Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Audi s6

Domyślnie

to kto jest targetem Gulii? edytuję bo zauważyłem ze napisałeś wyżej, nie do końca się mogę zgodzić - auto dla kierowcy czyli dla singla? ewentualnie 2 osób?
    Ostatnio edytowane przez BartekBanka ; 10-07-2016 o 20:12

Użytkownik Znawca Avatar Krzysztof
    Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4

Domyślnie

Cytat Napisał Andrzejsr Zobacz post
    Co Wy piszecie ? wóz za 200 tys sprzedałby któryś z Was za 80 tys raptem ? świeżo po gwarancji ? wolne żarty.
    No jak ktoś będzie baaardzo musiał sprzedać. Ale czy będzie musiał ?
    A ja bym odwrócił to pytanie. Zapytaj tych, którzy deklarują zakup używanej Giulii, czy kupiliby 3-latka za 80K? I nie liczyłbym na to, że będą się ustawiać kolejki do takiej okazji. U nas raczej nikt z prywatnych właścicieli nie sprzedaje 3-letniego auta, ale po 3-letnim leasingu już się trafiają i to zwykle z przebiegiem > 120kkm i o taką wycenę chodziło pytającemu.
    Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4 (2018-...)
    AR 159 1.9 JTDM Q-Tronic Distinctive (2008-...)
    AR 147 2.0 TS Selespeed Distinctive (2001-2008)

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar omen
    Mieszka w
    Piekary Śląskie
    Auto
    GT

Domyślnie

Co Wy tak placzecie o ten bagaznik? W tych czasach mozna wszystko wszedzie kupic.
    Druga sprawa ze od lat dopiera sie wozek do auta a nie auto do wozka.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Użytkownik Maniak resoraków Avatar bartas82
    Mieszka w
    Wlkp.
    Auto
    Giulia, Giulietta

Domyślnie

No wlasnie 159 w sedanie (w kombi z reszta tez) iloscia miejsca nie grzeszyla. Liczylem na to, ze i pod tym wzgledem Giulia bedzie udoskonalona i stanie sie konkurencyjna. Tym bardziej, ze na papierze wygladalo to bardzo ciekawie.
    Pozdro,
    Bartas

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał bartas82 Zobacz post
    A kto jest targetem Giulii?
    Ja myślałem, że takie rodzinki również, podobnie jak w BMW, czy Audi, gdzie do 3er czy A4 bez problemu zabierzesz się na wakacje.
    Proszę Cię, nie bluźnij...
    Jedź sobie Audi A4 sedan w 4 osoby i z bagażami w dalszą podróż. To samo się tyczy BMW 3 w większości odsłon. Oczywiście, że można ale raczej nie dla przyjemności.
    Przez mój garaż przewijają się te auta wiele razy i zawsze jeśli jest jakiś nowszy model robię prosty test. Siadam z przodu przy normalnym ustawieniu dla mnie (188 cm, 92 kg) a potem zajmuję miejsce za kierowcą. W żadnym Audi A4 nie miałem jeszcze nigdy na tyle miejsca, żeby nie dotykać kolanami oparcia siedzeń a wyżej umiejscowiona kanapa w niektórych wersjach daje efekt dotykania podsufitki. W BMW podobnie.

W Giulii Quadrifoglio zrobiłem to samo i miałem jeszcze miejsce na włożenie pięści między kolanem i oparciem. Coś jeszcze w tej kwestii?
    Zaraz będzie, że to nie wszystko i jeszcze bagażnik się liczy. Ano liczy się Ale jakoś 156 odniosła ogromny sukces mimo małego bagażnika i ciasnego otworu...
    Widać design i osiągi były wielu ludziom ważniejsze niż praktyczna strona sedana.
    Teraz design może nie jest tak atrakcyjny i przełomowy ale za to technicznie ten samochód poszedł lata świetlne do przodu.
    dodam tylko, że zarówno A4, BMW 3, jak i Giulia mają wedle normy DIN identyczną pojemność bagażnika. Jak sobie w nim ktoś poukłada, to już jego problem

- - - Updated - - -

Cytat Napisał bartas82 Zobacz post
    No wlasnie 159 w sedanie (w kombi z reszta tez) iloscia miejsca nie grzeszyla. Liczylem na to, ze i pod tym wzgledem Giulia bedzie udoskonalona i stanie sie konkurencyjna. Tym bardziej, ze na papierze wygladalo to bardzo ciekawie.
    Jak na auto o 3 cm krótsze od 159 i tak udało się dobrze wygospodarować miejsce.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał omen Zobacz post
    Co Wy tak placzecie o ten bagaznik? W tych czasach mozna wszystko wszedzie kupic.
    Druga sprawa ze od lat dopiera sie wozek do auta a nie auto do wozka.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
    Nie ma KRS'a to ktoś musi robić Giulii czarny PR
    Ale to przecież takie polskie. Szukanie dziury w całym i drążenie tematu na siłę, nawet gdy nie ma się często argumentów/dowodów.

Swoją drogą to nie jest auto, które ma przyciągnąć klientów ładownością a innymi przymiotami...

Użytkownik Znawca
    Auto
    AR 166 busso / AR 166 jtdm / AR 166 jtd / AR 156 jtdm / AR 156 jtd / AR 147 jtdm

Domyślnie

Cytat Napisał tomaz Zobacz post
    Ale 166 nie ma napędu na tył
    Poza tym... jak ktoś chce wieeeelki bagażnik, to niech kupi Skodę
    miałem auta z napędem na tył które miały bagażniki większe niż 166 wiec na pewno nie rodzaj napędu jest tutaj kluczowy.
    W aucie takim jak giulia nie jest ważne jaką pojemność ma bagażnik. Jest ,i to dobrze bo można wrzucić tam bagaże . Bagażnik serii 3 też nie jest super praktyczny .
    Ciekawe tylko czy w bagażniku poszły oszczędności typu sprężyny zamiast teleskopów czy brak wykończenia sufitu bagażnika co jest teraz normą a mnie strasznie kłuje w oczy

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał rybakmj Zobacz post
    Chyba zartujesz. Krzysztof dobrze napisal,50 k to bedzie wypas. Wartosc po 3 latach,salonowki za 200k,wyniesie mniej niz 50% poczatkowej ceny. Obstawiam okolice 90 tys,a i to do negocjacji,bo chetnych wylozyc taka kase,na uzywke 3 letnia alfy za wielu nie bedzie.
    Smutne,ale prawdziwe.
    Osoba, która kupi auto za 200 tys. zł i po 3 latach będzie skłonna, ten sam samochód bez wad i wypadków sprzedać za 90 tys. do negocjacji powinna się albo leczyć, albo pójść na szybki kurs zarządzania i logiki. Jeśli kupiła za gotówkę to traci około 37 tys. rocznie.

Oczywiście może będzie ktoś tak rozrzutny i mało rozsądny ale ja bym na taką beztroskę ze strony sprzedającego nie liczył, więc nie wiem co miało by być tutaj smutne a tym bardziej prawdziwe? To tylko czyste i bardzo pesymistyczne gdybanie.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Krzysztof Zobacz post
    A ja bym odwrócił to pytanie. Zapytaj tych, którzy deklarują zakup używanej Giulii, czy kupiliby 3-latka za 80K? I nie liczyłbym na to, że będą się ustawiać kolejki do takiej okazji. U nas raczej nikt z prywatnych właścicieli nie sprzedaje 3-letniego auta, ale po 3-letnim leasingu już się trafiają i to zwykle z przebiegiem > 120kkm i o taką wycenę chodziło pytającemu.
    Kto Ci sprzeda takie auto po leasingu 3 letnim auto za 40% ceny?! Zejdź na ziemię. Jak już zejdziesz to poszukaj sobie ile wynosi koszt krótkoterminowego (konkretnie o te 3 lata chodzi) leasingu pojazdów nowych i wtedy zobaczysz, że Twoje 80 tys. to jakieś mrzonki...

Użytkownik Pasjonat Avatar jahu
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia Veloce Q4, GT 1300 Junior (1.75)

Domyślnie

Za 90 tys będzie można kupić 3 letniego golasa, auto z grubym przebiegiem albo powypadkowego trupa. Dla porównania ciężko kupić sensowny egzemplarz 4 letniej Giulietty qv za 50% ceny salonowej.

Użytkownik Znawca Avatar Krzysztof
    Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4

Domyślnie

Cytat Napisał Belfer Zobacz post
    Kto Ci sprzeda takie auto po leasingu 3 letnim auto za 40% ceny?! Zejdź na ziemię. Jak już zejdziesz to poszukaj sobie ile wynosi koszt krótkoterminowego (konkretnie o te 3 lata chodzi) leasingu pojazdów nowych i wtedy zobaczysz, że Twoje 80 tys. to jakieś mrzonki...
    Rozumiem, że masz ofertę krótkoterminowego leasingu na Giulię za 200K, więc ją przedstaw, bo jak na razie poza negacją naszych przewidywań nic konkretnego nie napisałeś. A cenę używanego auta zawsze ustala rynek, a nie Ty, czy ja, bo wystawić 3-latka na sprzedaż mogę nawet za 150K, tylko kto go kupi?
    Ostatnio edytowane przez Krzysztof ; 10-07-2016 o 21:52
    Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4 (2018-...)
    AR 159 1.9 JTDM Q-Tronic Distinctive (2008-...)
    AR 147 2.0 TS Selespeed Distinctive (2001-2008)

Użytkownik Maniak resoraków Avatar bartas82
    Mieszka w
    Wlkp.
    Auto
    Giulia, Giulietta

Domyślnie

Belfer, dla mnie Twoj test jest sredni. Po co mi bardzo duzo miejsca z tylu jak siedza tam dzieciaki. Jakbym mial rodzine koszykarzy i wszyscy mieliby po 190cm to kupilbym superb Ja mowie o mniejszych dzieciach, one nie maja >180cm.

No i wlasnie o tych normach DIN mowie. Na papierze wygladalo to super, w rzeczywistosci lipa...
    Myślę, że zawiasy (a nie teleskopy) sa po to, zeby automatycznie otworzyc bagaznik, chociaż przez to traci się trochę miejsca. A sufit w bagazniku rrzeczywiscie nie jest wykonczony, ale mnie to rybka.
    Pozdro,
    Bartas