KM są pochodną Nm i prędkości obrotowej. Liczy się przebieg momentu. "Jeździ się" na momencie obrotowym, a nie na mocy.
KM są pochodną Nm i prędkości obrotowej. Liczy się przebieg momentu. "Jeździ się" na momencie obrotowym, a nie na mocy.
Przejechałem się 170 konną w manualu (2015)... no dobra, czuć więcej mocy w porównaniu do focusa 100KM, ale żeby to była jakaś wielka różnica, no mało mi było... 240stka dopiero dostępna będzie na początku sierpnia na testy, nie wytrzymam do tego czasu dlatego jadę do konkurencji na piątek bo ile można czeeekać na auto testowe....
PS: dach panoramiczny mi się spodobał - muszę się zastanowić nad tym cudem bo faktycznie w aucie jaśniej sporo się robi tym bardziej, jeśli 99% jest w czerni![]()
Takie samo odczucie będziesz miał w Mito Veloce, sporo wrażeń zabiera skrzynia TCT - w manualu bardziej czuć moment. Po dieslu to i Giulietta Veloce nie zaskoczy Cię momentemDobrze jakbyś wypożyczył sobie jakąś benzynkę na kilka dni, wtedy łatwiej Ci będzie wyłapać plusy takiej wersji. A jak benzyna nie jest dla Ciebie to bierz Giuliettę w 2,0 JTDM - tam momentu będziesz miał ile trzeba.
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
A jechałeś tą Giulietta chociaż chwilę po trasie czy tylko miasto ? Moc czuć przy dużych prędkościach, Veloce nie ma sensu jeździć po mieście bo też będziesz twierdził, że twój Focus chodzi prawie tak samo![]()
Jechałem wczoraj po mieście, a także 160/h na obwodnicy po Warszawie
Co do miasta to ono zabiera mi tylko 10-20% całego rocznego przebiegu (około 30tys). Tryb N dosyć fajnie się jechało, ale kierownica dla mnie była zbyt miękka, w trybie D lepiej czułem auto na niższych prędkościach (tzn. 50-100/h) i to było to! Jedna wada... odległość pomiędzy pedałem hamulca i gazu zbyt mała dla mnie, z moją stopą to było może nawet tylko 1cm przerwy i parę razy puszczając pedał gazu zawadzałem o hamulec - jednakże to kwestia przyzwyczajenia oczywiście.
PS: to auto jest w stanie odczepić się od linii jazdy podczas zakrętów? Jeździ jak przyklejone.
PS2: ostatnim razem gdy byłem zobaczyłem na żywo QV matową z 2015... no i przez to przeczesałem cały internet z szukaniem plusów/minusów, wczoraj gdy byłem zobaczyłem znów QV matową tym razem z 2014 od innego klienta - ja to mam farta, ale 2 razy nie dam się wprowadzić kuszeniem do tej samej rzeki![]()
Ostatnio edytowane przez Vieworld ; 21-07-2016 o 09:48
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Pytanie. Ile centymetrów zabiera dach panoramiczny w porównaniu do blaszanego? To raczej nie będzie problemem, ale wolę spytać.
Ja lubię siedzieć nisko, gdy tak przysiadłem to nad głową miałem chyba z 10cm przestrzeni xD Ale w tym aucie nie mogę tak nisko siedzieć, bo nie widzę ekranu przez kierownicę i czujników parkowania więc z 5cm musiałem się podnieść i dalej była przestrzeń nad głową + widoczność zachowania bezpiecznie... gdy siedziałem prawie na max to dalej głową nie dotykałem pomimo 200cm wzrostu ALE na wprost niestety nie widziałem drogi bo pas przyciemniający na szybie przysłaniał mi ją... co nie zmienia faktu, że nawet na najwyższym ustawieniu się mieściłem i czułem komfort - to bardzo mnie zdziwiło.
Made in Italy, perfected in my garage. Giulietta Sprint Speciale