Co wy z ta soczewka?ostatnio grzalem szybę w jednym miejscu i soczewki nie zrobiłem. Nie wiem jak długo byś musiał orac w jednym miejscu.
Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka
Co wy z ta soczewka?ostatnio grzalem szybę w jednym miejscu i soczewki nie zrobiłem. Nie wiem jak długo byś musiał orac w jednym miejscu.
Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka
Witam, mój dotychczasowy zestaw do srebrnego koloru to:
Mycie - 4nano Ultra Violet ale bardziej wolę od niego Duragloss #901 o zapachu wiśni
Usuwanie rys - Meguiar's Ultimate Compound - robię wszystko ręcznie więc ten jakoś daje radę a jeśli nie trzeba go używać to od razu używam Poorboys'a White Diamond czasem Black
Wosk - w zasadzie używam dwóch. Mirror Glaze od Meguiar's albo Collinite 476. Wystawiam auto do słońca i wygrzewam wosk. Jak już uda mi się ładnie go wyprowadzić to na koniec używam QD BriteMax.
Czy macie jakiś już sprawdzony zestaw do srebrnego lakieru albo jakieś uwagi co zmienić co dodać![]()
Ostatnio edytowane przez dproject ; 26-08-2016 o 12:21
Srebrny lakier jest strasznie niewdzięczny, ile byś się nad nim spuszczał, to i tak nie osiągniesz efektu "wow"
Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka
猫"Aby zrozumieć „paradoks" konia ciągnącego wóz,najlepiej wyobrazić sobie co się będzie działo, jeśli koniowi założymy wrotki."
"Nie masz talentu? Zawsze możesz pokazać cycki."
Yyy, drugie. Zastanawiałem się nad Zymolem bo widziałem na srebrnym Mondeo i efekt końcowy był całkiem, całkiem.
Łapy masz jak pudziań po taki smalcowaniu
Żeby dobrze wyprowadzić Megsa UC na element to już mozna sie spocic po elemencie
Jak na sloncu robisz wosk to sa chyba jakieś co mozna w sloncu pracowac
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Panowie zamierzam usunąć na swojej czarnej 159 świrle i odświeżyć lakier z efektem mokrego lakieru. Do korekty chce użyć maszyny K2 z pastą Menzerna AIO czyli 3w1. I tutaj mam pytanie co użyć potem żeby w miarę możliwości zabezpieczyć lakier i nadać mu efektu mokrego lakieru?? Oczywiście chodzi o coś co moge maszyną nałożyćpzdr
Ja po 3in1 wymywam zmywaczem i klade wosk
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
A taka jedna pasta menzerna 3w1 250 ml wystarczy na taką 159?? I czy to prawda że do tej 3w1 nie trzeba oklejać lamp, klamek itp?? No i czy ta pasta 3w1 naprawde usuwa te świrle czy je tylko zamaskuje i po paru tygodniach będzie to samo??