Strona 94 z 119 PierwszyPierwszy ... 4484858687888990919293949596979899100101102103104 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 931 do 940 z 1188

Temat: Jaki warsztat polecacie we Wrocławiu?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar pushq
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    AR 159 2.4 JTDm

Domyślnie

Ale po co to robić?
    Demokracja jest zdobywaniem wolności dla siebie kosztem wolności innych, podstawianiem jednej normy przymusowej, na miejsce drugiej.

Użytkownik Romeo
    Auto
    brak

Domyślnie

tak myślałem no cóż, poczytaj sobie na ten temat.

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa 159 SW

Domyślnie

Ok , jeśli jest u mnie kolektor plastikowy , to warto go zmienić czy usunąć klapy w obecnym? Nie ukrywam im więcej czytam na ten temat , tym co raz mniej wiem :p

Użytkownik Romeo
    Auto
    brak

Domyślnie

jeśli działa - zostawić. jeśli szwankują klapy - usunąć albo włożyć nowy kolektor, bo jak się klapka urwie to zrobi masakrę w silniku.

Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    AR 159 2.4 JTDm

Domyślnie

Cytat Napisał siewcu Zobacz post
    tak myślałem no cóż, poczytaj sobie na ten temat.
    Co myślałeś? Każdemu każesz usuwać te klapy programowo ale nie podałeś ani jednego faktu dla którego jest to konieczne. Nie ma też na forum nikogo komu nieusuwanie programowo klap by zaszkodziło.
    Demokracja jest zdobywaniem wolności dla siebie kosztem wolności innych, podstawianiem jednej normy przymusowej, na miejsce drugiej.

Użytkownik Romeo
    Auto
    brak

Domyślnie

no to wymień sobie sam kolektor, tylko weź pod uwagę to, że ecu monitoruje takie rzeczy jak obecność klap wirowych w kolektorze dolotowym i na pewno samo usunięcie klap, bez ruszania softa, nie przyniesie pożądanych rezultatów. dpfa też można usunąć tylko fizycznie, bez ruszania programu. myślisz, że to będzie działać? może to lekka przesada porównując dpf do klap wirowych, ale w jednym i w drugim przypadku ecu ogarnie, że coś nie działa tak jak powinno i auto na pewno nie będzie jeździć tak, jak mogłoby jeździć po usunięciu klap z softa(czyli po prostu normalnie).

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar jaboleq
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    AR 156 SW 1.9 16V powered by @sdero

Domyślnie

no to wymień sobie sam kolektor, tylko weź pod uwagę to, że ecu monitoruje takie rzeczy jak obecność klap wirowych w kolektorze dolotowym i na pewno samo usunięcie klap, bez ruszania softa, nie przyniesie pożądanych rezultatów. dpfa też można usunąć tylko fizycznie, bez ruszania programu. myślisz, że to będzie działać? może to lekka przesada porównując dpf do klap wirowych, ale w jednym i w drugim przypadku ecu ogarnie, że coś nie działa tak jak powinno i auto na pewno nie będzie jeździć tak, jak mogłoby jeździć po usunięciu klap z softa(czyli po prostu normalnie).
    ecu monitoruje klapy? co za durne informacje. Wszyscy klapy usuwają a silniczek zostaje na swoim miejscu i jest dobrze. Doucz się.
    ::::::: I am IN LOVE with trance! ::::::: Moja włoszka :::::::

Użytkownik Romeo
    Auto
    brak

Domyślnie

no to wychodzi na to, że klapy są tylko dla dekoracji dobrze wiedzieć w sumie

Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    AR 159 2.4 JTDm

Domyślnie

myślisz, że to będzie działać?
    Jeżdżę rok i działa.

Założę się, że nawet 10% osób które usuwały tutaj klapy nie usuwały ich z softa i jeżdżą.

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    AR159 JTDM 16v AT

Domyślnie

Cześć,

Ze swoją Alfą odwiedziłem już:
    Auto Tip (Karkonoska 7) - spoko zrobili podstawowy serwis, ale za trudniejsze sprawy nie chcieli się brać
    Robotnicza 72 - potwierdzam miłą obsługę, dobry kontakt i generalnie dobrą wolę p. Jarka, ale a) błędnie rozpoznał źródło dziwnych dźwięków spod maski (wymienił koło pasowe, napinacz i pasek, a teraz twierdzi, ze to pompa wody), ma długie terminy (kolejna wizyta po 15. sierpnia) i nie wiem czy jest biegły w komputerowej diagnostyce.

Poszukuję alternatywy dla w/w warsztatów, gdzie będę mógł:
    - sprawdzić zawieszenie na trzepakach (czy to trzeba robić w stacji robiącej przeglądy rejestracyjne?)
    - zdiagnozować źródło błędu P0091
    - zasięgnąć drugiej opinii w sprawie pojawiającego się po rozgrzaniu dźwięku z silnika (rzężenie) i parę innych rzeczy, które mnie nurtują.

P. Jarek mi pasuje, bo jest obok mojej pracy, zawsze można się do niego dodzwonić, ale wole juz teraz szukać alternatywy gdyby nie dał wszystkiego ogarnąć.

PS. Paprotna to jakiś dowcip - nie odbierają telefonów, z takimi ludźmi raczej ciężko coś ustalić...

Dzięki,
    Maciek