No przydałoby się zrzucić boczki, ale tak to raczej nie ma tragedii![]()
Widziałem ostatnio obok największej prywatnej kliniki medycznej w RZeszowie Porsche Macan (pewnie jakiś doktorek) i od razu pomyślałem o AR Stelvio! Uważam, że to będą mocni konkurenci jeśli chodzi o wygląd, moc oraz wrażenia i odczucia podczas prowadzenia takiego wózka.
Jeśli włosi zrobią tipo949 porządnie to jest spory kawał rynku do odbicia, bo ceny Macana zaczynają się od ca. 230 kPLN a kończą prawie na pół mln PLN (więcej niż GIULIA QV!).
Takie zestawienie z forum włoskiego autopareri.com:
![]()
Jak będzie jeździł tak samo dobrze jak Giulia to może spokojnie zawojować z innymi SUVami, w tym segmencie więcej będzie dalo sie ugrac ceną niż w przypadku limuzyn klasy średniej.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Wiem że SUV-y to się głównie wizerunkowo kupuje, ale mogli kurka ten prześwit zrobić ze 2 cm większy niż w osobówce przynajmniej...
Wygląda na kawał solidnego samochodu. Mam jednak nadzieję, że nie będzie to po prostu krótsza ale masywniejsza Giulia z wyglądu(takie same lampy i przód). Bo inaczej zrobi się z tego kopia Audi, gdzie wszystkie A1-8 to jedno i to samo tylko dłuższe lub krótsze.
a ja sie obawiam ze tak własnie bedzie, no okaze sie.
Osobiście jestem trochę rozczarowany, z tego co do tej pory pokazano ogólny zarys bryły nadwozia będzie bardzo przypominał Macana i Q5 :/ W Giulii jedyną wadą dotyczącą wyglądu (jak dla mnie) jest to, że z boku bardzo przypomina bmw 3. W Stelvio dochodzi jeszcze duże ryzyko, że przód będzie kopią Giulii podobnie jak wnętrze (które swoją drogą jest śliczne). Generalnie SUVy z mocno pochyloną tylną szybą jakoś mi się nie podobająAle poczekajmy na oficjalną premierę.
Ostatnio edytowane przez Doblo ; 29-07-2016 o 06:59
You can't be a true petrolhead until you've owned an Alfa Romeo