Lol, ktoś się poczuł zagrożony przez Giulię?
Wysłane z mojego SM-T710 przy użyciu Tapatalka
Lol, ktoś się poczuł zagrożony przez Giulię?
Volvo w zeszłym roku sprzedało 284.567 samochodów, a w tym roku 111 214(nie licząc lipca i sierpnia), a też mają sedana premium który wchodzi dopiero na rynek, idzie im nieporównywalnie lepiej. Zresztą, jeśli ktoś dobrze czymkolwiek zarządza, to nie ignoruje konkurencji, i wszędzie gdzie się da odpowiada na komentarze, na jakie odpowiedział Rzecznik Volvo. Swoją drogą, to ciekawe, że zawędrowali aż tutaj. Pewnie dostali cynk, bo nie sądzę, żeby ludzie z volvo siedzieli i czytali forum Alfy![]()
Na chwilę obecną Alfa sprzedała 34675 samochodów(również nie licząc lipca i sierpnia)
W tym 1637 Giuli, 2419 4C*(a więc zamierzane 3 tys. rocznie zostanie w tym roku w końcu przekroczone, 24016 Giuliett i 6603 MiTo).
*Na rynku amerykańskim sprzedano w tym czasie 350, a więc w sumie 2769 4C, wynik satysfakcjonujący dla włodarzy AR.
Ostatnio edytowane przez Solve ; 28-08-2016 o 21:07 Powód: Dziwne rzeczy z wyglądem postu
A Alfa Romeo... a dokładniej Ganinex wystawił dziś Giulię i Giuliettę Veloce na spocie Dobre Bo Włoskie w Gliwicach.
Może i obie były białe, ale na tle błękitnego dziś nieba - a akurat wracałem z pikniku lotniczego na lotnisku gliwickiego Aeroklubu (w tle dym na niebie to z kolejnego pokazu akrobacji) - prezentowały się świetnie.
Przyjemna rozmowa z przedstawicielem Ganinexu, rzut oka na zgromadzone Alfy i Fiaty - to miły koniec ostatniego wakacyjnego weekendu.
I nadal podtrzymuję swój zachwyt nad Giulią.
Ostatnio edytowane przez Archi ; 29-08-2016 o 08:22
Alfa Romeo Nel Cuore
A co to za bełkot? tradycje alfy są znacznie dłuższe. Panie rzeczniku volvo, znam osobiście gościa, któremu przy przebiegu 60 tys km w półtorarocznym s60 ROZLECIAŁ SIĘ SILNIK diesla, D4.
Niestety, rączki może jeszcze szwedzkie i belgijskie ale głowa już chińska. Giulia pozostaje marką europejską.
- - - Updated - - -
no i kolego Rafter, gdzież to będzie kolega tak deptał w tym przedziale 180 do 250??? Wiem, wiem, w Niemczech. Bo chyba nie pod Tarnowem?
A gdzie rafter pisze, że tyle będzie jeździ?! Po prostu stwierdza fakt, z ktorym się również zgadzam.
Co do Volvo, to pierwsze skojarzenie mam zawsze z bezpieczeństwem. Widać z resztą po testach, że auta nie robione stricte pod dany test. Czy premium? Dla mnie tak, chociaż ostatnio pojechali z tymi 4cyl... Ale obsluga sprzedażowa, czy jakosc aut na wysokim poziomie. [MENTION=48512]Anderson[/MENTION]: ja też znam osobiście przypadek, gdzie po roku w najnowszej C klasie padł silnik 220cdi, albo w półrocznym A5 2.0tfsi (225KM) turbo padło, czy skrzynia automat w Mercu E klasie, albo zawieszenie pneumatyczne w Panamerze. Wszystkie auta kupione w salonach. Czy to znaczy, że te marki nie są premium?! Nie, ale niestety producenci zaczęli testować nowości bezposrednio na klientach.. Wpadki zalicza też BMW, czy Audi.
Pozdro,
Bartas
A to dobre! Copywriter na usługach producenta nudnowozu dla korpoluda zdominowanego przez żonę i dzieci zabrał głos na forum AR.
A Alfa to dla miłośników lawet zbyt głupich, żeby sobie VW sprawić. Kocham stereotypy.
Aleś pojechaaaałłł![]()
Prawda jest taka, że Alfa z jej FAPem czy FACem i salonami , oraz technologią, stopniową ewolucją a nie wyskokami to tu to tam z przeróżną filozofią, trzymaniem kierunku tego czym Volvo jest i jak jest postrzegane i jak (świetnie w tych swoich założeniach) sobie z tym radzi, mogłaby się wieeeeele od Volvo nauczyć.
Może wówczas powstałby kompakt typu Giulietty RWD, 159tka byłaby ze 200kilo lżejsza itd.
I do postrzegania z poważaniem na poziomie Volvo minie Alfie jeszcze spooooro latek.
jednak dilerzy Alfy chyba też czytają forum, przed chwilą miałem telefon z zaproszeniem na jazdę w Szczecinie, jednak można jeździć, nawet dziś, a nie za 3 tygodnie
podejście sprzedawcy też jakieś inne, zaraz się okaże, że będzie milej niż w bmw![]()
![]()