Strona 87 z 507 PierwszyPierwszy ... 37777879808182838485868788899091929394959697137187 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 861 do 870 z 5065

Temat: Planowany zakup używanej Giulietty

Użytkownik Znawca Avatar Żuczek
    Mieszka w
    Płock
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta MA170 KM

Domyślnie

Cytat Napisał pieta Zobacz post
    Ogólnie 120 kucy daje radę w mieście bez większej spinki. Przewaga MA zaczyna się od 4 tys obrotów w górę.
    Dokładnie, jak ktoś lubi wyżej kręcić to MA 170KM jest zdecydowanie lepsza, podczas jazdy glównie po mieście 120KM wydaje się przyjemniejsza bo male turbo szybciej się "budzi".

Cytat Napisał pieta Zobacz post
    Nie chcę wsadzać kija w mrowisko ale IMO cywilny t-jet 120 kucy ma większą kulturę pracy niż 1.4 MA 170 kucy.
    Stwierdzasz fakt, także nikt się nie przyczepi - system Multiair pogarsza kulturę pracy, T-Jet pracuje przyjemniej. Za to 170KM pali podobnie jak 120KM - wlaśnie dzięki systemowi MA.

Użytkownik Znawca Avatar dziadzia82
    Mieszka w
    Będzin
    Auto
    Julka 2018 150Mair Veloce . Stelvio Sprint 2020

Domyślnie

Nie ma tylko dzięki 50 kucy więcej

Wysłane z mojego QUANTUM_2_500 przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Znawca Avatar dziadzia82
    Mieszka w
    Będzin
    Auto
    Julka 2018 150Mair Veloce . Stelvio Sprint 2020

Domyślnie

Tjet 180 pali tyka samo co ma 170

Wysłane z mojego QUANTUM_2_500 przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Maniak resoraków Avatar FerraEnzo
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Giulietta 2.0 jtdm (170cv)

Domyślnie

Panowie proszę o opinię.
    Mam na oku Julkę 2010 rok, 2.0 jtdm (170 kucy). Po wstępnych oględzinach jest ok. Oglądałem wczoraj, więc nie sprawdzałem w ASO bo było zamknięte. Jutro jedziemy z zamiarem zakupu, ale najpierw na stację.
    Jedyne co wzbudziło moje podejrzenia to gwizd przy wchodzeniu na obroty. Czy turbo w Julce lubi sobie gwizdnąć ? Czy są to objawy zużycia ?
    Rozumiem, że na stacji bez problemu sprawdzę stan turbiny ?
    Przebieg 130 k.
    Bardzo proszę o opinię kogoś kto jeździł Fiatem z takim motorem.

Użytkownik Znawca Avatar Żuczek
    Mieszka w
    Płock
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta MA170 KM

Domyślnie

Jeśli teraz jeździsz benzyną to po co pakujesz się w diesla? Samochód z salonu czy ściągany?

- - - Updated - - -
    Cytat Napisał dziadzia82 Zobacz post
    Tjet 180 pali tyka samo co ma 170
    O jakim T-JET 180KM piszesz? Nie było takiego silnika w żadnym kompakcie grupy Fiat. Montują go jedynie w Abarth 500, tylko jak porównać spalanie w samochodzie o 300 kg lżejszym?

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Octavia II 1,9 TDi

Domyślnie

Cytat Napisał th@les Zobacz post
    Szanowni Państwo.Jutro ,jesli nie wyjdą żadne niespodzianki,zabieram to auto http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...-ID6ytPwb.html . Co myślicie o cenie w stosunku do tego co sobą prezentuje ?
    Ponieważ kilka razy do roku robię trasy długości 1500 km,chciałem zapytać jak znosi autko takie długie podróże ?
    Będę wdzięczny za sugestie.
    No i dalej zima...Jak kogoś interesuje to w Kielach,w salonie Peugeot na Domaszowskiej stoi biała Giulietta,zresztą jak podaje ogłoszenie.Wymieniany z przodu zderzak i lampa ale po bardzo delikatnej stłuczce.Wszystko jest udokumentowane zdjęciami.Auto zadbane i dają gwarancję na rok .
    Ja nie wziąłem,bo chciałem zostawić swoje w rozliczeniu ale zrobili mi śmieszną wycenę ( nie ma jednego błędu,wymieniony rozrząd,drążki kier z tyłu,wszelkie poduszki,silentbloki itd i to na moje życzenie,nie dlatego,że były wybite i nie dało się jeździć;auto technicznie jest w idealnym stanie ) i nie było właściwie żadnej chęci ze strony sprzedającego do negocjacji ceny.49.000 to ostateczna ich propozycja czyli do mojej O II musiałbym dołożyć niemal 32 tyś pln.Dla mnie nie do zaakceptowania.
    Jeśli ktoś jest zainteresowany tym autem i jest w stanie wyłozyć takie pieniądze,to jest do zabrania.Szkoda trochę bo liczyłem na większą elastyczność handlowca.Nie mam parcia na wypasione w cudeńka autko i to spełniało wymogi.Cóż póki co będę musiał zadowolić się oszczędną jazdą a nie przyjemną.

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    chwilowo Stilo SW

Domyślnie Zakup Julki

Panowie, mam dylemat. Od prawie pół roku szukam auta i od 3 miesięcy uwzględniam w moich poszukiwaniach również Julkę.
    Jakiś czas temu pojawiła się QV na otomoto (nr ogłoszenia 6006269117) i nie wiem, czy 43.5 kPLN za rocznik 2010 to nie za mało.
    Ktoś tutaj już przytoczył to konkretne ogłoszenie (dwie strony wcześniej), ale odzewu nie było
    Chodzę wokół niej, jak wokół jeża, bo aktualnie w kręgu moich zainteresowań pozostaje Audi A6 z 2009 (3.0 TDI) lub Megane RS.
    Wiem, rozstrzał mam fatalny
    Ale wracając do rzeczonej QV, standardową kontrolę w ASO chciałbym przeprowadzić (ciśnienie na garach, grubość lakieru, stan turbo, zaczep maski , przegląd podwozia itp), ale może któryś z Was już oglądał piękną?
    Zaznaczam, że ten temat dość dokładnie przeleciałem od samego początku (5 dni czytania w przerwach w pracy ) i na pewno listę kontrolną też ze sobą wezmę. Fantastyczna robota, Panowie!
    Ostatnio edytowane przez Romano555 ; 31-07-2016 o 07:55 Powód: uzupełnienie

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Skierniewice
    Auto
    Była Alfa Romeo 156 2.5 V6 2000r., jest Giulietta QV, jest Stelvio 280 KM

Domyślnie

@up Sam w dziale regionalnym zadałem pytanie na temat tego auta i nikt do tej pory nie odpowiedział, tak więc podejrzewam że nikt z forum nie oglądał tego auta. Z tego co zdążyłem się zorientować to na dobrą QV trzeba mieć minimum 50 000 zł i też nie będzie łatwo znaleźć takie auto. Jeśli się mylę to niech mnie ktoś poprawi

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    RZ
    Auto
    Stelvio 2018 Sport TI

Domyślnie

dla mnie to handlarz z wielkopolski więc... policz on musi zarobić czyli za ile kupił?
    Nikt za darmo samochodów nie sprzedaje a jeszcze w wersji QV
    w rzeszowskim auto-resie stoi biała QV - xenon 2 kpl kół szklany dach ori bagażnik dachowy o ile kojarze coś ok 50 tyś pln. Nie wygląda źle
    lekko odrapane ranty felg no i lekko zadymione przednie lampy przebieg co osk 90 tkm skóry w bdb stanei wnętrze nie miało śladów użytkowania.
    Ostatnio edytowane przez Dareek ; 31-07-2016 o 13:03

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    chwilowo Stilo SW

Domyślnie

(Tryb Kupca: On) Dzięki za odpowiedzi, chociaż przeglądając otomoto odniosłem wrażenie, że 43-45 kPLN za QV nie jest jakąś zaniżoną stawką. W końcu rocznik 2010 kręci się w okolicach 30-38kPLN. (Tryb Kupca: Off)
    Spotkałem na otomoto również Julkę z silnikiem QV, ale bez koniczynek na błotnikach. Nie przeszkadza mi to specjalnie, ale pytanie, czy w ogóle można było taką zamówić, czy świadczy to o poważniejszej naprawie blacharskiej?