Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Londyn
    Auto
    .

Domyślnie

Orientowal sie juz ktos na jaki rabat mozna liczyc przy leasingu? Nie mam specjalnie czasu podjechac ponegocjowac do salonu, a na koniec roku wypadaloby jakies auto wziac.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    WPR
    Auto
    Giulietta Veloce MY2016 / Giulia Veloce 2.0

Domyślnie

srekal, generalnie nie ma co liczyc za bardzo na tani leasing u dilera. Zaleta w Twoim przypadku (nie chce Ci sie jezdzic jest jednak fakt, ze tematy leasingu ogarnia się zdalnie.
    Bierzesz więc cenę alfy z konfiguratora i wysyłasz z wybranymi przez siebie warunkami do leasingów: mleasing, pko leasing, raiffeisen leasing, ing leasing - reszte Orixow, EFLi, mastera i inne badziewia od razu olej, nie mają kasy na dumping uprawiany przez banki. W zasadzie warto zamknąć się w tych 4ech.
    Generalna zasada jest taka, że przy wplacie 35% i 35 ratach i wykupie za 1%, raczej barierą ciężką do zmniejszenia jest 104% (PKO dało mi 103.97%). Bierzesz wiec oferte z jednego i wysylasz do kolejnego z haslem "co pan na to" oni obnizaja, wiec bierzesz do trzeciego znow z tym samym pytaniem, potem wracasz do 1go i juz - w zasadzie ogranicza sie to do wymiany maili. Jak juz osiagasz satysfakcjonującą stawkę, niższą o 4-5% od ofert inicjalnych, wtedy porównujesz koszty dodatkowe - głównie rejestracje, oferte na ubezpieczenie, koszt ewentualnego ubezpieczenia obcego, koszt gapu, koszt ewentualnej cesji w przyszlosci. I znow wyliczasz (mam do tego plik zrobilem jakbys potrzebowal). Na koniec roznice sa dosc minimalne i decyduje opinia o lizingodawcy i z kim sie lepiej dogadujesz. Pamietaj wspomniec, ze nie ma mowy zebys podpisal weksel.

Jak juz masz oferte na lizing, idziesz do dilera i mowisz, ze jestes Alfisti i mają Ci opuścić cenę auta o 2-3%, obdzwaniasz wszystkie salony, patrzysz na allegro jakie rabaty daja na giulie z placu i się na tym opierasz. Na koniec bierzesz pdf z oferta najtanszego salonu i idziesz z nią (osobiscie juz) do salonu w swoim miescie i mowisz - albo mi dajecie w tej samej cenie + dywaniki + siatka do bagażnika, albo jadę na drugi koniec Polski.

Dają Ci taniej, dają Ci akcesoria, zmieniasz w lizingu cenę za auto (pozostałe warunki sie nie zmieniaja, moze jeszcze na ubezpieczeniu da sie opuscic) i juz...

Jak chodzi o optymalizacje podatkową to zakladam ze jak najwieksze zaangazowanie kasy chcesz zrobić w tym roku wiec 35% jest ok - zamiast placic 18%, 19% albo 32% na 500+ masz o tyle tansze auto )

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar kasztelan
    Mieszka w
    stolicy
    Auto
    logiczne że alfa

Domyślnie

Wczoraj jeździliśmy po krętych górskich dróżkach koło Żywca wersją 180KM, dla mnie prowadzenie tego auta to bajka, niskie, sztywne i jedzie dokładnie tam gdzie chcesz, pomimo diesla pod maską aż nie chciało mi się z niej wysiadać, hamulce też świetne. Dodatkowo jak wpadłem za kółko to już bez regulacji czułem się jak u siebie w domu. Po obejrzeniu auta na żywo nasunęło mi się kilka spostrzeżeń:
    - auto z żadnej strony nie wygląda jak BMW, najbliżej mu do Maserati
    - wykonanie dla mnie OK, nie jestem człowiekiem któremu różnicę zrobi to czy przy lusterku w daszku jest LED czy zwykła żarówka
    - prowadzenie jak wyżej, genialne.
    Ktoś pisał że auto wygląda na mniejsze niż na fotkach - odniosłem dokładnie odwrotne wrażenie, z zewnątrz jest bardzo duże.
    Jak wsadzą pod maskę 2.0 280KM to będzie idealne auto dla kierowcy który lubi czerpać przyjemność z jazdy. Jechaliśmy w 4 osoby i jakoś niespecjalnie czułem to obciążenie.

Użytkownik Znawca Avatar Archi
    Mieszka w
    Gliwice/Knurów
    Auto
    była GT 3.2 V6 Q2

Domyślnie

Cytat Napisał kasztelan Zobacz post
    Wczoraj jeździliśmy po krętych górskich dróżkach koło Żywca
    To fajnie bawicie się na tym Zlocie.

I Giulia nawet wpadła .
    (Ciekawe jest to podświetlenie zewnętrzne klamki https://drive.google.com/drive/folde...l9temdZck5UcWM).

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Archi ; 17-08-2016 o 14:53
    Alfa Romeo Nel Cuore

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Luke77
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce Ti 280KM Benzyna MY20, Alfa Romeo Giulietta Distinctive 170KM Benzyna

Domyślnie

Cytat Napisał makaronek Zobacz post
    Luke - wziałem giuliette właśnie w carserwisie, mam wrażenie 3/4 posiadaczy alf w Polsce jeździ autami od tego Pana Marka ) nie wiem w sumie w jaki sposób zamówiłem w koncu giuliette, a nie np Leona Cupre - chyba podejscie i cierpliwość sprzedawcy miala tu fundamentalne znaczenie (i jednak jakiś sentyment do marki).
    Biorąc pod uwagę ile alf sprzedaje ten salon a ile inne to może być tak jak piszesz

Pan Marek to w zasadzie chodząca legenda sprzedawców alf )

Sent from my SM-G928F using Tapatalk

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    WPR
    Auto
    Giulietta Veloce MY2016 / Giulia Veloce 2.0

Domyślnie

A tak żeby było i coś o Giulii dla niepoznaki - skonfigurowałem sobie tę 200 konną w miarę sensownie i dało mi to prawie 200 tys kosztu... odpowiednio 280ka pewnie zbliży się do tych mitycznych 250 tys - więc w tym dziale pewnie poza tematami lizingu i znoszeniem ciężkiego pocisku od Quadrifoglio bede dopiero udzielał się w 2017 )
    Ostatnio edytowane przez Belfer ; 19-08-2016 o 15:10 Powód: Off Topic

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Giulietta 1.4 MA, Opel Insignia 2.0D

Domyślnie

Cytat Napisał makaronek Zobacz post
    sorki za OT, ale rozliczanie się na PIT i CIT jednocześnie i wchodzenie w różne gałęzie podatkowe (nawet nie progi) eksplodowało mi mózg dochodów z instrumentów nie rozlicza się na pit w sekcji inne źródła? Ciekaw jestem, czy (jak to czasem bywa w małym świecie) czy nie będziemy współpracować.... Prezes tej spółki z umowy o pracę nie ma czasem na imię Krzysztof? )

A tak żeby było i coś o Giulii dla niepoznaki - skonfigurowałem sobie tę 200 konną w miarę sensownie i dało mi to prawie 200 tys kosztu... odpowiednio 280ka pewnie zbliży się do tych mitycznych 250 tys - więc w tym dziale pewnie poza tematami lizingu i znoszeniem ciężkiego pocisku od Quadrifoglio bede dopiero udzielał się w 2017 )
    Biorąc pod uwagę jako punkt odniesienia ceny BMW 320/330i to wersja 280KM Q2 powinna być droższa o około 16k od wersji 200KM, a wersja 280KM Q4 to będzie około 26k więcej od Giulii 200KM. Zobaczymy czy taka będzie polityka cenowa, czy też nieco inna...

Użytkownik Maniak resoraków Avatar 145Q
    Mieszka w
    Piotrków Trybunalski/Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD M-Jet 2004

Domyślnie

Giulia 280HP będzie do kupienia poniżej 175kzł.
    Ostatnio edytowane przez Belfer ; 19-08-2016 o 15:11 Powód: Off Topic

Użytkownik Maniak resoraków Avatar bartas82
    Mieszka w
    Wlkp.
    Auto
    Giulia, Giulietta

Domyślnie

Cytat Napisał 145Q Zobacz post
    Giulia 280HP będzie do kupienia poniżej 175kzł.
    Można źródło tej informacji?
    A jeśli brak to należałoby napisać "moim zdaniem ..."
    Pozdro,
    Bartas

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    SY
    Auto
    Julietta

Domyślnie

Moze maly konkurs, kto bedzie blizej ceny wyjsciowej Giulii 280km?

Ja typuje 183tys.