Strona 14 z 15 PierwszyPierwszy ... 456789101112131415 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 143

Temat: Polerowanie lakieru

jersey
    Gość

Domyślnie

No nie przesadzajcie. Jak czytałem angielskie fora detailingowe to jest parę osób które robią ręcznie i piszą, że się da i da się osiągnąć dobre efekty. Ale to długa i ciężka praca.

Sam mam zamiar spróbować. Mam 4Nano High Gloss Cut Coupound, "niemiecki" pad i AIO od Autoglyma. Jak mi naprawią rury i włączą wodę w garażach to odpalam mięśnie i zobaczymy co z tego wyjdzie

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

Nikt nie mówi, ze to niemożliwe ale efekt będzie niewspółmierny do nakładu pracy. Najtańsza sensowna polerka od K2 to jakieś 200zł, a uwierz mi po pierwszym ręcznym "polerowaniu" będziesz sobie pluł w brodę, ze nie kupiłeś. Ja nawet AIO kładę maszyną i nie wyobrażam sobie ręcznego polerowania auta.

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    brak

Domyślnie

Dokładnie tak jak wyżej napisał Pływak polerka elektryczna K2 to wydatek 200 zł. Posiada płynną regulację obrotów i łagodny start bez względu na nacisk dzięki czemu możesz cały czas kontrolować proces polerowania (nie uszkodzisz lakieru) według mnie najlepsza opcja na rynku.

Użytkownik Świeżak Avatar elelmo
    Mieszka w
    Łochów
    Auto
    AR 159SW 210KM+virus

Domyślnie

Panowie proszę o pomoc! Mam czarną 159 z pięknie mieniącymi się hologramami w słońcu . Nie mogę tego dziadostwa usunąć. Poczyniłem pewne zakupy, pasta tnąca + finiszer do tego po dwa pady (żółty i czarny). Zrobiłem test na drzwiach, troszkę poszło ale jeszcze widać. Jaką przyjąć metodę polerowania aby to usunąć?

Użytkownik Romeo Avatar serath
    Mieszka w
    ZG
    Auto
    AR 159SW 1.9JTDm

Domyślnie

Co dokładnie kupiłeś?
    "Alfa comes with a great responsibility, 'cause no kid ever grew up with a picture of Passat on his bedroom wall."

Sprzedam: Logo (przód/tył), dekielki, QV
    Polecam: Koce, kocyki, ręcznie robione maskotki

Mieszka w
    Łochów
    Auto
    AR 159SW 210KM+virus

Domyślnie

Monster Shine Pad Flexipads 135mm Pro Detail / Rupes Big Foot Pasta polerska średnio ścierna QUARZ MEDIUM 250ml / Menzerna final finish FF3000.
    Na początku pastą tnącą pion / poziom żółty pad, potem finish na czarnym padzie. Jak przejechałem na końcu delikatnie małym padzikiem to zeszło deczko tych hologramów ale jeszcze są. Używać wody przy polerce?

Użytkownik Rowerzysta Avatar kicaj
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 147 jtd 8v

Domyślnie

Na jakiej polerce pracujesz? Ile przejazdów robisz finiszowym zestawem? Ciezko pomoc pisząc. Zerknij na filmiki w necie i podpatrz technikę pracy.

Mieszka w
    Łochów
    Auto
    AR 159SW 210KM+virus

Domyślnie

polerka bez regulacji niestety, przejazdy finiszowe może 2/3, a ile z zasady się robi? OK jeszcze popatrzę w necie.

Użytkownik Fachowiec Avatar LukaSS
    Mieszka w
    Biała Podl./Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 147 JTD 16V 140KM; Yamaha XTZ 800 Super Tenere

Domyślnie

Drzwi Alfa 147. Chcę przejechać niektóre miejsca papierem przed polerką. Jak wiadomo u góry są "garbate", po środku wklęsłe a u dołu raczej proste. Chodzi mi o środek. Jakiś patent jest na przelecenie papierem tak wklęsłej powierzchni? Malutki klocek drewniany czy zakupić jakiś o kształcie kołyski (są takie?)? Jakiś baran (pewnie po sprowadzeniu do PL) malował bezbarwnym i poprzyklejało się w niektórych miejscach troszkę paprochów, które czuć pod paznokciem.

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    fajny, czerwony, duży

Domyślnie

Wosk o tak ja się nie bawię w polerowanie ja oddaję do polerowania.