witam, zakupiłem używane lusterka do alfy z szarymi nakładkami, w moim aucie są czarne, chce wymienić na szare, ktoś wie jak ściągnąć te szare obudowy zewnętrzne czy nakładki jak kto woli???
witam, zakupiłem używane lusterka do alfy z szarymi nakładkami, w moim aucie są czarne, chce wymienić na szare, ktoś wie jak ściągnąć te szare obudowy zewnętrzne czy nakładki jak kto woli???
Musisz wyciągnąć lusterko, wewnątrz są zaczepy i trzeba je odchaczyć.
Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
Ostatnio edytowane przez Koks ; 24-08-2016 o 20:38
to teraz sprawa, jak wyciągnąć lusterko???
No to juz raczej trudniejsza sprawa musi być wychylone maksymalnie w stronę auta wtedy od strony krawędzi lusterka zrobi się sporą szpara. Jeżeli nie masz drugiego lusterka musisz je bardzo ostrożnie podważyć bo może łatwo pęknąć.
Na mocowaniu "wkładu lusterka" są 4 zatrzaski można je podważyć płaskim śrubokrętem. Jak podważysz dwa to juz łatwo schodzi całość wkładu
Śrubokręt odradzam, mi pękło lusterko. A zaczepów jest 8 nawet widać je na załączonym zdjęciu.
8? Hm może źle pamietam wydawało mi sie ze były 4 - na przeciwko siebie. Jak wyciągałem swój wkład lusterka to miałem zapas wiec trochę bardziej komfortowa sytuacja ale dało sie za pomocą śrubokręta bez uszkadzania. Fakt trwało to ciut dłużej![]()
Szeroką smycz bierzesz i wsadzasz za szkło, najgłębiej. Ciągniesz, zdecydowanie ale nie po szalonemu, szkło jest twarde i łatwo nie pęknie. Jak będziesz zakładał szkło, to delikatnie i bez dużej siły je wciskaj.
To chyba lepiej cale lusterko wymienic? Jak sadzicie? Bo zakupilem cale
Polecam rozkręcić i nasmarować mechanizm skladania by w przyszlosci nie mieć problemu z zastaniem mechanizmu.