to kto jest targetem Gulii? edytuję bo zauważyłem ze napisałeś wyżej, nie do końca się mogę zgodzić - auto dla kierowcy czyli dla singla? ewentualnie 2 osób?![]()
to kto jest targetem Gulii? edytuję bo zauważyłem ze napisałeś wyżej, nie do końca się mogę zgodzić - auto dla kierowcy czyli dla singla? ewentualnie 2 osób?![]()
Ostatnio edytowane przez BartekBanka ; 10-07-2016 o 20:12
A ja bym odwrócił to pytanie. Zapytaj tych, którzy deklarują zakup używanej Giulii, czy kupiliby 3-latka za 80K? I nie liczyłbym na to, że będą się ustawiać kolejki do takiej okazji. U nas raczej nikt z prywatnych właścicieli nie sprzedaje 3-letniego auta, ale po 3-letnim leasingu już się trafiają i to zwykle z przebiegiem > 120kkm i o taką wycenę chodziło pytającemu.
Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4 (2018-...)
AR 159 1.9 JTDM Q-Tronic Distinctive (2008-...)
AR 147 2.0 TS Selespeed Distinctive (2001-2008)
Co Wy tak placzecie o ten bagaznik? W tych czasach mozna wszystko wszedzie kupic.
Druga sprawa ze od lat dopiera sie wozek do auta a nie auto do wozka.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
No wlasnie 159 w sedanie (w kombi z reszta tez) iloscia miejsca nie grzeszyla. Liczylem na to, ze i pod tym wzgledem Giulia bedzie udoskonalona i stanie sie konkurencyjna. Tym bardziej, ze na papierze wygladalo to bardzo ciekawie.
Pozdro,
Bartas
Proszę Cię, nie bluźnij...
Jedź sobie Audi A4 sedan w 4 osoby i z bagażami w dalszą podróż. To samo się tyczy BMW 3 w większości odsłon. Oczywiście, że można ale raczej nie dla przyjemności.
Przez mój garaż przewijają się te auta wiele razy i zawsze jeśli jest jakiś nowszy model robię prosty test. Siadam z przodu przy normalnym ustawieniu dla mnie (188 cm, 92 kg) a potem zajmuję miejsce za kierowcą. W żadnym Audi A4 nie miałem jeszcze nigdy na tyle miejsca, żeby nie dotykać kolanami oparcia siedzeń a wyżej umiejscowiona kanapa w niektórych wersjach daje efekt dotykania podsufitki. W BMW podobnie.
W Giulii Quadrifoglio zrobiłem to samo i miałem jeszcze miejsce na włożenie pięści między kolanem i oparciem. Coś jeszcze w tej kwestii?
Zaraz będzie, że to nie wszystko i jeszcze bagażnik się liczy. Ano liczy sięAle jakoś 156 odniosła ogromny sukces mimo małego bagażnika i ciasnego otworu...
Widać design i osiągi były wielu ludziom ważniejsze niż praktyczna strona sedana.
Teraz design może nie jest tak atrakcyjny i przełomowy ale za to technicznie ten samochód poszedł lata świetlne do przodu.
dodam tylko, że zarówno A4, BMW 3, jak i Giulia mają wedle normy DIN identyczną pojemność bagażnika. Jak sobie w nim ktoś poukłada, to już jego problem
- - - Updated - - -
Jak na auto o 3 cm krótsze od 159 i tak udało się dobrze wygospodarować miejsce.
- - - Updated - - -
Nie ma KRS'a to ktoś musi robić Giulii czarny PR
Ale to przecież takie polskie. Szukanie dziury w całym i drążenie tematu na siłę, nawet gdy nie ma się często argumentów/dowodów.
Swoją drogą to nie jest auto, które ma przyciągnąć klientów ładownością a innymi przymiotami...
miałem auta z napędem na tył które miały bagażniki większe niż 166wiec na pewno nie rodzaj napędu jest tutaj kluczowy.
W aucie takim jak giulia nie jest ważne jaką pojemność ma bagażnik. Jest ,i to dobrze bo można wrzucić tam bagaże . Bagażnik serii 3 też nie jest super praktyczny .
Ciekawe tylko czy w bagażniku poszły oszczędności typu sprężyny zamiast teleskopów czy brak wykończenia sufitu bagażnika co jest teraz normą a mnie strasznie kłuje w oczy
Osoba, która kupi auto za 200 tys. zł i po 3 latach będzie skłonna, ten sam samochód bez wad i wypadków sprzedać za 90 tys. do negocjacji powinna się albo leczyć, albo pójść na szybki kurs zarządzania i logiki. Jeśli kupiła za gotówkę to traci około 37 tys. rocznie.
Oczywiście może będzie ktoś tak rozrzutny i mało rozsądny ale ja bym na taką beztroskę ze strony sprzedającego nie liczył, więc nie wiem co miało by być tutaj smutne a tym bardziej prawdziwe? To tylko czyste i bardzo pesymistyczne gdybanie.
- - - Updated - - -
Kto Ci sprzeda takie auto po leasingu 3 letnim auto za 40% ceny?! Zejdź na ziemię. Jak już zejdziesz to poszukaj sobie ile wynosi koszt krótkoterminowego (konkretnie o te 3 lata chodzi) leasingu pojazdów nowych i wtedy zobaczysz, że Twoje 80 tys. to jakieś mrzonki...
Za 90 tys będzie można kupić 3 letniego golasa, auto z grubym przebiegiem albo powypadkowego trupa. Dla porównania ciężko kupić sensowny egzemplarz 4 letniej Giulietty qv za 50% ceny salonowej.
Rozumiem, że masz ofertę krótkoterminowego leasingu na Giulię za 200K, więc ją przedstaw, bo jak na razie poza negacją naszych przewidywań nic konkretnego nie napisałeś. A cenę używanego auta zawsze ustala rynek, a nie Ty, czy ja, bo wystawić 3-latka na sprzedaż mogę nawet za 150K, tylko kto go kupi?
Ostatnio edytowane przez Krzysztof ; 10-07-2016 o 21:52
Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4 (2018-...)
AR 159 1.9 JTDM Q-Tronic Distinctive (2008-...)
AR 147 2.0 TS Selespeed Distinctive (2001-2008)
Belfer, dla mnie Twoj test jest sredni. Po co mi bardzo duzo miejsca z tylu jak siedza tam dzieciaki. Jakbym mial rodzine koszykarzy i wszyscy mieliby po 190cm to kupilbym superbJa mowie o mniejszych dzieciach, one nie maja >180cm.
No i wlasnie o tych normach DIN mowie. Na papierze wygladalo to super, w rzeczywistosci lipa...
Myślę, że zawiasy (a nie teleskopy) sa po to, zeby automatycznie otworzyc bagaznik, chociaż przez to traci się trochę miejsca. A sufit w bagazniku rrzeczywiscie nie jest wykonczony, ale mnie to rybka.
Pozdro,
Bartas