Ale Bella jak widzę nie z multijetem?
Mam jedna mjet i jedna jtd. W obu gasnie po odpaleniu
W jednej gaśnie w drugiej nie gaśnie, ciekawe...
Odebrałem Bellę od elektryka twierdzi że wtryski są powodem szarpania... Jutro dzwonie do warsztatu który się specjalizuje w regeneracji. Może ktoś poleci kogoś okolice kościana albo leszna w wielkopolsce.
Wymień rozpylacze.
Rozpylacze to znaczy końcówki wtrysków?
Ktoś się orientuje jaki to orientacyjny koszt>?
Jeden oryginalny rozpylacz lekko ponad 200 zl.
Wg mnie niepotrzebnie wydasz 300-400zł/szt, a szarpanie i tak nie ustanie. Obstawiam, że to coś z przeniesieniem napędu (bolączka 2.4 175KM), najpewniej krzyżaki jak już ktoś tu napisał. U mnie było drżenie, bo miałem obniżony zawias i krzyżaki układały się w "nienaturalny" sposób i miały luzy. Po założeniu seryjnych sprężyn problem zniknął. Wtryski sprawdziłem, dwumasę zmieniłem przy okazji zmiany sprzęgła ale dopiero zmiana sprężyn pomogła. Jako ciekawostkę powiem, że u brata w Hondzie problem z szarpaniem był też podczas przyspieszania na niskich obrotach. Zmienił półoś i już nie szarpie.
Pewnie sprawdzałeś ceny półosi i z lekka się przeraziłeś i pewnie dlatego nie dopuszczasz myśli że to ośka heheh. Ale zrobisz oczywiście jak uważasz. Z tym że lepiej uczyć się na błędach innych a nie swoich. Ale tak to jest, że niektóre usterki to 10-20% wartości naszych kilkunastoletnich belli. Życie.
Vectra B 93' 1.6 75 KM - była
Honda Accord 99' 1.8 136 KM - była
156 SW 05' 2.4 175 KM - R.I.P
156 SW 05' 1.9 158 KM - była
Ford S-Max 07' 2.0 140KM - jest
Zawsze są dwa uda. Uda się albo nie uda...
Być może masz rację ale wtryski były sprawdzane i wyszło ze trzeci i piąty są nie halo, więc i tak muszę coś z nimi zrobić tym bardziej że prawdopodobnie ich dotyczy kontrolka check engine o której mowa była we wcześniejszej części wątku, Nie mam zamiaru oszczędzać na mojej Belli a jeśli drżenie będzie nadal to zajmę się przeniesieniem napędu.