Zobacz wyniki ankiety: Które lampy byś wolał?

Głosujących
39. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • LEDowe

8 20.51%
  • NEONowe

31 79.49%
Strona 20 z 21 PierwszyPierwszy ... 101112131415161718192021 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 203

Temat: Lampy tylne

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Radom
    Auto
    GT 1.9JTD

Domyślnie

Mnie osobiście nie będzie. Chyba że ktoś kto już posiada.

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar MdCyt
    Auto
    Alfa Gt 1.9 JTDm

Domyślnie

Cytat Napisał opozycjonista Zobacz post
    zależy od okoliczności wjazdu w tył
    wyobraź sobie że skręcasz ale ktoś z tyłu wyprzedzał i nie wiedział że zmienisz kierunek ruchu bo nie miałeś kierunku - czyja wina?
    gwałtownie hamujesz - nie masz stopu - czyja wina?
    Wina skrecajacego o ile nie było to skrzyżowanie lub nie zabranialy manewry wyprzedzania znaki pionowe lub poziome. Często kierowcy myślę że jak puści kierunkowskaz to ma pierwszeństwo są piramidalnym błędzie.

Np: jeśli ja zaczynam wyprzedzać lub jestem w trakcie tego manewru i pojazd ,,x,, postanowił zrobić ten sam manewr lub skręca np do swojej posesji a nie ma żadnego znaku zakazu wyprzedzanie o których pisałem wyżej i z dochodzi do zderzenia w tedy wina jest skrecajacego i żadne tłumaczenia ze Panie wlafzo ja puscilem kierunek mu nie pomogą. Kierunek to tylko słucha informacja.

Co do światła stop. Jeśli nie masz a dojdzie do wjechania w tyl Twojego samochodu i kierowca będzie się tłumaczył że pojazd przedemna nie miał stopu to tłumaczenie głupiego nic mu to nie da.

Oczywiście mamy obowiązek sygnal' zowac swoje manewry oraz mieć sprawne wszystkie światła, jeśli nas policja zatrzyma otrzymamy mandat.
    Jeśli chodzi o moje prywatne zdanie takim kierowcom ktorzy nie mają sprawnych świateł lub sygnalizują skręt w tedy gdy już skracają powinno się wkepywac srogie mandaty.

Wyobraźcie sobie jadę tirem która masa całkowitą wynosi 40-40,800 ton a przedemna osobowka 1,5tony gwałtownie hamuje i włącza kierunkowskaz bo sobie przypomniał ze za 3metry musi skręcić do domu.
    Co ja mam w tej sytuacji zrobić jechać za każdym pojazdem 30-40 metrów ? To przecież chore tak przecież się nie da. Ale gdy kierowca osobowki życzliwie wcześniej zasygnaluzuje swój manewr ja zwieksze odstęp i bez żadnego zatrzymywania poczekam aż on sobie spokojnie skreci.
    Ostatnio edytowane przez MdCyt ; 28-08-2016 o 12:31

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    alfa gt

Domyślnie

Witam Jaka jest cena przerobiony lamp do alfy gt? Pozdrawiam

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Radom
    Auto
    GT 1.9JTD

Domyślnie

poszło PW

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Środa Śląska
    Auto
    Alfa Romeo GT 1.9JTD, 150km

Domyślnie

Poproszę również o cenę na PW jeśli to nie kłopot.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Radom
    Auto
    GT 1.9JTD

Domyślnie

Poszło

Wysłane z mojego ZTE Grand S II LTE przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Alfa Romeo GT

Domyślnie

Cytat Napisał sVIRUSx Zobacz post
    Zastanawiałem się jak wygląda z jasnym lakierem. Na Twoich zdjęciach lampy wyglądają przyjemnie i pasują do całości. Ale żeby się do nich przekonać musiałbym zobaczyć na żywo
    P.S. Jak nazywa się ten lakier? Jest cool!
    Kolor to Azzurro Nuvola Świetny kolor i troche odmladza Gt z lampami tez sie ladne komponuje na zywo

Użytkownik Pirat drogowy Avatar tomSRT
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    GT 3.2 ; Brera 2.4

Domyślnie

Cytat Napisał MdCyt Zobacz post
    Wina skrecajacego o ile nie było to skrzyżowanie lub nie zabranialy manewry wyprzedzania znaki pionowe lub poziome. Często kierowcy myślę że jak puści kierunkowskaz to ma pierwszeństwo są piramidalnym błędzie.

Np: jeśli ja zaczynam wyprzedzać lub jestem w trakcie tego manewru i pojazd ,,x,, postanowił zrobić ten sam manewr lub skręca np do swojej posesji a nie ma żadnego znaku zakazu wyprzedzanie o których pisałem wyżej i z dochodzi do zderzenia w tedy wina jest skrecajacego i żadne tłumaczenia ze Panie wlafzo ja puscilem kierunek mu nie pomogą. Kierunek to tylko słucha informacja.
    Masz rację z jednym sprostowaniem. Znak zakazu wyprzedzania nie niweluje winy skręcającego tylko dodatkowo obciąży mandatem wyprzedzającego za złamanie zakazu. Winny jest nadal skręcający ponieważ w przepisach jest wyraźnie, że powinien upewnić się czy manewr jest bezpieczny przed rozpoczęciem. Znam przypadek gdzie motocyklista wyprzedzał na podwójnej ciągłej i przyłoił w skręcającego. Tamten nie uznał swojej winy, nie przyjął mandatu i sprawa miała swój finał w sądzie. Motocyklista wygrał. Proste wyjasnienie - to, że ktoś łamie przepisy nie zwalnia cię od odpowiedzialności za twoje złamanie przepisów. Podobnie jak ktoś cię zastawi gdzieś na parkingu w miejscu niedozwolonym (ty stałes prawidłowo) to jak będziessz się starał wyjechać i zahaczysz to 100% twoja wina. Tamten dostanie mandat za złe parkowanie tylko. Wyjątkiem jest jeśli policja albo ty osobiście jesteś w stanie udowodnić w sądzie, że zachowałeś sie prawidłowo i wypadek powstał tylko z winy naruszającego przepisy. Np. jeśli będziesz miał swiadków, że ten przykładowy motocyklista zapier...ł jak głupi przekraczając przepisy i wyskoczył nagle zza ciebie na dużej prędkości kiedy właśnie już rozpocząłeś manewr skrętu.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Chrzanu
    Mieszka w
    Dąbrowa Górnicza
    Auto
    156 1,9 JTD 8vFL 159 1.9JTD SW

Domyślnie

Jaka cena przerobki lamp ?
    Bo samochód to nie wszystko

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    MAŁOPOLSKA
    Auto