Napisał
epsonix
Chyba nie bardzo masz pojęcie o czym piszesz. Poza tym czasem niektórzy maja 2 małych dzieci, wtedy masz np duży wózek gondole i mniejszą spacerówkę (zależy w jaki teren się jedzie, bo może trzeba też zabrać dużą spacerówkę).
Co z tego że wózek(wózki) zapakujesz, jak już niewiele CI wejdzie do bagażnika. A w środku auta nie będzie miejsca, bo dzieci siedzą w fotelikach ii generalnie zajmują całą tylną kanapę - nie załadujesz im chyba na kolana walizek. Ja zmieniłem sedana na kombi parę miesięcy temu, właśnie ze względu na dziecko (i to dopiero pierwsze).
Oczywiście, można dokładać box-y, albo wozić mało rzeczy ze sobą, męczyć się z upychaniem/rozkładaniem wózka na części pierwsze - da się - kiedyś ludzie mieli 126p i jeździli z dziećmi na wakacje. Tylko dzisiaj każdy chce wygody - choć mam boxa, to nie lubię ani go montwać ani z nim jeździć, dużo bardziej szumi, auto bardziej reaguj na podmuchy, więcej pali itp. Na obency moment albo kombi, ewentualnie liftback jak dla mnie, sedany daruję sobie na przynajmniej 10lat myślę.