Witam, mam pytanie czy korzystał ktoś z tych świec w boxerze??jak tak to podzielcie się swoją opinią! Teraz mam V-line kable sentech, ale chyba coś mu nie pasują, poprzednie były lepsze normalne Ngk bp6es...pozdro
Witam, mam pytanie czy korzystał ktoś z tych świec w boxerze??jak tak to podzielcie się swoją opinią! Teraz mam V-line kable sentech, ale chyba coś mu nie pasują, poprzednie były lepsze normalne Ngk bp6es...pozdro
A jakie masz te przewody osłona ktora wchodzi na swiece metalowa, czy gumka zakrywa świece ja miałem z metalowymi nasadkami i nie zdawaly egzaminu strasznie przebijało przy samych swiecach tak ze nie bylo widac nawet jak sprawdzalem. A co do swiec jesli sa dobrane z katalogu dobrze do Alfy powinno byc okey choc z tego co wiem to te ng zwykle dobrze sie sprawują.
własnie mam sentech metalowe końcówki...może to przez to, z tego co wiem to orginalne miały gumową izolacje...hmm ciekawe
jeżeli przy wolnych obrotach czujesz szarpanie nie koniecznie mocne a przy przyspieszaniu okey to mozesz miec przebicie. ja mam przewody firmy Jan Mor. moje maja takie koncowki ja te na:
PRZEWODY ZAPŁONOWE ALFA ROMEO 33 1.4 BOXER 94 (631650376) - motoAllegro
musisz miec takie gumowe konceprzewody kosztowały mnie 65 zł.
allo, no dokładnie takie objawy, tylko że jeszcze dużo częściej niż zwykle szczela na gazie w kolektor...no ale jak nie ma dobrej iskry to nie ma co się dziwić.dzięki za info kolego!!pozdrawiam
nie ma za cona gazie autko bardziej wybredne
pozdrawiam
witam ja kiedyś miałem założone przewody Jan mor'a i po 4 tys km szlak je trafił przebijały były również strzały, potem zainwestowałem w przewody Boscha z gumowymi koszulkami i świece NGK i jak ręką odjął śmigało sie super.
Pozdrawiam!
Obecnie Ford Mondeo mk4 2009r. 2.0 TDCI
Kiedyś AR 156 SW 1.9 JTD
Kiedyś AR 156 SW 2.4 JTD
Kiedyś AR 156 1.6 TS
Kiedyś AR 145 1.6 Bx
Witajcie
Też używałem do 33 1,4 kabli Jan Mor, po 2 tysiącach szlag je trafił
Przebicia, jakieś wypalenia wewnątrz, makabra.
W 75 trochę dłużej wytrzymały jakieś 15 tysięcy km.
Ogólnie nie są za dobrej jakości.
Polecam coś innego, chyba, że w ostateczności.
kurcze szkoda ze wczesniej nie wiedziałem ;( dobrze by bylo żeby wytrzymały chociaż te 15 tys
ja własnie je założylemzobaczymy co z tego będzie
hehe