A ten filtr ITG to trzeba psikać czymś - olejkiem czy na sucho ma chodzić ?
Odseparowanie od silnika niezłe!
Choć ciekaw jestem czy seryjna puszka cośtam też temperaturowo chroni ?
A ten filtr ITG to trzeba psikać czymś - olejkiem czy na sucho ma chodzić ?
Odseparowanie od silnika niezłe!
Choć ciekaw jestem czy seryjna puszka cośtam też temperaturowo chroni ?
ITG dziala na sucho,jest bez obsługowy![]()
mi się wydaje, że widziałem też gdzieś mokre itg - ale one i tak na sucho robią robotę, tylko te ceny...
Ja po zakupie przeczytałem w instrukcji że filtr należy zabezpieczyć.Zadzwoniłem do sprzedawcy i potwierdził że trzeba go nasączyć olejkiem więc zakupiłem takowy w sprayu ,również firmy ITG i popsikałem. Też się zastanawiam jak to jest z tą temperaturą . Druga sprawa że kolektor ssący i tak jest gorący wraz z baranami wiec czy ta separacja miała sens ? Trudno powiedziećWszyscy spece gadają żeby stożek odseparować to i tak zrobiłem. Dzięki za miłe słowa lecz muszę dopieścić górną uszczelkę bo wygląda kiepsko zrobiona z kawałków lecz zabrakło czasu przed kielcami
- - - Updated - - -
Mocowanie akumulatora jest bardzo solidne. Zmodyfikowałem lekko oryginalną podstawę akumulatora aby była płaska i przykręciłem ją na trzech śrubach M8 do podłogi bagażnika. Akumulator do podstawy standardowo przymocowany oryginalnym paskiem. Muszę jeszcze zaślepkę na klemę plusową zrobić bo licho nie śpi![]()
147 1,9 JTD NADWOZIE GTA
147 GTA 3.2 Q2
156 2.5 V6 Q2-była
Giulietta QV
Mito QV
75 3.0 V6 QV
ALFETTA GTV 116 1976
ALFETTA GTV 116 1981
https://www.facebook.com/okrajnikgarage
Dobrze mówisz odnośnie tej klemy.
U siebie oglądałem jak wygląda temp. i przy 20 st. na zewnątrz w dolocie jest 30 w trakcie jazdy, na postoju ponad 50 O.o
Seryjna puszka na pewno coś będzie chronić, w jakim stopniu trudno powiedzieć.