Ostatnio edytowane przez A.Krystian ; 24-08-2016 o 13:19
Były:
159 1.9 JTDM 2006
156 2.4JTD 2002
159 jest na rynku od 2005 roku
są rozne wersje wyposazenia, silnika, przedlift i polift, TI.... nie jest właściwym, wrzucaniem wszystkiego do jednego kosza.
Ja np kupiłem swoją 159tke 6 lat temu. Dałem za nią 39 500 ( wtedy miała 3 lata ). Teraz, po 6 latach sprzedałbym ją za 20-23k. Dużo straciła na wartości ? przez tyle lat... moim zdaniem nie.
Najwięcej auta tracą na wartości przez pierwsze 3 lata
Weź tez pod uwage, że alfy 159 nie kupuje "przeciętny mieszkaniec naszego kraju".
Ostatnio edytowane przez karmal ; 24-08-2016 o 16:50
no właśnie, za 3lata zapłaciłeś poniżej 40kPLN i to 6lat temu..
alfy, które mi się podobają, obecnie czyli najświeższe mają po 6lat i kosztują conajmniej 40kPLN...więc po 2-3 latach jeżdżenia strata na takim aucie będzie olbrzymia, rzędu >20kPLN..
a nie chcę kupować "szarej" 159, najchętniej sport plus z dużym wypasem min xenon, relingi, jasny środek, trójstrefowy klimatronic, pakiet sport pedały i kierownica, bose, aluminium na desce i niski oryginalny przebieg, najlepiej polski salon i faktycznie auto bez wypadku z szybami z jednego roku.
Bo jako osoba, która lubi w wolnym czasie zejść do garażu i poświęcić te 2-3 h w sobotę na umycie, nawoskowanie itp auta, nie tolerują żadnych kompromisów w stylu źle spasowanych elementów, odstających uszczelek czy wytartego wnętrza..o problemach mechanicznych nie wspominając, bo robiąc w ostatnich 3latach, 3 remonty kapitalne silników to już mam dość oszukanych samochodów..
Jest może osoba która oceniłaby stan autka w komisie w Radomiu ? Najlepiej żeby dysponowała czujnikiem lakieru . Do Radomia mam daleko. Odwdzięczę się. Chodzi o czarna brerre 2.4 z Allegro
Witam, czy ogladal ktos ten samochod? Co myslicie?, podejrzane troche ze gosciu sprzedaje po pół roku...
http://olx.pl/oferta/alfa-romeo-159-...5-IDhcI0r.html
Witam.
Czy ktoś może ktoś coś wie na temat tego auta ? Byłem już wczoraj raz i oglądałem jutro jadę ponownie. Auto wygląda dobrze, właściciel jeździ nią od 4 lat i mówi że gdyby nie dziecko to by nie sprzedał ( i tu mu się nawet nie dziwię bo do bagażnika to tylko wózek wejdzie, a na tylnej kanapie szału tez nie ma) no i jest drugim właścicielem w kraju a ogólnie to trzecim. Auto wygląda na normalnie eksploatowane (159 z tego ogłoszenia w komorze silnika wygląda jak nowa (wahacze, czystość)
http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...-ID6ybVDL.html). Nie ukrywam że jak wsiadłem i cofnąłem siedzenie do końca to nastąpiło u mnie małe załamanie bo fotel kierowcy spotkał się z tylną kanapą a i widoczność przez tylną szybę nie powala. Wcześniej nie zwracałem na to uwagi, dla dwóch osób to ok ale dziecko w foteliku to nie będzie miało zbyt wiele przestrzeni.
http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...-ID6yvDnp.html
Po przygodach z boxerem jestem bardziej nastawiony teraz bezproblemowy dostęp do części, serwisu, koszty naprawy i koszty paliwa dlatego też odpuściłem sobie póki co 1.9 JTS (a wolał bym benzynę), zakładam też że w razie zakupu to będę chciał ją zaczipować w tej firmie www.44tuning.pl (ktoś o nich też może coś powiedzieć ??)
Jest
Passat B5 1.9 TDI FL
Była: Alfa 145 1.7 BoXeR / Alfa 146 1.7 BoXeR
ta pierwsza była bita z przodu - ma srebrny pasek za scudetto a powinien być czarny