Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Temat: czarna 159 JTDm? Nowy Sącz

Użytkownik Świeżak
    Auto
    159 JTDm 120 > 156 KM

Domyślnie czarna 159 JTDm? Nowy Sącz

Witam,

poszukuje czarnej jak smoła alfy 159 diesel najlepiej JTDm. I oto moim oczom ukazała się ta oto ślicznotka w Sączu. Jednak po sprawdzeniu VINu widnieje, że to JTD. Na klapie jest JTDm. Czy to normalne? Według VINu po ostatnim przeglądzie w 2015 miała na liczniku 206 tys. Z kolei jak zadzwoniłem do A.S.O w Krakowie facet powiedział mi, że fiat nie zapisuje historii po zakończeniu okresu gwarancyjnego i jedyne co mógł mi powiedzieć, to że do 2010 była serwisowana w ASO i miała 98 tys. Mam rozumieć, że kręcona? Kod koloru wg VINu to 402. Czy 159 miały różne odcienie czerni? Mam wrażenie, że na ulicy widuje raz czarną jak smoła, a raz znów niemal wyblakłą
    linku niestety nie wkleję wiec liczę, że łatwo ją znajdziecie na otomoto. Z 2007 stoi za 21900,-

Dla kontrastu znalazłem jeszcze jedną. Ta też ma 150KM ale już oznaczona jako JTD, a przynajmniej przez sprzedawcę bo na klapie nie ma nic. Zgaduję, że oznaczenia zdjęto? Czy w takim razie JTD występowały w wersjach 150 KM czy to też już m? Do niej jeszcze nie mam VINu.
    na alledrogo z numerem aukcji 6432586508

Zerknijcie i dajcie znać co myślicie. Chętnie posłucham opinii fanów, znawców i przede wszystkim fachowców

Użytkownik Świeżak
    Auto
    156 2.4JTD CF3

Domyślnie

Wszystkie jtdki w 159 były multijet, 8v albo 16v

Użytkownik Świeżak
    Auto
    159 JTDm 120 > 156 KM

Domyślnie

Dzięki, to mi rozjaśniło sprawę. Niestety drugą już ktoś przytulił i narazie mam na celowniku tylko tę z Sącza. Ktoś jeszcze może orientuje się w kwestii kolorów?

Użytkownik Rowerzysta Avatar Moyset
    Mieszka w
    Lutcza, między Rzeszowem a Sanokiem
    Auto
    AR 155 2.0 TS 8V, AR Mito 1.4 TB 120KM

Domyślnie

Ogarnij może to, powinno pomóc Ci dokonać wyboru: http://www2.alfaromeo.pl/katalogi/al...log_ogolny.pdf
    Na samym początku masz tabele kolorów, tak były 2 wersje czarnego, autko na zdjęciach wygląda bardzo dobrze, tylko wydech coś skorodowany mocno, więc i temat sanek musisz dogłębnie zgłębić w tym egzemplarzu. Generalnie musisz jechać i obejrzeć to czego nie widać na otomoto. Zwróć uwagę na to co pod maską. Auto jest przedliftowe, więc i pokrywa silnika też taka musi być, Jak jest inna to coś nie tego. Myślę że warto jechać.
    Ostatnio edytowane przez Moyset ; 22-08-2016 o 14:23

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał Moyset Zobacz post
    Ogarnij może to, powinno pomóc Ci dokonać wyboru: http://www2.alfaromeo.pl/katalogi/al...log_ogolny.pdf
    Na samym początku masz tabele kolorów, tak były 2 wersje czarnego, autko na zdjęciach wygląda bardzo dobrze, tylko wydech coś skorodowany mocno, więc i temat sanek musisz dogłębnie zgłębić w tym egzemplarzu. Generalnie musisz jechać i obejrzeć to czego nie widać na otomoto. Zwróć uwagę na to co pod maską. Auto jest przedliftowe, więc i pokrywa silnika też taka musi być, Jak jest inna to coś nie tego. Myślę że warto jechać.
    Ogólnie było 3 odcienie czarnego: Nero, Nero Carbonio i Nero Oceano.
    W Sączu jest kilka osób, które się dość dobrze znają na tych autach i może niech autor założy temat w dziale Małopolska?

Użytkownik Świeżak
    Auto
    159 JTDm 120 > 156 KM

Domyślnie

Dzięki, założe. Pytanie jeszcze jak wygląda pokrywa silnika przed liftem, a jak po?

Użytkownik Świeżak
    Auto
    159 JTDm 120 > 156 KM

Domyślnie

Wiem, że nie wypada, ale wstawiam post po własnym. Sprawdziłem tę Alfę w Sączu i ogólnie tragedia. Klepana w koło, maska bita, co najmniej 2 warstwy lakieru niemal wszędzie. Szpachli tyle, że starczyło by na dwie takie. Także raczej odradzam. Kwestii silnika i reszty nawet nie omawiałem, bo szkoda się było denerwować więc nie będę się wypowiadał. Podobno "miała jakieś stłuczki", ale z oględzin wynika, że to musiał być dzwon i to nie mały. W takim razie Quattro komis Nowy Sącz czarna alfa 159 odradzam, a na pewno nie za takie pieniądze. Poszukiwania trwają.

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar adam_159
    Auto
    AR 159 2.4 JTDm

Domyślnie

olx.pl/oferta/alfa-romeo-159-2-4-jtdm-200km-CID5-IDhcFAW.html

tylko masz kawałek żeby jechać ;P

Użytkownik Świeżak
    Auto
    159 JTDm 120 > 156 KM

Domyślnie

niezła, ale silnik 2,4... nie na moją kieszeń plus jak pisałem wcześniej, narazie rozglądam się za czarną w skórze. Mimo wszystko dzięki za info.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.9 JTD 16v, Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16v, Alfa Romeo 159 TI 1.9 JTDm16v

Domyślnie

Cytat Napisał NOone Zobacz post
    Dzięki, to mi rozjaśniło sprawę. Niestety drugą już ktoś przytulił i narazie mam na celowniku tylko tę z Sącza. Ktoś jeszcze może orientuje się w kwestii kolorów?
    Kolego jednak tą drugą Alfe nikt nie przytulił...
    id allegro: 6485239543

co ciekawe jest nowa cena... o 1tys więcej... mówiąc szczerze również mnie interesuje ta Alfa... tylko odległość 500 km to dość sporo... jeśli moglibyście zerknąć i się wypowiedzieć
    jak dla mnie jednym minusem jest hak... nie wiadomo co i jak często auto ciągnęło za sobą...

co do Alfy z nowego sącza... byłem widziałem i tak jak kolega NOong pisał... ogólnie tragedia... w jednych miejscach lakieru brak w drugich lakieru za dużo :p... środek zaniedbany... pourywane plastiki... tylna kanapa rozkręcana... co ciekawe w ogłoszeniu było napisane 150 km... a jak się dowiedziałem samochód z rynku belgijskiego czyli 136 km... to tak na marginesie... jeśli chodzi o silnik to nawet nie patrzyłem, ponieważ nie było sensu...