Temat: Ciekawostki z aukcji do wzięcia

Użytkownik Rowerzysta Avatar Arek1987
    Mieszka w
    PL-00
    Auto
    F..k new cars, I'm driving oldschool :)

Domyślnie

Za tą cenę cudów nie będzie

Administrator weteran Maniak resoraków Avatar Krzyśko
    Mieszka w
    Kuryłówka
    Auto
    159 SW 1.9 JTS 2006r., 147 1.9 JTD 2004r.

Domyślnie

Z wierzchu wygląda ładnie, jak ktoś nie będzie wiedział gdzie szukać to kupi a później będzie zdziwiony.
    159 SW 1.9 JTS 16V 2006r.
    147 1.9 JTD 8V 2004r.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Arek1987
    Mieszka w
    PL-00
    Auto
    F..k new cars, I'm driving oldschool :)

Domyślnie

Szczerze to był okres w życiu, ze szukałem ideału. A teraz wiem, gdzie szukać nawet nie sprawdzam tylko kalkuluje czy będzie mi się chciało to robić
    Z Alfami mam tak, że napale się jak szczerbaty na suchary i kupuje
    Ale też inaczej się szuka auta na stałe a inaczej czegoś na dojazdy do pracy co ew jak się zepsuje to będzie dawca gratów

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Chojnice
    Auto
    159 i 75

Domyślnie

Napisz tutaj co było z nią nie tak? Aż tak ruda na niej zatanczyla? Z zewnątrz wygląda fajnie

Wysłane z mojego HTC Desire 320 przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Romeo Avatar Dziaru
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    155 2,0TD / 155 2,0TS / 155 1,8TS 8V / 155 2,0 16V / 164 2,0 TS 8V

Domyślnie

na zdjeciu wyglqada fajnie , niestety na żywo już nie ma tak kolorowo .
    Na wstępie , jak podjeżdżałem maska w górze bo alfa nie chce odpalić ( ponoć problem byl juz dano ogarnięty , najwidoczniej nie ) gdyż jechałem po ten samochód bo wszystko było ustukane ze go kupuje .
    Na początku rzucają się łyse przednie opony ponaciągane jak baranie jaj , błotniki tylne trochę źle wklejone ( ale nie oznacza to ze ktoś zrobił blacharkę pod nimi , bo tylko dziura została czyms zasmarowana - najprawdopodobniej masa uszczelniająca z bolla ) , po odpaleniu tłumik tarabani jak cholera jakby zaraz sie miało by coś rozlecieć .
    Wsiadam do Alfiny , szyberdach nie oryginalny ale nie jest zły ale mocowania skrety na wierzchu itd. no za pięknie to wygląda , uszczelki przy szybach zielone , niektóre tak jakoś dziwnie wyszarpane , tapicera upier** , boczek kierowcy jakby pies chycił boczek i chciał go wyszarpać ohydnie to wygląda , lewarek hmm myślałem ze ucięty ale to wygląda jakby ktoś tego pręta ułamał , biegi wchodzą niezbyt fajnie , w srodku wali zgnilizną , bagażnik cały mokry te wygłuszenia i tapicera nie widać spływów z szyberdachu , tapicerka nie ułożona jak ma byc w tym bagażniku tak wszystko pier* aby było łącznie z tą butla od gazu która jest wazna do 2019 . W ogóle samochód upierdzielony w środku syf , na pedale sprzęgła brak tej gumy , dywanika kierowcy tez nie ma .
    co do zewnatrz widać ze samochód był pomalowany jakis czas temu , na lewym błotniku widać purchle więc ktoś wymienił na żywca maznął lakierem i juz wychodzą purchle , błotniki przednie pod listwą progowe zgnite , elementy jako tako blacharskie nie poobijane wiec to jest plus bo przewaznie sa jak ogladam inne alfiny . komora silnika wyglada biednie i tragicznie walają sie kable , widać ze kable wysokiego napiecia do wymiany , problemy z wentylatorem , jakies dziwne kable wychodza z cewki , z pompy wspomagania wali olejem , do tego nie wiadomo kiedy był wymieniany olej w silniku czyli pewnie wymieniał go poprzedni właściciel jakies 3 lata temu jak nie lepiej .
    Od spodu , tłumik no nie wyglada ciekawie , wspawana jakas na koncu rura , wisi na drucie , przewody hamulcowe natychmiast trza wymioenic bo cholera wie kiedy puszczą ( metalowe ) , belka nie wyglada za dobrze pewnie bym jakas w niej dziure znalazł jakbym miał srubokręta , podłoga no widać ze było cos kiedys łatane ale ciulato zabezpieczone i gnije , strasznie podłoga powyginana , duzo rdzy . Progi nie wygladały zbytnio dobrze , jak przednie podłuznice przy mocowaniu sanek . Zawieszenie nie było tragedi ale dobrze to tez nie wygladało .
    mogłem wiele rzeczy zapomnieć . Samiochód moim zdaniem niestety juz powinien iść na swoją emeryturę ( o wiele lepsze rozbierałem i szły na żylety ) , może jak ktoś chce i się uprze to uratuje ja , nie mam zdrowia aby az tyle walczyc z samochodem .
    aaaaa , zeby sie nie posypały zaraz posty ze za taką cenę wymagam cudów , nie nie wymagam cudów ale jak widzę ze samochód wygląda tak to juz wiem ze nie był dbany itd. Wiele rzeczy można załatwić za piwo i zrobić i już będzie ok , a jak nie to wystarczy posprzątać , samochód przewietrzyć itd.

Użytkownik Świeżak Avatar piotr_147
    Mieszka w
    mielno
    Auto
    Alfa 155 v6 ,Giulia Q4

Domyślnie

chyba te zdjęcia były robione dawno bo na zdjęciach wygląda dobrze nawet przednie opony mają bieżnik i jest dywanik kierowcy ,a z twojego opisu wynika że to złom chociaż za taką kasę widziałem gorsze trupy.
    alfa 145
    alfa 147x5
    alfa 155 v6
    alfa 159 jtd 8v

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Marcin@romeo
    Mieszka w
    zielonka kolo Warszawy
    Auto
    Stelvio q4 280ps

Domyślnie

Widzę rośnie zainteresowanie modelem 155, moja być może za rok będzie na sprzedaż . Ale cena będzie adekwatna do stanu

Administrator ds. moderatorów Quadrifoglio Verde Avatar 75andrew155
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    155 V6 1996 .r 155V6 1995r 3.0 12V

Domyślnie

Oglądałem to auto dla Dziara i tak jak pisze, auto zaniedbane ale wszystko jest do zrobienia bez większych nakładów. Podłoga którą oglądnąłem tylko schylając się z jednej strony i aż takiej tragedji tam nie widziałem ale skoro Dziaru widział ją z kanału to możliwe że tak jest jak piszę. Zdecydowanie auto do ogarniecia za takie pieniądze pod warunkiem że podłoga nie jest tragedią jak to opisane w co do końca nie chce mi się wierzyć że jest aż tak żle
    Cytat Napisał Marcin@romeo Zobacz post
    Widzę rośnie zainteresowanie modelem 155, moja być może za rok będzie na sprzedaż . Ale cena będzie adekwatna do stanu
    Taaaa już się wszyscy rzucą, moim zdanie słaby pomysł na odzyskanie włozonej kasy i nie wiem gdzie tu sens kupowania takiego auta z myslą odsprzedaży

Alfa Romeo 75 Turbo 1987
    alfa Romeo 75 Turbo America 1990
    Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
    Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
    Alfa Romeo 155 V6 1996
    Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar kasztelan
    Mieszka w
    stolicy
    Auto
    logiczne że alfa

Domyślnie

Jedyny sposób na zarobienie na 155 to kupno za 1000-1500zł zajechanej mechanicznie, silnik czy zawieszenie itp., zrobienie po kosztach jak Mirek handlarz i odsprzedaż, każda inna większa inwestycja w 155 nie zwróci się przynajmniej przez 10 lat wyłączając tylko Q4, to nie jest auto na zarobek.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Marcin@romeo
    Mieszka w
    zielonka kolo Warszawy
    Auto
    Stelvio q4 280ps

Domyślnie

A kto powiedział że ja chce zarobić na niej