Dzięki temu cyckowi mniej szumi powietrze.
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
jaboleq, Ty to chyba Alfę masz w małym palcu![]()
à propos tego szumu - też tak macie w 156 po lifcie, że przy maksymalnie opuszczonej szybie z lewej strony dość mocno świszczy, a wystarczy tylko lekko szybę do góry i cisza?
I za to uwielbiam te forum!Ostatnio z kolegą rozmawialiśmy przy moim aucie i tak wpadła nam w oko ta wypustka uszczelki szyby - po co ona tam jest. Wchodzę na forum i jest odpowiedź
Od siebie dodam do podpunktu 1. że za krateczką jest czujnik temperatury połączony z mini turbinką/wentylatorem, co by czujnik nie mierzył temperatury stojącego powietrza.
Podpinam się pod temat bo nigdzie nie znalazłem jednoznacznej odp. dotyczącej problemu z ogrzewaniem.Mam 156gta z 2003r i gdy przestawiam na ogrzewanie to leci tylko powietrze z zewnątrz nie idzie też przestawić pozycji nawiewów.Leci cały czas tak samo mimo iż przestawiam na klimatroniku.W wersji sprzed liftu mialem w zeazłym roku ten sam problem.Silniczek od klap cieple zimne zatrzymal sie i lecialo tylko zimne z dworu.Mone pytanie jest takie czy to są te same silniki w wersji przed jak i po liftowej czy w tej nowszej konsoli jest jakies inne rozwiązanie.I co moze byc jeszcze przyczyną tych defektow.Dodam że nie słychać zadnych odglosów aby jakies silniczki pracowały.W wersji przed liftingiem słychac je od strony pasażera jak zmieniają ustawienia klap.
,,w życiu pokochalem kobietę i alfe, ujmują za serce i potrafią zrujnować domowy budżet"[/COLOR]
jesli dobrze zrozumiałem chodzi ci o ogrzewanie. Zmieniasz na ciepło lub zimno i nadal bez zmian, leci zimne. To masz walnięty silniczek odpowiedzialny za sterowanie.
Ok tyle tez sie domyslam.A jak ten silnicxek wyglada i czy znajduje sie w tym samym miejscu co w wersji sprzed liftu wnętrza?
,,w życiu pokochalem kobietę i alfe, ujmują za serce i potrafią zrujnować domowy budżet"[/COLOR]