Chyba na od...dol. Za dużo gratów naokoło trzeba tam zdemontować żeby dało się to zrobić w 2h montaż-demontaż. Wiem bo sama robiłam.
Chyba na od...dol. Za dużo gratów naokoło trzeba tam zdemontować żeby dało się to zrobić w 2h montaż-demontaż. Wiem bo sama robiłam.
Giulia Veloce Misano Blue 2.0 TB
159 Sportwagon Q-Tronic '06 Nero Oceano była
widocznie jesteś zbyt cieńki w tym. proste.
koleś robi to od 5 lat i widać że z zamkniętymi oczami by to zrobił
cały czas stałem obok i patrzyłem na wszystko. wszystko cacy. wszystko zmontowane na swoim miejscu. koleś już ma opanowane, co i gdzie, gdzie jaka przedłużka, jaki klucz itd
sam powiedział że drugi raz w życiu widzi tak czysty silnik co świadczy o tym że jestem mega upierdliwym i wymagającym klientem
szybko, starannie i uczciwie
jednym słowem - polecam
No może jestem cienki, proste, ale wolałem sam się w to pobawić niż stać komuś nad głową i patrzeć![]()
po co ten spam, kto jest cienki a kto nie, sam jestem mechanikiem a boję się ruszać kolektora, powód. brak miejsca, na ulicy średnio mi się uśmiecha dłubanie.
pewnie że tak, też się bałem bo myślałem że to coś skomplikowanego i nie mam garażu...
ale wyskakiwanie od razu że skoro w 2h to fuszerka też jest bez sensu. wystarczyło inaczej sformułować pytanie, że jak to możliwe w 2h czy cos takiego.
tak czy siak - bez spiny
tym bardziej że podałem tu namiary tylko po to żeby ludziska nie przepłacali niepotrzebnie
Nie pisałem, że fuszerka, tylko że na od***dol znaczy się bez pucowania każdej śrubki, mi sporo czasu zajęło właśnie czyszczenie każdego elementu po kolei - nie wspominając o samym kolektorze. Poza tym sprawdzanie szczelności też jest ważne, bo jedno miejsce starczy zaniedbać i ucieka boost. No ale jak to mówił pan Wiesio z blok ekipy, u siebie rób jak u siebie, a u innych na od***dol, ale on to nawet u siebie robił na od***dol
https://youtu.be/45656gyQack?t=1m33s
po przejechaniu 2tys km bez klap nie zauwazylem zadnych minusow.a cala operacje wykonalem przy pomocy kolegi mechanika <zadna filozofia>
a co z wyciąganiem pompy wody? podobno w 2.4 inaczej się nie da, choć inni mówią, ze się da, sam już głupieję na tym forum, w sumie to żadnej jasnej instrukcji nie ma![]()
Wody? Pompę CR trzeba wyciągać, ale wody?
tak było gdzieś w instrukcji, że w 2.4 jak nie zdejmiesz paska rozrządu i nie wysuniesz pompy wody to nie wyjmiesz kolektroa chyba, że wykręcisz całkiem szpilki, chyba, że ja coś poknociłem, musze chyba jeszcze raz temat przeczytać