Temat: Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Mieszka w
    Częstochowa/Poznań
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm

Domyślnie

No i fajnie kolego haps - kolejny "szrot" odnotowany i informacja, że szkoda jechać i oglądać, a co dopiero kupować

Ponawiam pytanie - niestety nikt się nie wypowiedział, a kolejne auta sprzedają się...

Czy ktoś może coś powiedzieć o tych egzemplarzach?
    otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-bezwypadek-gwarancja-oplacona-150km-stan-bdb-jak-nowa-ID6ykHhn.html
    Czy w modelu 159 jest to normalne, że odłazi wykładzina podłogi wchodząc pod tunel środkowy? Czy coś tu się musiało dziać? Widzę już kilka takich egzemplarzy, że od strony pasażera wykładzina, jakby była za krótka...?
    Tu kolejny egzemplarz:
    otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-i-rej-2009-bardzo-zadbany-bezwypadkowy-ID6yvbo3.html Ta mi się bardzo podoba - wiadomo koła robią robotę, ale takie zestawienie wnętrza welurowego i koloru nadwozia bardz omi odpowiada - co powiecie o tym egzemplarzu?
    No i jeszcze taka TI - już jest dawno to ogłoszenie - teraz obniżona cena o 2000 zł - pytałem o nią już 3 razy i dalej nikt się nie wypowiedział - otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-1-9jtdm-16v-150km-ti-orginal-super-stan-niemcy-ID6ytorr.html

I ostatnia z kręgu moich zainteresowań - allegro.pl/alfa-romeo-159-1-9-jtd-150km-ks-serwisowa-oplacony-i6415322823.html Troszkę za stara, ale wygląda ładnie i konfiguracja bardzo mi się podoba...

Nie wierze, że nikt nie ma nic do powiedzenia...
    Ostatnio edytowane przez Paweł 7 ; 22-08-2016 o 13:10 Powód: Dodałem egzemplarz do oceny przez forumowiczów.

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar Dajczu
    Mieszka w
    Piotrków Trybunalski
    Auto
    159 2.4 JTDm 200KM Q-Tronic

Domyślnie

moto.gratka.pl/tresc/alfa-romeo-159-i-2-4-jtd-210km-20979925.html#a54c4b9cae30e282,1
    Oglądał ktoś? Wygląda nieźle, napisali że jest po wymianie sprzęgła i dwumasy.

Mieszka w
    100lica
    Auto
    Alfa Romeo 159 SW 2,4 JTDM

Domyślnie

Koledzy, a ten egzemplarz widział ktoś z was? Warto się zainteresować?

http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...-ID6ycTR3.html

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Strange
    Mieszka w
    Wolbrom
    Auto
    159 SW 1.9 JTDm 16v

Domyślnie

Cytat Napisał Paweł 7 Zobacz post
    No i fajnie kolego haps - kolejny "szrot" odnotowany i informacja, że szkoda jechać i oglądać, a co dopiero kupować

Ponawiam pytanie - niestety nikt się nie wypowiedział, a kolejne auta sprzedają się...

otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-bezwypadek-gwarancja-oplacona-150km-stan-bdb-jak-nowa-ID6ykHhn.html
    Czy w modelu 159 jest to normalne, że odłazi wykładzina podłogi wchodząc pod tunel środkowy? Czy coś tu się musiało dziać? Widzę już kilka takich egzemplarzy, że od strony pasażera wykładzina, jakby była za krótka...?
    Tu kolejny egzemplarz:
    otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-i-rej-2009-bardzo-zadbany-bezwypadkowy-ID6yvbo3.html Ta mi się bardzo podoba - wiadomo koła robią robotę, ale takie zestawienie wnętrza welurowego i koloru nadwozia bardz omi odpowiada - co powiecie o tym egzemplarzu?
    No i jeszcze taka TI - już jest dawno to ogłoszenie - teraz obniżona cena o 2000 zł - pytałem o nią już 3 razy i dalej nikt się nie wypowiedział - otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-1-9jtdm-16v-150km-ti-orginal-super-stan-niemcy-ID6ytorr.html

I ostatnia z kręgu moich zainteresowań - allegro.pl/alfa-romeo-159-1-9-jtd-150km-ks-serwisowa-oplacony-i6415322823.html Troszkę za stara, ale wygląda ładnie i konfiguracja bardzo mi się podoba...

Jakbyś chciał to bym mógł jutro zobaczyć tą ostatnią 159-tkę z Olkusza...

Ktoś kiedyś dobrze napisał, że z Łolkusia to się samochodów nie kupuje... wiem, bo sam kupowałem samochód a to moje okolice... ale nie wiem jak jest w tym przypadku. Zdjęcia to jedno, a oglądanie na żywo i jazda próbna to drugie.

Auto
    Focus

Domyślnie

Witam.
    Panowie takie pytanie, czy ktoś interesował się tym egzemplarzem?
    OLX ID ogłoszenia: 249891877
    Poszukuję 159-tki dla siebie, odległość dla mnie kosmiczna, więc może ktoś kto ma bliżej już był oglądać.
    W swoich stronach obejrzałem już chyba wszystko co stoi do sprzedania.

Użytkownik Świeżak Avatar Luki78
    Mieszka w
    PJA
    Auto
    159SW 1,9 JTDm 16V '08r. Ducato III 2,3 D '07r., Twingo 1,2b '12r.

Domyślnie

Cytat Napisał Paweł 7 Zobacz post

Tu kolejny egzemplarz:

Witam
    Co do pierwszej Alfy - byłem z miesiąc temu w tym komisie i chyba większość aut jakie tam oglądałem było po jakiejś przygodzie. No i ta cena... Co do wykładziny to u mnie tez tak jest. Druga alfa - panel klimy jest przedliftowy a autko wygląda na poliftowe (koła też mi się podobają)
    Ostatnio edytowane przez Luki78 ; 23-08-2016 o 16:04

Użytkownik Rowerzysta Avatar haps
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    159 2.0 jtdm sport plus

Domyślnie

ciesze się, ze zaoszczędziłem Wam wyprawy do Wrocławia
    sam nabrałem doświadczenie, że ti z tego roku poniżej 40k pln to nie ma szans kupić w stanie jakiego szukam, czyli jak nówka..

swoją drogą ogromne rozbierznoście w cenie są tych alf, od 20 do 45k pln...

Użytkownik Alfa i Omega Avatar szejk
    Mieszka w
    Zachodniopomorskie/Lubuskie
    Auto
    Alfa 159 2.4 210km Q4/159 2.0 JTDM TI

Domyślnie

Nie rozumiem. Szukasz używanego samochodu, z rzadkim pakietem TI, w raczej dolnym przedziale (jeśli spojrzeć na ceny w DE), a oczekujesz stanu nówki?

Mam taką TI, jak ją kupowałem w DE to miała 210.000 na liczniku i jest to dla mnie normalny przebieg dla diesla.
    Były: Alfa SW 156 2004r 1.9 JTD 16v 140km, Alfa SW 159 2007r 2.4 JTDm Q4 210km
    Jest: Alfa SW 159 TI 2010r 2.0 JTDM 170km

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Fiat Palio & Julka 1.4 MA

Domyślnie

Cytat Napisał A.Krystian Zobacz post
    Przykład: mam yarisa 98r oryginalny lakier, samochód jak nowy 130.000km z serwisem w toyocie do końca AUTO IDEALNE chcę 20.000 zł (mój zarobek ok. 1000 zł).
    Przepraszam, ale czegoś nie rozumiem.

Toyota Yaris z 1998 roku? To jakiś prototyp? Przedpremierowa? Bo ona była w 99 pokazana w Paryżu dopiero...

Przyjmijmy nawet, że to 99 rocznik, to 20k zł jest bardzo grubą przesadą. Najdroższe Yarisy są po 15 kzł (z ostatniego roku produkcji przedlifta - czyli 2005 roku).

Użytkownik Rowerzysta Avatar haps
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    159 2.0 jtdm sport plus

Domyślnie

raczej odpuszczam sobie pakiet ti, ponieważ w PL ciężko z dostępnością takich aut, a 14-15k€ czyli taka średnia cena w DE, jak na ten samochód to zbyt dużo, mimo ogromnej sympatii dla alfy i tego modelu.
    Niestety największy ból głowy przyprawia mi lawinowy spadek wartości tych aut w PL, wcześniej miałem do czynienia z autami niemieckimi, gdzie w przypadku używanych aut, nie ponosi się takich strat wartości. A z tego co obserwuję, to większość przyszłych użytkowników szuka aut w przedziale 21-25k pln, a alfy >40k pln w pełnym wyposażeniu są przedmiotem ogłoszeń od kilku miesięcy...

jak obserwuję giulietty i mito, to one już tak nie tracą wartości, a w przypadku 159 chyba dalej panuje przeświadczenie, że to dalej awaryjna alfa 156 po lekkim faceliftingu stąd taki spadek ceny..a większość mieszkańców naszego kraju woli kupić zajeżdzonego paska b7 ze skręconym przebiegiem w cenie wzorowej 159 z 3krotnie niższym przebiegiem z polskiego salonu..