Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Maniak resoraków Avatar pushq
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    AR 159 2.4 JTDm

Domyślnie

Ja ostatnio wychodziłem z hotelu i stała seria 1, tak że wystawała tylko przednia ćwiartka. Mega się podnieciłem, bo myślałem że to Gulia stoi. Dopiero na drugi rzut oka zobaczyłem, że to jednak BMW
    Demokracja jest zdobywaniem wolności dla siebie kosztem wolności innych, podstawianiem jednej normy przymusowej, na miejsce drugiej.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    WPR
    Auto
    Giulietta Veloce MY2016 / Giulia Veloce 2.0

Domyślnie

dzięki, czyli na razie Julię sobie daruję. I za dużo widzę tu agresji i tego wszechobecnego tonu "mentora" - jak to wszyscy "rozpracowują" psychikę swojego wyimaginowanego "adwersarsza" - jedna strona ślepo patrzy na te Giulie jakby to był samochód dekady i jak ktoś śmie tu wspomnieć, że jest podobna lub gorsza od BMW to zaraz jest zbiorowe bukkake, drugiej stronie nic się w tym aucie nie podoba - narzeka byle narzekać.... zamiast później czytać o Giulii czyta się elaborat A4 na temat tego, czy ktoś ma prawo narzekać, czy nie... kogo to obchodzi? jak ktoś narzeka i widać, że robi to tendencyjnie, po prostu się te posty przeskakuje/ignoruje i już, po co się zabawiać w wielkie analizy? co to wnosi do tematu Giulii dla takich osob, co mysla zeby kupic?

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Fiat Croma 1.9 JTDm 16V Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Domyślnie

Po co pisać. Trzeba iść zobaczyć, przejechać się, policzyć koszty i zdecydować czy kupić czy nie. Jeżeli Włosi utrzymają dobrą niezawodność napędu i wyeliminują drażniące niedoróbki i awarie to fama szybko się rozejdzie.

Wysłane z mojego SM-J100H przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    WPR
    Auto

Domyślnie

w sumie już pewną dobrą renomą giulietty (w odróżnieniu od beemek serii F) na tę famę zapracowali. Ale na wejście do premium potrzeba kilku modeli, nie jednego na x lat. A płacąc 250k za giulie czułbym się trochę dziwnie wiedząc, że mogę za te pieniądze kupić auta, które nie muszą nic udowadniać. Z drugiej strony to dobra opcja dla osób, które lubią się wyróżniać - jak saab swojego czasu, zanim kojtnął

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

Cytat Napisał makaronek Zobacz post
    A płacąc 250k za giulie
    Jedna osoba napisała, o tych 250 tys i idzie fama .

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    WPR
    Auto

Domyślnie

No może to i głupie ale czasem jakieś założenia trzeba niestety przyjąć

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Użytkownik Maniak resoraków Avatar mmax88
    Mieszka w
    Olkusz
    Auto
    Jaguar XF 3.0 V6

Domyślnie

Jeśli mam przyjmować głupie założenia, to nie przyjmuję żadnych, ot takie dziwne i mało dzisiejsze podejście...
    [MENTION=845]slavol[/MENTION] w dużej mierze masz rację. Ja też staram się patrzeć głównie na prowadzenie, silnik, osiągi, ale przede wszystkim na radość z jazdy. Dla takich osób Mustang będzie świetnym wyborem w tym przedziale cenowym. Nawet wyrób mustangopobny, 2,3 Eco Boost jest ciekawą opcją dla wielu. I ogromna rzesza ludzi tutaj nie zdaje sobie sprawy, że dla wielu potencjalnych kupujących to jest bezpośredni rywal Giulii. Tylko w tym wątku jest nas chyba 3 albo 4 osoby, które otwarcie mówią, że Mustang jest poważną alternatywą dla Giulii. A za kilka lat może być wybór typu 6-letnia Giulia QV czy 3-letni Mustang GT.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Fiat Croma 1.9 JTDm 16V Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Domyślnie

Alfa była marką postrzeganą jako sportowo-luksusowa. Jest za nią historia i nie uważam, że musi walczyć wieloma modelami w klasie Premium. To nie Kia czy Hyundai, który musi na takie członkostwo w klubie Premium zapracować. Jaguar też szybko powrócił mimo budżetowego modelu S type zbudowanego na płycie mondeo.
    Ja z innej beczki. Do Giulli na być jeszcze 3 litrowy diesel i 3 litrowy benzyna.

Wysłane z mojego SM-J100H przy użyciu Tapatalka

heliogabal
    Gość

Domyślnie

Wiem że wracam do tej kwestii jak pijany do płota... ale jaki to ma prześwit? QV znalazłem 9.75 cm , ile ma "cywilna" wersja?

Użytkownik Rowerzysta Avatar Quadrifoglio156
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    czarny

Domyślnie

Cytat Napisał makaronek Zobacz post
    w sumie już pewną dobrą renomą giulietty (w odróżnieniu od beemek serii F) na tę famę zapracowali. Ale na wejście do premium potrzeba kilku modeli, nie jednego na x lat. A płacąc 250k za giulie czułbym się trochę dziwnie wiedząc, że mogę za te pieniądze kupić auta, które nie muszą nic udowadniać. Z drugiej strony to dobra opcja dla osób, które lubią się wyróżniać - jak saab swojego czasu, zanim kojtnął
    Jak mogę przypuszczać nikt tu nie ma akcji FCA i puki co można pisać co się chce, obowiązku zachwycania się nie ma.
    Ostatnio edytowane przez Belfer ; 19-08-2016 o 15:04 Powód: Off Topic, osobiste wycieczki
    Alfa 156 2.0; Alfa 156 1.8, Alfa 145 1.4, Alfa 156 2.5V6 Modyficata, Alfa Giulietta M-Air Distinctive Sport Edizione Autodelta.
    LEGENDA ALFA ROMEO: ALFETTA.PL