Strona 113 z 142 PierwszyPierwszy ... 1363103104105106107108109110111112113114115116117118119120121122123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1,121 do 1,130 z 1417

Temat: Wybór opon letnich. Prosze o opinie:)

Użytkownik Alfa i Omega Avatar dexter1213
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    156 1.9jtd 110KM / była 166 2.4 140KM

Domyślnie

Cytat Napisał FXX Zobacz post
    Nie ma sensu, bo sam sobie zaprzeczasz.
    Skoro Conti z 5mm bieżnika są lepsze od nowych chińskich posiadających pełną grubość bieżnika to nie chcę nawet pytać jak na mokrym będą jeździć zużyte chinczyki...

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
    A czy ja napisałem, że chinole są najlepsze? Nie. Po prostu powiedziałem, że nie są takie złr za jakie sie je uważa i do normalnej jazdy się tak samo nadają. Wolałem kupić to, niż kormorany b2 czy debice presto. Jesli jedynie lubie szybciej przyspieszyc od "zera", nie latam po zakrętach jakbym miał sportowe auto, to takie opony są ok. Na suchym bardzo dobre, na mokrym pisałem, że minimalnie gorsze od sportcontactow z 5mm bieznika. Chyba Cie to nie dziwi ze za ileś tam zł nie kupisz tego samego auta w identycznym stanie za cene 2x mniejszą...? Bo mnie to nie dziwi..

Wysłane z mojego Meizu mx5 przy użyciu Tapatalk.

Użytkownik Fachowiec Avatar FXX
    Auto
    Peugeot 508 II / Peugeot 308 T9

Domyślnie

To też napisałem, porownujesz nowe chinczyki do zużytych Conti. Teraz zastanów się jak mogą się zachowywać chinczyki po dwóch latach.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar dexter1213
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    156 1.9jtd 110KM / była 166 2.4 140KM

Domyślnie

Pojezdza tyle, to sie zobaczy na razie zrobiłem 10k km i jedyne co sie zmieniło to ucichły po pierwszych kilometrach od założenia.

Użytkownik Rowerzysta Avatar b0rn20wn
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa 156 2.5 V6 2001

Domyślnie

Cytat Napisał Pływak Zobacz post
    Ten z autobilda test chyba z 2012 jeśli o tym samym rozmawiamy, wtedy już je miałem od roku na aucie Właśnie min. tyrereview przeglądałem. Stwierdziłem, że średnia ocen jak za taka kasę nie jest zła. Potrzebowałem opony 225/40R18 używki niewiadomego pochodzenie mnie odrzucały, a nic z pewnego źródła nie miałem więc się skusiłem na chinczyki. Za to Uniroyalle znałem jako firmę już od dawna na pierwszym aucie 10 lat temu już je miałem więc brałem praktycznie po przeczytaniu kilku sensownych opinii użytkowników tym bardziej, że były tylko minimalnie droższe od Nankanga. Jedyny minus to były głośniejsze i szybciej się zużywały ale same własności trakcyjne biły na głowę NS2.

Pirelli P Zero Nero GT śmiga ktoś? Szukam felg 19", a co za tym idzie potrzebował będę też opony. Oczekiwałbym przyczepności co najmniej jak RainSport3 ale właśnie cichsze i bardziej trwałe.
    Ja jeżdże na takich Pirelkach. Opinie o nich mam jak najlepszą. Lepsze od P7 na ktorych jezdziłem wcześniej. Są dość miękkie i zużycie jest zauważalne. Nie wiem jak w porównaniu do rainsportów ale na mokrym trzymają bardzo fajnie a raczej powoli nie jeżdżę
    Ps. po śniegu też jadą [emoji14]

Wysłane z mojego MX4 przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Znawca Avatar IamICEman
    Mieszka w
    Wągrowiec
    Auto
    czekam na używaną Giulie;) była 159 i GT

Domyślnie

To też napisałem, porownujesz nowe chinczyki do zużytych Conti. Teraz zastanów się jak mogą się zachowywać chinczyki po dwóch latach.

5mm continental jest zużytą oponą?? a co powiesz na to że Bridgestone i michelin wypuszczają nowe opony z bieżnikiem 6mm? po 1/3tys je wyrzucisz? bo przez pierwsze tys zużywają się najszybciej.

SZUKASZ NOWYCH OPON? NAPISZ PRZYGOTUJE OFERTĘ.
    DYSPONUJE DUŻĄ ILOŚCIĄ OPON NOWYCH JAK I UŻYWANYCH!!
    Felgi nowe i używane! dystanse każdy rodzaj !

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

Nie liczy się grubość bieżnika tylko wiek opony. I warunki przechowywania.

Użytkownik Alfista Avatar zieloo007
    Mieszka w
    Racibórz
    Auto
    Była 156 1.9 jtd, jest Toyota Avensis t27 '18

Domyślnie

Cytat Napisał dexter1213 Zobacz post
    A czy ja napisałem, że chinole są najlepsze? Nie. Po prostu powiedziałem, że nie są takie złr za jakie sie je uważa i do normalnej jazdy się tak samo nadają. Wolałem kupić to, niż kormorany b2 czy debice presto. Jesli jedynie lubie szybciej przyspieszyc od "zera", nie latam po zakrętach jakbym miał sportowe auto, to takie opony są ok. Na suchym bardzo dobre, na mokrym pisałem, że minimalnie gorsze od sportcontactow z 5mm bieznika. Chyba Cie to nie dziwi ze za ileś tam zł nie kupisz tego samego auta w identycznym stanie za cene 2x mniejszą...? Bo mnie to nie dziwi..

zgadzam się z Tobą, wole kupić nowe chinole, niż jeździć na starych styranych życiem continentalach czy innych markowych. guma jest gumą, starości nie oszukasz.

- - - Updated - - -

a jak moga sie zachowywać nowe opony w porównaniu do zużytych? lepsza przyczepnoćć, lepsze prowadzenie, nowsza guma to i bezpieczeństwo zwiększone. To tak jakbyś porównywał 25 letniego mercedesa s klasę do nowego np: Vw polo z salonu. Nowe to nowe, i choćby mercedes miał tv w zagłowkach, to polo będzie lepsze

- - - Updated - - -

Cytat Napisał IamICEman Zobacz post
    5mm continental jest zużytą oponą?? a co powiesz na to że Bridgestone i michelin wypuszczają nowe opony z bieżnikiem 6mm? po 1/3tys je wyrzucisz? bo przez pierwsze tys zużywają się najszybciej.
    zużyta opona, to opona, która ma 5 lat i więcej, pomimo bieżnika nawet 5 mm.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Andrzejsr Zobacz post
    Nie liczy się grubość bieżnika tylko wiek opony. I warunki przechowywania.
    dokładnie!!!

Użytkownik Maniak resoraków Avatar alcapone154
    Mieszka w
    Nad Krakowem
    Auto
    159 2.0 / ex147

Domyślnie

Nie mylcie pojęć. Zużyta opona to zużyta opona KROPKA. Czyli taka która nie ma bieznika o odpowiedniej głębokości. Stara opona to przestażała opona KROPKA. Polski język łatwy język.

Gesendet von meinem HTC 10 mit Tapatalk
    Ostatnio edytowane przez alcapone154 ; 19-07-2016 o 15:37

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

Stwierdzacie oczywistą oczywistość. Wiadomo, że nowy chińczyk będzie lepszy niż stara zużyta markowa opona zaraz ktoś jeszcze napisze, ze lepsza chińska opona niż sama felga bez opony Niestety nowy chińczyk vs nowa markowa już jest kolosalna różnica w jakości i niekoniecznie w cenie co potwierdziłem stronę wcześniej porównując Nankanga do Uniroyala, który był tylko 30zł droższy.
    Ostatnio edytowane przez Pływak ; 19-07-2016 o 15:43

Użytkownik Fachowiec Avatar FXX
    Auto
    Peugeot 508 II / Peugeot 308 T9

Domyślnie

Cytat Napisał zieloo007 Zobacz post
    a jak moga sie zachowywać nowe opony w porównaniu do zużytych? lepsza przyczepnoćć, lepsze prowadzenie, nowsza guma to i bezpieczeństwo zwiększone. To tak jakbyś porównywał 25 letniego mercedesa s klasę do nowego np: Vw polo z salonu. Nowe to nowe, i choćby mercedes miał tv w zagłowkach, to polo będzie lepsze
    Kolego, chyba coś nie dokładnie przeczytałeś ze zrozumieniem albo ta wypowiedź to jednak nie w moim kierunku
    Dexter1213 porównuje nowe chińczyki do używanych Conti i stwierdza, że jednak są porównywalne ze wskazaniem na Conti na mokrej nawierzchni... Zatem?