Faktycznie mój błąd znalazłem BAY15D, a ma być BAU15S byłoby trochę niepotrzebnej rzeźby.
Faktycznie mój błąd znalazłem BAY15D, a ma być BAU15S byłoby trochę niepotrzebnej rzeźby.
Ostatnio edytowane przez maroz ; 13-08-2016 o 20:52
Nie o to mi chodziło bo to sprawa oczywista, że w nocy nikt normalny nie jeździ na dziennych - skrót myślowy pisałem w trakcie meczu. Tylko w warunkach skrajnych najłatwiej zauważyć czy nie oślepiają lub dla czepialskich nie irytują innych kierowców swoim oddziaływaniem, bo na ulicy widuję różne przypadki.
Ostatnio edytowane przez maroz ; 13-08-2016 o 21:31
Tylko, że dzienne nie mają mieć linii światło cień, to ma świecić w każdą stronę jasno i przejrzyście. Jakiekolwiek nawet fabryczne dzienne będą oślepiać w nocy bo nie świecą na drogę tylko prosto w twarz, takie ich zamierzenie celowe i tak ma być.
Powiem inaczej dzisiaj jak testowałem nie oślepiały w dzień, były dobrze widoczne i o to chodzi. Jak się robi ciemniej w moim przypadku czujnik zmierzchu odpala xenony i jest ok.
Było 156 jtd 16v, jest 159 jtdm 16v
Kolego trochę zapętliłeś się w temacie oslepiania na dziennych![]()
Jak sama nazwa mówi są to dzienne, jak przepis mówi używamy od świtu do zmierzchu. Jakikolwiek dzienny led fabryczny bądź nie będzie oslepiał jak jest ciemno i pozostanie dalej włączony. Nie możemy mówić o niezamierzonym oślepianiu bo taka samą masz np sytuację nie zgasząc drogowych bo zapomniałeś i dajesz innym po oczach...
Kwestia czujnika zmierzchu pomaga ale rozsądek rozwiązuje odpalanie odpowiednich swiatel o odpowiedniej porze. Widzisz zmrok robi się ciemno przechodzisz na mijania, a zrobisz to nawet jak zapomnisz bo nie będziesz widział nic na zegarach bo nie będzie podświetlenia.
Czy ktoś widział na pl aukcjach dokładnie ten model co koledzy zamówili na alli? Wygląda świetnie, ale nie mam konta, musiałbym założyć plus czas wysyłki a strasznie się nakręciłem. Chyba że ktoś kupił więcej i chce sprzedać?
Wczoraj zamontowałem te Ledy, świecą OK.(kupiłem u chińczyka za 16$) Miałem problem z zasileniem przez moduł, miałem taki "z regulacją mocy, na długie", ledy zapalały się po 13,5V, ale po włączeniu kierunku nadal świeciły św. białe. Zasiliłem przez przekażnik MAH 4120,ledy zapalają się po kluczyku,gasną po włączeniu kierunku lub mijania. Jaki moduł zamontowałeś u siebie? Też chcę zrobić, żeby zapalały się po 13,5V.
Z ciekawości gdzieś kupiłeś za 16 usd, widzialem takie podobne ale były o polowe słabsze. Moduł masz kilka postów wyzej pisalem linki podawalem.
Tutaj chyba najtaniej;
http://www.aliexpress.com/item/2pcs-...0-4b39241ef53f