Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał Anderson Zobacz post
    Alfa jest w takiej sytuacji, że nie może sobie pozwolić nawet na JEDNO takie auto. Po prostu nie może. Jeśli tego nie rozumiesz, rację ma Dareek.
    Witam w gronie szanownych pianobijców, teoretyków
    Pojeździj po salonach innych marek i wtedy będzie z kim poprowadzić dyskusję...

- - - Updated - - -

Cytat Napisał saroo Zobacz post
    Giulia już u tunerów
    https://youtu.be/aQ1hEaqLZos
    Oni maja też zamiar poprawić Quadrifoglio

- - - Updated - - -

Temat zamykam co najmniej do końca dnia. Powód jest taki, że założyłem nowy wątek dotyczący zdjęć, filmów i testów Giulii. Osoby, które czytają tą wiadomość będą już wiedziały, gdzie na przyszłość wklejać takie rzeczy, żeby było je łatwiej znaleźć na forum. Gdyby ktoś miał konkretne treści do tego wątku, proszę pisać do mnie na PW

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Temat otwieram ponownie.
    Mam nadzieję, że wystarczająco dużo osób zobaczyło wątek do zdjęć itp.

Użytkownik Znawca Avatar SliwusBuu
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Mazda MX5 NBfl 1.8l, Alfa Romeo 159 2,4 JTDm 2006r.; Alfa Romeo 156, 1.9 JTD 115KM - była

Domyślnie

Gulia pojawiła się wreszcie także w łódzkim Autotraperze https://www.facebook.com/pages/Autot...401052?fref=ts
    Niestety póki co nie ma jeszcze jazd testowych.

Użytkownik Maniak resoraków

Domyślnie

Top Gear jak i Auto Moto mocno chwali Giulię, z tym, ze Auto Moto nie dostrzega faktu, że będą benzyny. Utyskuje nad tym, że poza QV są tylko dwa diesle do wyboru.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Cytat Napisał SliwusBuu Zobacz post
    Gulia pojawiła się wreszcie także w łódzkim Autotraperze https://www.facebook.com/pages/Autot...401052?fref=ts
    Niestety póki co nie ma jeszcze jazd testowych.
    Co oni mają z tym białym kolorem - na zdjęciu w salonie reszta alf też biała. To samo demówki w innych salonach. To już zaczyna być natarczywe. Myślę że 80% klientów nigdy by się nie zdecydowało na biel, mam zatem wątpliwości czy to dobry wybór na demówki.

Domyślnie

kolego, biały jest modny to lansują biały ale on nie sluży temu modelowi, jemu służą: czarny, granatowy i czerwony, ten ostatni z czarnymi felami.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Fiat Croma 1.9 JTDm 16V Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Domyślnie

Biały jest najtańszy, łatwy do oklejenia.

Wysłane z mojego SM-J100H przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Rowerzysta Avatar Quadrifoglio156
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    czarny

Domyślnie

Puki co nikt nie dostrzega faktu, jak bardzo blisko lewej strony jest kierownica. No najmniej 5 a może nawet 10 cm zbyt blisko, przez co siedzi się na słupku bocznym a widoczność jest co najmniej dziwna. Gdyby to była mazda mx5 która ma prawo być aż tak ciasna, ale to jest jednak sedan i ten słupek zabiera część pola widzenia nawet na wprost. Zwróćcie na to uwagę.
    Alfa 156 2.0; Alfa 156 1.8, Alfa 145 1.4, Alfa 156 2.5V6 Modyficata, Alfa Giulietta M-Air Distinctive Sport Edizione Autodelta.
    LEGENDA ALFA ROMEO: ALFETTA.PL

Użytkownik Znawca Avatar Archi
    Mieszka w
    Gliwice/Knurów
    Auto
    była GT 3.2 V6 Q2

Domyślnie

Cytat Napisał Anderson Zobacz post
    z tym, ze Auto Moto nie dostrzega faktu, że będą benzyny. Utyskuje nad tym, że poza QV są tylko dwa diesle do wyboru
    A w którym miejscu?

Kończąc tekst Riegsinger napisał: "Skromna oferta. Nie licząc wersji QV (...) 2.2 diesel to jedyny silnik w ofercie".

Zatem stwierdził fakt, podając dalej, że jest jeden silnik o dwóch wariantach mocy.

A w podsumowaniu:
    "Naszym zdaniem. Giulia to więcej niż tylko sympatyczna alternatywa dla najważniejszych graczy w klasie średniej. Jest równie dobrym samochodem jak Audi A4 czy BMW 3 - z jednym zastrzeżeniem o mniejszej użyteczności tylnej części kabiny. Bardzo dobrze wypadają układy napędowy i jezdny. Szkoda, że nie można wybrać innej wersji silnikowej".

Fakt na teraz.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Quadrifoglio156 Zobacz post
    ten słupek zabiera część pola widzenia nawet na wprost. Zwróćcie na to uwagę.
    W teście QUATTRORUOTE 06/2016 jest grafika widoczności, i martwa strefa o której piszesz to wg. niej 12 stopni.

W teście Auto moto 8/2016 - Giulia 2.2 180 KM 450 Nm AT8 Super (za 215 600 zł, bazowa od 163 200 zł) - wyszło im m.in.:
    0-100 km/h 7s
    6,2 / 100 km ON i 838 km zasięgu przy 52 l pojemności baku.

Wersje testowe (w obu pismach) mają ogumienie Pirelli Cinturato P7 225/45 R18 91W (p) i 255/40 R18 95W (t)

Ciekawe jak w Waszych odczuciach wypadną hamulce, wg. wspominanych tu testów wyszło pomiędzy 38,5 a 41,5 m.

(jeśli moderator uzna, że miejsce na ten post jest w nowszym temacie, to proszę o ewentualne przeniesienie posta)
    Ostatnio edytowane przez Archi ; 15-07-2016 o 07:23
    Alfa Romeo Nel Cuore

Auto
    Mazda 6

Domyślnie

Witam wszystkich

Chyba jako jeden z pierwszych tutaj miałem dzisiaj okazje przejechać się Giulia
    wersja 180hp wyposażenie jakieś podstawowe ale auto i tak zrobiło na mnie dobre wrazenie
    nawet biorąc pod uwagę wczorajsza jazdę testowa 430i grancoupe w wersji individiual.
    Ciezko się tak na świeżo odnieść do wszystkich kwestii poruszanych w tym wątku i ocenić każdy
    szczegół ale tak na szybko:
    1. Przykro było potem wsiadać spowrotem do swojej mazdy 6 my2014. Mazda to pod każdym względem dramat w stosunku do auta którym mogłem się przejechać. Chętnie bym się zamienił pomimo kiepskiego wyposażenia Testowanej Giulii
    2. Nie zauważyłem żadnych zle spasowanych elementów karoserii jak ktoś tu opisywał i wrzucał zdjęcia.
    generalnie pod tym względem absolutnie nie było się do czego przyczepić. Nie wiem co się stało autu którego zdjęcia ktoś tu wrzucał ale napewno to nie jest standard AR.
    3. Ja porównuje to auto w szczególności do BMW 3/4 które aktualnie głownie rozważam i po tym co dzisiaj zobaczyłem nie miałbym oporów zamówić takiego auta. Ba, po względem designu zarówno na zewnątrz jak i w środku bardziej pasuje mi AR.
    4. Jeżeli chodzi o prowadzenie to jest dobrze. W zasadzie to jest radocha z jazdy teraz widzę jaki zrobiłem błąd 2 lata temu decydując się na mazdę fwd.
    5. Bardzo przypadły mi go gustu zegary i generalnie cała deska rozdzielcza. Wogole wnętrze sprawia wrażenie szytego na miarę co lubię.
    6. Nie zgodzę się ze stwierdzeniem ze jest mało miejsca z tylu. Po ustawieniu fotela kierowcy pod siebie z tylu mam całkowita swobodę. Ale czy to dziwne przy rozstawie osi 2,8m? Ilośc miejsca porównywalna z moja mazda.
    7. Bagażnik faktycznie mały. Porównywalny z 3 lub A4.
    8. Wygląd zewnętrzny? Dla mnie jest wow. Auto jest masywne i napewno sprawia znacznie lepsze wrażenie niż na zdjęciach. Aż się boje jakie wrażenie musi robić QV.
    9. Jako ze odbyłem jazdę próbna chyba mogę już skomentować cenę. Dla mnie jest bardzo rozsądnie skalkulowana. Auto jest jak najbardziej alternatywa dla niemieckiej trójcy za znacznie niższa cenę. Nawet biorąc pod uwagę ewentualne rabaty cena AR jest dalej lepsza przy porównywalnym wyposażaniu. Pytanie jakie będzie rabatowanie AR? Za to napewno nie należy tego auta porównywać do aut typu moja M6, która dla mnie jest wyłącznie przyrządem do jazdy zakupionym do przemieszczania się z a do b i nie daje ułamka tej radosci z jazdy która dzisiaj miałem podczas jazdy Giulia.

Przepraszam za ewentualny chaos informacyjny

Ja teraz czekam na pojawienie się wersji 2.0 280hp ponieważ diesla pod uwagę nie biorę wogole.

ciekaw jestem kolejnych opinii po jazdach testowych które pewnie lada moment się pojawia.