Do F40 lepiej 75W80 czy 75W90 czy nie ma znaczenia?
Ile rzeczywiście wchodzi oleju to tej skrzyni? Na pusto wg elearn 2.8, a przy wymianie? Oplarze piszą, żeby przy wymianie nie lać więcej jak 2.2l.
Motul
Vavoline
Castrol
PENRITE
MILLERS OILS
Selenia
Yacco Lube
Texaco
Total
Mobil
RAVENOL
Shell
Fuchs
Midland
Eurol
Liqui Moly
Do F40 lepiej 75W80 czy 75W90 czy nie ma znaczenia?
Ile rzeczywiście wchodzi oleju to tej skrzyni? Na pusto wg elearn 2.8, a przy wymianie? Oplarze piszą, żeby przy wymianie nie lać więcej jak 2.2l.
Ostatnio edytowane przez Pływak ; 11-07-2016 o 14:46
Ile wlejesz, tyle wejdzie, bo nie ma korka przelewowego.Ja wlałem 2,6-2,7 podczas wymiany i nie zauważyłem, żeby cokolwiek złego się z nią działo. Wydaje mi się, że gdyby było za dużo, to wyleciałoby odpowietrznikiem. 2,2l na pewno do F40, a nie do M32?
Na bank do F40 pisali, że niby ASO nie zaleca więcej bo skrzynia robi się głośniejsza ale to dotyczyło Insigni nie wiem jak w Alfie.
www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie
> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y
Ok dzięki, trzeba będzie zaopatrzyć się w 3 litry Liqui Moly Vollsynthetisches Getriebeöl![]()
Jest już analiza Specol Gold 5W40 od zmienolej.pl
https://www.facebook.com/ZmienOlejPL...type=3&theater
I jest OK
Dokładnie, brakuje może kilku jeszcze danych do badania ale olej za tą kasę jest naprawdę OK !
Troszkę niższy od deklarowanego TBN, nie wiadomo co z NOACK'iem i temp. płynięcia, reszta to zupełny standard... U mnie już czeka na zalanie Specol Gold 5W-40 i 0W-30, więc zdam relację co i jakDo 5W-40 dodam AtomEx 2esters + revitalizant, natomiast do 0W-30 AR 9100
![]()
TBN mierzony był metodą ASTM dla używanych olejów a nie nowych. Metoda dla nowych olejów daje ok 20% wyższy wynik. TBN 8 dla świeżego oleju to poziom wapnia ok 1700-1800 a tu jest sporo więcej, dlatego powinno być ok 9,5