Strona 33 z 40 PierwszyPierwszy ... 232425262728293031323334353637383940 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 321 do 330 z 398

Temat: Julka z 2016... kilka pytań przed zakupem

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Vieworld
    Mieszka w
    mazowieckie
    Auto
    CLK C209

Domyślnie

Cytat Napisał makaronek Zobacz post
    bo może wtedy zamówimy takie po jednej i jeszcze zwiększą rabat ) - tylko ja chciałem w szarym macie gdybym brał z konfiguratora.
    1. Nie byłoby zniżka większej za grupowe zamówienie, ktoś już wcześniej mnie o to pytał, że ze mną mogłyby zamówić jedenocześnie jeszcze 2-3 osoby... pytałem o 3-4 auta to obaj dealerzy powiedzieli, że to jest bez różnicy. Jedynie jeśli to idzie na jedną osobę to (któryś z nich mi powiedział to) wtedy można rozmawiać o dodatkowym rabacie prosto z Włoch.

2. Nie bierz matu, przedzwoniłem ze 30 firm (albo więcej). Ci co kładą powłoki to nie polecają. Ci co kładą folię nie polecają. Nawet producenci powłok nie polecają (dzwoniłem do UK prosto do producenta UNC-R i wyjaśnili mi, że oczywiście ich powłoka jest najlepsza bo nie trzeba jej odnawiać co 6-12 miesięcy, nie trzeba szlifować jej ewentualnie wtedy, więc ciężko naruszyć lakier matowy przez to ALE nawet tutaj mamy problem po 2-3 latach gdy trzeba nałożyć nową powłokę bo wtedy trzeba starą w 100% usunąć chemicznie, i nawet bez polerowania to można naruszyć lakier matowy) ....chyba, że nie będziesz kładł powłoki to bierz matową patrzyłem na profesjonalne woski do matowego lakieru - Angelwax luminosity - tylko ja mam uczulenie na wcieranie wosków... poza tym widziałem te krople deszczu wyschnięte na matowej julce o czym też napisałem wcześniej... i nie, ja bym auto matowe musiał myć co 2 dni z moim bzikiem do szczegółów...

Cytat Napisał Pitero Zobacz post
    Z tego co sie orientuje w fotelach ze zintegrowanym zaglowkiem nie bylo opcji podlokietnika. Cos sie zmienilo po 2nd lifcie?
    Jak nie było skoro w 2015 był, sam w takowy wsiadałem do tych foteli zintegrowanych (czyt skóra+alcantara). Ale po ostatnim lifcie w 2016 nie można mieć już podłokietnika - czego dealer nie ogarnął także dlaczego nie...

no wlasnie do tego nawiazuje, zawsze jak jest podlokietnik, to nie ma siedzen z integrą. Zawsze jak jest navi w pakiecie za 3000 zł to nie ma opcji nie wziąć pakietu bez podłokietnika
    Ale to mówimy o roczniku 2016, to nie ma, wiem. Do 2015 można było mieć.

Pytanie czy te stockowe siedzenia są o niebo lepsze niż te ze skóry + podłokietnik?
    Siedziałem na obydwu, prowadziłem w tych zintegrowanych.... No trzymają one, trzymają, może nie mam super opinii ponieważ w takich kubełkowych nigdy nie jeździłem, ale mając pod maską 240 koni i wciskając gaz na zakrętach to czułem, że siedzę nieruchomo... i najważniejsze dla mnie... zagłówek jest jakby wysunięty bardziej do przodu (albo mi się tak wydaje) i mogę oprzeć głowę (!) - może to śmieszne, ale przy moich gabarytach nie miałem nigdy jak oprzeć głowy przy spokojnej jeździe (nawet w trasie), a tutaj jakoś tak one są zrobione pode mnie. Ale z samego siedzenia pod tyłkiem i wygody to chyba delikatnie wygodniej mi było na tych skórzanych.
    Ostatnio edytowane przez Vieworld ; 02-08-2016 o 13:29

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    WPR
    Auto
    Giulietta Veloce MY2016 / Giulia Veloce 2.0

Domyślnie

tak czy inaczej jak już się zdecydujesz to podaj mi proszę ofertę, którą będę mógł zanieść do salonu i powiedzieć "też chcę taką" i obdzwonić 20 innych salonów, za 1,5% więcej warto się wybrać na wycieczkę możesz zanonimizować dane na niej zawsze ) a przynajmniej będę wiedział w jakim przedziale mogę się poruszać.

Mat w takim razie przemyslę, dzięki

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta Veloce

Domyślnie

Nie bierzcie Safe Lock. Weźcie alarm a dostaniecie Safe Lock i drugi kluczyk ze zintegrowanym pilotem

Ja mam opcje ze skórą i podłokietnik się przydaje. O dziwo czuję się dobrze i stabilnie w tych fotelach ale to może ze względu na moje niemałe gabaryty

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    3CITY
    Auto
    GIULIETTA

Domyślnie

Fotele standardowe w veloce robia mega robote pomimo tego ze wersja poliftowa nie ma juz wytloczonego logo alfy romeo . Jedynym ich minusem jest to ze zaslaniaja widocznosc i czasami trzeba sie nagimnastykowac aby cos zobaczyc .

Moim zdaniem nie warto brac podgrzewanych siedzen VELOCE ma w standardzie elektryczna nagrzewnice powietrza .

Mieszka w
    mazowieckie
    Auto
    CLK C209

Domyślnie

Owszem, na oparciu brak logo ktore bylo bardzo fsjnym elementem i chyba tylko tego mi moze brakowac... Ale za to ma cos co zwrocilo moja uwage w 1 kolejnosci i skóra odpadła ze wzgledu na ten maly element

Widzieliscie to czerwone logo na zaglowku? To kolejny powod czemu nie 2015 rocznik wyprzedazowy (pomijajac biale nitki). Ale za to ma cos co zwrocilo moja uwage w 1 kolejnosci i skóra odpadła ze wzgledu na ten maly element radosuaf pewnie znow sie zlapie za glowe odnosnie mojego zboczenia do szczegolow xD Ale serio, bylem podekscytowany poniewaz to kolejny czerwony element ktory pasuje do mojego malego projektu (dlugoletniego) z tym autem

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Pitero
    Mieszka w
    Ruda Śląska
    Auto
    Giulietta Sprint

Domyślnie

W 2k16 na srebrnym elemencie jest napis Alfa Romeo, a nie Giulietta?
    Made in Italy, perfected in my garage. Giulietta Sprint Speciale

Mieszka w
    mazowieckie
    Auto
    CLK C209

Domyślnie

Tak jak widać. Tutaj masz całą galerię fajnej jakości zdjęć z testu: http://www.stylology.it/2016/03/alfa-romeo-giulietta/

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    3CITY
    Auto
    GIULIETTA

Domyślnie

I wlasnie te wszystkie czerwone dodatki : zaciski , " usmieszek " , z przodu oraz tylu , logo na fotelach byly powodem wybrania przeze mnie cazrnego koloru dla julki

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Luke77
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce Ti 280KM Benzyna MY20, Alfa Romeo Giulietta Distinctive 170KM Benzyna

Domyślnie

Cytat Napisał Pitero Zobacz post
    W 2k16 na srebrnym elemencie jest napis Alfa Romeo, a nie Giulietta?
    No tak bo wcześniej był napis Giulietta pisany tym samym fontem co na klapie bagażnika.
    Po lifcie zmienili font na badziewny, który dodatkowo wyglądałby jeszcze bardziej badziewnie na fotelu.

Sent from my SM-G928F using Tapatalk

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Vincenzo
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta 1.4 Turbo 120 KM

Domyślnie

Delikatne te zmiany są bardzo. Coś dla smakoszy. Zresztą jak cała Giulietta.