Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Rowerzysta Avatar Quadrifoglio156
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    czarny
    Alfa 156 2.0; Alfa 156 1.8, Alfa 145 1.4, Alfa 156 2.5V6 Modyficata, Alfa Giulietta M-Air Distinctive Sport Edizione Autodelta.
    LEGENDA ALFA ROMEO: ALFETTA.PL

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Cytat Napisał khazar Zobacz post
    Nie jestem negatywnie nastawiony do Giulii, wytykam Ci po prostu ślepe zapatrzenie. To co mi się nie podoba w nowym modelu już napisałem: źle ustalona cena i kompletne dno marketingowe.
    Ja nie jestem "ślepo zapatrzony". Nie widziałem jeszcze samochodu na oczy, dlatego nie wypowiadam się, czy jest za drogo, czy za tanio. Natomiast "na chłopski rozum" nie jest NA PEWNO za drogo - będzie to można zweryfikować po jeździe testowej. Co do dna marketingowego to się w 101% zgadzam i piszę o tym od 2 lat chyba .

Cytat Napisał khazar Zobacz post
    To odnośnie tych sukcesów sportowych, o których celowo napisałem że nie było ŻADNYCH przez ostatnie 10 lat - a Ty wyskoczyłeś, "a 13 lat temu to..."
    Napisałeś coś w stylu, "czy cofamy się do lat 50-tych, bo w ciągu ostatnich lat 10 lat nie było sukcesów" - no to wskazałem, że w ciągu 10 nie, ale 13 tak .

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Tomtrz Zobacz post
    Czytam dalej, a tu gość pisze jak to wielkim zawodem była Giulietta - auto, które w swojej klasie jest niezaprzeczalnie lata świetlne przed konkurencją, jeśli chodzi o design. No, tylko nie wygląda jak 159
    Dokładnie - powinna wyglądać jak lekko pomniejszona 159 bez kupra i byłby ideał .
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    SY
    Auto
    Julietta

Domyślnie

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post

- - - Updated - - -

Dokładnie - powinna wyglądać jak lekko pomniejszona 159 bez kupra i byłby ideał .
    Wyslalem wam link do dyskusji ktora mniej wiecej pokazuje ze na innych forach tez maja podobne opinie, wy natomiast tutaj dyskutujecie z tymi opiniami ociera sie to o paranoje

Użytkownik Maniak resoraków Avatar esco1982
    Mieszka w
    Olsztyn
    Auto
    AR 166 3.0 V6 99r.,Fiat Tipo 1.4 T JET 2017

Domyślnie

Giulia wtapia się w tłum wspólczesnych samochodów i dla prawdziwego alfisti nie będzię się z tego powodu podobała. Ja jako miłośnik tej marki liczyłem na samochód inny niz wszystkie który będzie wyrażał mój indywidualny styl a nie był taki sam jak wszystkie inne. A prawdą jest że ludzie nie związani z marką mocno zachwycają się wyglądem nowej Giuli, przeżyłem to na własnej skórze - gdzy Ja już poszedłem oglądać 4C moi znajomi dalej podziwiali jak to okreslili czerwoną piękność
    AR 146 1.4 BOXER, AR 147TI 1.6 TS, AR 166 3.0 V6

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    145

Domyślnie

Giulia jest pieknym samochodem. Narzekają głównie alfiści, prasa motoryzacyjna się zachwyca. Ja nie słyszałem jeszcze opinii od nie-alfisty, że ten samochód jest brzydki.
    Skoro jest tak dobrze, to dlaczego jest tak źle? Tzn. dlaczego nie słychać zewsząd informacji o dużym zainteresowaniu, że fabryki nie wyrabiają z produkcją itp. świadczących choćby o umiarkowanie ciepłym przyjęciu u konsumentów?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Użytkownik Maniak resoraków Avatar esco1982
    Mieszka w
    Olsztyn
    Auto
    AR 166 3.0 V6 99r.,Fiat Tipo 1.4 T JET 2017

Domyślnie

Cytat Napisał bryndza4 Zobacz post
    Skoro jest tak dobrze, to dlaczego jest tak źle? Tzn. dlaczego nie słychać zewsząd informacji o dużym zainteresowaniu, że fabryki nie wyrabiają z produkcją itp. świadczących choćby o umiarkowanie ciepłym przyjęciu u konsumentów?

W salonie powiedzieli mi że zainteresownie jest dość spore ale żadnej Giuli jeszcze nie sprzedali (przez 2 tygodnie)
    AR 146 1.4 BOXER, AR 147TI 1.6 TS, AR 166 3.0 V6

Użytkownik Maniak resoraków Avatar bartas82
    Mieszka w
    Wlkp.
    Auto
    Giulia, Giulietta

Domyślnie

Ok, załóżmy, że 159 jest ładniejsza od Giuli z zewnątrz. W czym jeszcze jest lepsza? Ja nie znajduję nic więcej - wszystko pozostałe jest poprawione w Giulii. A ciągle są porównania do 159, jakby ona wyznaczała jakieś trendy. Giulia nie jest następcą 159, jest nowym modelem.

Piszecie o udziwianiu designu, jakiś innowacjach... A potem kto będzie tego używał? Mają przełączniki pomieszać, zrobić na klaśnięcie bo nikt tego jeszcze nia ma!? Uchwyty na kubki wysuwane z sufitu?
    Już pisałem to wiele razy wnętrze jest bardzo dobrze zaprojektowane, wzięli co najlepsze z BMW i Audi (pewnie z Merca też, ale nie jeździłem to nie wiem) i ładniej opakowali (jedynie ten joystick mi się nie podoba, bo nie ma funkcji touchpada jak w BMW). Skoro auto ma konkurować z tymi modelami to musi być pod względem ergonomii podobne (a one są bardzo dobre, kto ma/miał ten wie), żeby taki obecny użytkownik 3er, czy A4 wsiadając w salonie do Giulii nie musiał się pół godziny zastanawiać gdzie co jest. Ma się czuć jak w domu, tyle że lepszym i nowszym

EDIT:
    Co do sprzedaży i markietingu. Poczekajmy nie wiem pół roku, aż wprowadzą więcej wersji, więcej sztuk na salony. Wtedy też pewnie ruszy kampania, bo co mają teraz prezentować? Białą Giulię, która akurat jest na jeździe testowej, więc pokażemy panu broszurki, a nie broszurek nie pokażemy bo jeszcze nie mamy
    Myślę, że wprowadzają stopniowo z racji obniżenia kosztów. Auta wyprodukowane już jadą, powoli uzupełniają stany, wszystko w międzyczasie się dogrywa (salony, szkolenia, marketing), pewnie od razu sondują rynek i w razie konieczności dostosowują się (czy to z ceną, czy z wyposażeniem). Mają tylko jedno podejście, więc nie mogą go spartolić.
    Ostatnio edytowane przez bartas82 ; 27-07-2016 o 12:19
    Pozdro,
    Bartas

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Fiat Croma 1.9 JTDm 16V Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Domyślnie

Cytat Napisał bryndza4 Zobacz post
    Produkują około 900 aut tygodniowo. Nie ruszyły jeszcze wersje NAFTA czyli na USA i inne rynki Ameryki.

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    SY
    Auto
    Julietta

Domyślnie

Cytat Napisał bartas82 Zobacz post
    Ok, załóżmy, że 159 jest ładniejsza od Giuli z zewnątrz. W czym jeszcze jest lepsza? Ja nie znajduję nic więcej - wszystko pozostałe jest poprawione w Giulii. A ciągle są porównania do 159, jakby ona wyznaczała jakieś trendy. Giulia nie jest następcą 159, jest nowym modelem.

Piszecie o udziwianiu designu, jakiś innowacjach... A potem kto będzie tego używał? Mają przełączniki pomieszać, zrobić na klaśnięcie bo nikt tego jeszcze nia ma!? Uchwyty na kubki wysuwane z sufitu?
    Już pisałem to wiele razy wnętrze jest bardzo dobrze zaprojektowane, wzięli co najlepsze z BMW i Audi (pewnie z Merca też, ale nie jeździłem to nie wiem) i ładniej opakowali (jedynie ten joystick mi się nie podoba, bo nie ma funkcji touchpada jak w BMW). Skoro auto ma konkurować z tymi modelami to musi być pod względem ergonomii podobne (a one są bardzo dobre, kto ma/miał ten wie), żeby taki obecny użytkownik 3er, czy A4 wsiadając w salonie do Giulii nie musiał się pół godziny zastanawiać gdzie co jest. Ma się czuć jak w domu, tyle że lepszym i nowszym

EDIT:
    Co do sprzedaży i markietingu. Poczekajmy nie wiem pół roku, aż wprowadzą więcej wersji, więcej sztuk na salony. Wtedy też pewnie ruszy kampania, bo co mają teraz prezentować? Białą Giulię, która akurat jest na jeździe testowej, więc pokażemy panu broszurki, a nie broszurek nie pokażemy bo jeszcze nie mamy
    Myślę, że wprowadzają stopniowo z racji obniżenia kosztów. Auta wyprodukowane już jadą, powoli uzupełniają stany, wszystko w międzyczasie się dogrywa (salony, szkolenia, marketing), pewnie od razu sondują rynek i w razie konieczności dostosowują się (czy to z ceną, czy z wyposażeniem). Mają tylko jedno podejście, więc nie mogą go spartolić.
    Czy 159 jest ladniejsza nie wiem, na pewno wyrozniala sie na tle owczesnej konkurencji (wewnatrze i zewnatrze) natomiast, co sam przyznales, AR poszla na kompromis ktorego efektem jest Giulia. Od zawsze AR (poza kilkoma wyjatkami) produkowala piekne auta, ktore wzbudzaly emocje nie tylko podczas jazdy. Nawet jezeli Giulia jezdzi pieknie to nie do konca wpisuje sie w filozofie marki. PODKRESLAM ZE TO MOJA SUBIEKTYWNA OPINIA O MARCE ORAZ O MODELU PT. GIULIA

Użytkownik Znawca Avatar Krzysztof
    Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4

Domyślnie

Czytam dalej, a tu gość pisze jak to wielkim zawodem była Giulietta - auto, które w swojej klasie jest niezaprzeczalnie lata świetlne przed konkurencją, jeśli chodzi o design. No, tylko nie wygląda jak 159
    Bo Giulieta była zawodem dla posiadaczy 147, gdy weszła na rynek. W tamtych latach na Forum147 (które już dziś nie istnieje) miała pieszczotliwe określenie "Brzydal" lub "Mumin", ale z czasem nowy design już się opatrzył. Z Giulią jest teraz podobnie. Długo kazała na siebie czekać posiadaczom 159, a gdy już się pojawiła na rynku, to nie było żadnego WOW. Za dwa trzy lata nowy design Giulii też się opatrzy
    Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4 (2018-...)
    AR 159 1.9 JTDM Q-Tronic Distinctive (2008-...)
    AR 147 2.0 TS Selespeed Distinctive (2001-2008)