to przecież pisałem że tam są zwykłe żarówki, tylko taki efekt dzieki lustrzance wyszedł
można sie zastanowić też nad HIDami. koszt koło 300zł, a np. BlueVision koło 60zł, a częściej sie palą (mi właśnie po 2 latach jedna sie spaliła :/ )
to przecież pisałem że tam są zwykłe żarówki, tylko taki efekt dzieki lustrzance wyszedł
można sie zastanowić też nad HIDami. koszt koło 300zł, a np. BlueVision koło 60zł, a częściej sie palą (mi właśnie po 2 latach jedna sie spaliła :/ )
1997 Alfa Romeo 155 2.0 16v
2000 Subaru Forester S-Turbo
2002 Opel Zafira OPC
1999 Volvo V70
co do palenia zarowek to u mnie gdy były normalne zarowki to tak co 2 tygodnie wymieniałem bo ciagle sie palily... dopiero jak xenon założyłem to mam spokojbobryt nie przyuwazylem tego zdania sorki
ja mam tam jakies niebieskie niby ala xenon na opakowaniu pisalo cos tam barwa podobna do xenonu 5,5k a swieca na zolto w halogenach... czy to wina luster ze nie beda swiecic na inny kolor??
Co sądzicie o tych do 145: FARENHEIT H1 XENON PLATINIUM
http://allegro.pl/item644002488_znakomite_zarowki_farenheit_xenon_pl atinium_h1.html
Postojówka mi się przepaliła i chcę zmienić na jakieś lepsze (zdania podzielone, jak widzę, wiec mam inne kryterium): najlepiej jest mi kupić w Katowicach lub okolicach (jakoś kurierzy itp odpadają - sam pracuję w sklepie internetowym i... wolę sam odebrać
).
Aha i czy miał ktos do czynienia z listwami LED?
Ostatnio edytowane przez Evendi ; 27-05-2009 o 14:18
Ogolnie (np. jako dodatek do swatel mijania), bo z tego co wiem, zeby ich uzywac jako dziennych musialyby spelniac poza homologacja duzo innych warunkow....Co z tymi moimi zarowkami mijania?Sprecyzuje od razu kwestie spalonej żarówki postojowych: chodzi mi o to, żeby przy właczonych światłach mijania kolory jako tako współgrały.
Edit:
Wybór padł na: PHILIPS H1 55W - BLUEVISION (zestaw 2x H1 55w + 2x W5W
2x H1 55w + 2x W5W) za 75 zł+ do tego zamontowane już dwie listwy LED po 24 na jedną (tylko z drobnym ryzykiem, bo bez homologacji.... - oby się ktoś nie czepiał
).
Ostatnio edytowane przez Evendi ; 27-05-2009 o 15:47
spoko na homologacje raczej rzadko patrzajak bedzie chcial pokazac kto rzadzi to i tak Ci dowod zabierze
niestety tak bywa :/
zrob jakas fotke i pokaz gdzie dales takie listwytez nad tym mysle ale czekam az ktos pokaze jak to wyglada
![]()
ja mam ten grill co sie niby kratka nazywa do fl byl montowany i tak myslalem czy by ich tam czasem do srodka nie wlozyc ze praktycznie nie bylo by ich widac bo były by schowane![]()
moze bym i takie cos sobie założył ale nie az tyle diod![]()
zostawcie te alfy w spokoju!!!