QV ma więcej niż 257. W TS'ach 257 było w 1.4 i 1.6, 1.8 i 2.0 miały większe heble (bodaj 284mm). A nie możesz zamontować 257 wentylowanych, nacinanych?
QV ma więcej niż 257. W TS'ach 257 było w 1.4 i 1.6, 1.8 i 2.0 miały większe heble (bodaj 284mm). A nie możesz zamontować 257 wentylowanych, nacinanych?
Objechałeś kogoś ostatnio? A wiedział, że się ściga?
Ze zwotnicami ogolnie można wtopić, bo są drobne różnice miedzy rocznikami, np. W TS byla zmiana ABSu w 99r. I dwa rodzaje zwrotnic na heble 25X i 28X. Co daje sporo kombinacji. Nie znam boksera, ale pewnie trzeba dorobic adapter do jarzma. W swojej 145 zmienialem przod z 25Xmm na 28Xmm i roznica była kolosalna. Chociaz do szybkiej jazdy (np. Poznań) przy mocy 144KM+ warto pomyslec nad brembo 305mm np. z punto/mito. W przypadku boxera robota ta sama, tylko wtedy felgi 17 lub nieliczne modele 16.
Fizyki sie nie oszuka, zawsze wieksza tania tarcza bedzie lepsza niz mala kosmicznie droga z gwawerownym napisem RACE PREMIUM.
A moze ktos chce zwrotnice + kompletne hamulce z przebiegiem ponizej 10kkm ze 145 TS MY99?
dzięki. na taką odpowiedź czekałem. masz może gdzieś rysunek tego adaptera?
boxer ma zwrotnice bez drążka kierowniczego (jest na amortyzatorze)... dlatego myślałem o zwrotbicy z marei
Możesz dać zdjęcie zwrotnicy boxera? Ciekawy jestem jak wygląda to rozwiązanie.
Z tego co wiem , to łozysko koła 145 jest takie same jak w 155 . Zatem przegub jest ten sam i jego wymiary .
Ja zmieniałem w 155 1,9 TD z litych tarcz 257 na 284 z 2,0 16V hamulce żyleta .
Wsadz zwrotnice z zaciskami z 2,0 , jedynie akcja będzie taka ze będziesz musiał ciąć koncówki drązków kierowniczych aby koła był prosto , ( ja musiałem 12mm na strone ) wszystko sprawuje sie dobrze juz z 5 lat )
umkła mi akcja ze to BX .
hmm , za
tem jedynie jakies adaptery...