzam się, puszczam gaz i słychać ŁUŁUŁU. Przy przyspieszaniu jest to duzo mniej słyszalne.
Na biegach 4,5,6 juz tego nie ma praktycznie. Łożyska nie słychać zeby szumiały, potwierdzone przez mechanika.
Ktoś ma jakiś pomysł?? Łożysko podpory półosi wymienione jakby ktoś sugerował to.
Tutaj filmik o jaki dzwiek chodzi z tym że u mnie duzo mniej slychac jak przyspieszam bardziej jak hamuje silnikiem i jade stałą prędkością (film nie mojego autorstwa) https://www.youtube.com/watch?v=hYYbx-qtxII
Tak jak mówisz tylko podczas hamowania silnikiem na biegu. Jak wrzucam luz słychać tylko opony.
Dodam jeszcze ze na 3 biegu jak hamuje silnikiem z wiekszej predkości lewarek bardzo drży,
Ostatnio edytowane przez hipcio ; 05-07-2016 o 14:20
Ja mialem podobne dzwieki podczas rozpedzania auta i hamowania silnikiem, na luzie cisza. Szumu lozysk nie mialem (szczegolnie na 5 i 6 biegu). A to wszystko na używanej skrzyni ktora zmienilem, zrobilem swoja poprzednia (wymiana wszystkich lozysk plus nowy dyfer) i tych dzwiekow nie mam. Czy to byly lozyska, nie wiem. Wszystko na to wskazuje tym bardziej, ze dzieje sie to tylko na zalaczonej skrzyni. Wymienilem wczesniej lozysko podpory i nie pomoglo. Poziom oleju okolo 2.8, tutela.
Jesli chodzi o drzenie lewarka, przy duzej predkosci na 3 biegu i puszczeniu gazu mam tak samo. Nie wiem na ile jest to akceptowalny stan. Linki juz regulowalem, moze jeszcze jest zbyt napieta. Na 2 biegu delikatnie porusza sie lewarek, czytalem, ze tak moze byc. Na jedynce sztywno.
Zastanawiam sie czy cos jeszcze moze wydawac takie dzwieki podczas jazdy, wszystko wskazuje na uklad napedowy tym bardziej, ze na luzie gdy skrzynia nie jest obciazona jest cisza.
No a łożyska czasem nie powinny szumieć tez na luzie?? Bo coś mi się tak o uszy obiło
No tak ale u mnie tez łącznie z tymi objawami jest buczenie na postoju bez wciśniętego sprzęgła, jak wciskam sprzęgło to to buczenie cichnie,
Panowie czy cena 2000-2200 zł za naprawe m32 to cena za niska czy za wysoka?? W cenie demontaż i montaż plus olej