Z miesiąc temu jak wlałem STP to poprawiło mi się z 2,5 na 1,5. A teraz takie numery...
Z miesiąc temu jak wlałem STP to poprawiło mi się z 2,5 na 1,5. A teraz takie numery...
Heja,
Probowalem przejsc z 2T na archoila 6200 w moim mondeo mija drugi bak, jest wyraznie glosniej po zmianie, chyba jednak wroce do 2T albo zmieszam. Pisano ze ar6200 zwieksza smarnosc ale chyba nei wystarczajaco. Dawka 7ml na 45L
AR6200 jest do regularnego stosowania, działanie ma szerokie ale to nie jest szybki czyścik. Na początku stosowania wymaga min. 3 pełnych baków w dawce podwójnej czyli 2ml na 10L ON. Jeśli układ jest zanieczyszczony np. związkami cynku z oleju 2T lub innych specyfików lanych do baku to warto użyć najpierw czyścika, z Archoil to AR6400-D - zdecydowanie najsilniejszy na rynku.
Sorry z tym 4T. Znalazłem taki do diesla, ale montowanego na łodziachMea Culpa za sianie zamieszania i pisanie głupot.
Do zwiększania smarności Stanadyne Lubricity czy Opti-Lube XPD podobno są znakomite. Amerykanie w swoich testach wykazali, że są lepsze od najlepszego 2T. Tylko raczej nie do dostania w Polsce, trzeba polować na ebayu czy innym Amazonie. Zanim się ktoś zapyta: Archoila i Millersów w tych testach nie ma![]()
Wlyszkow znane sa juz polskie ceny 6900?
Jeszcze nie, wszystko się wyjaśni kiedy dotrą ale jest w planie jakaś kampania wakacyjna ;-)
Cześć, przebrnąłem przez wszystkie 143 strony co było nie lada zadaniem, jak się okazało na kilka dni i postanowiłem podzielić się swoimi wrażeniami po dolaniu Platinum Rider Scooter 2t.
Otóż Alfa miała taką wkurzającą dolegliwość - powyżej 2 tyś obrotów, potrafiły się przenosić na karoserię jakieś wibracje, efekt bardzo podobny do uszkodzonych przegubów wewnętrznych ale u mnie są wymienione więc na pewno nie to. Piszę "miała" ponieważ 200 km po zalaniu tego oleju w proporcji 1:240 problem ustał praktycznie całkowicie. Silnik pracuje doskonale, żadnych wibracji przenoszących się na budę. Korekt niestety nie mogę sprawdzić bo mam sterownik EDC15.
Pisaliście, że wasze silniki pracują ciszej, u mnie może odrobinkę na obrotach poniżej 2 tysięcy się wyciszył ale równie dobrze mogłem to sobie wmówić, bo jeżeli nawet to odrobinę, dynamika jazdy bez zmian. Dymienia również nie widzę. Czyli na dobrą sprawę po prostu znacząco wyrównała się praca silnika. Egr zaślepiony całkowicie. Napiszę jeszcze jak wyjeżdżę ze dwa, trzy baki.
Pozdrawiam, dzięki za ten wątek![]()
Przyspieszenie spadło bo nastąpiło obniżenie mocy silnika spowodowane zmniejszeniem liczby cetanowej.