Temat: Alfa Giulia- 2015

jersey
    Gość

Domyślnie

Lol, ktoś się poczuł zagrożony przez Giulię?

Wysłane z mojego SM-T710 przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    145

Domyślnie

Cytat Napisał jersey Zobacz post
    Lol, ktoś się poczuł zagrożony przez Giulię?

TO jest właśnie zachowanie PREMIUM. Widział ktoś oficjalne konto AR Poland na tym forum?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Auto
    Osobowe

Domyślnie

Volvo w zeszłym roku sprzedało 284.567 samochodów, a w tym roku 111 214(nie licząc lipca i sierpnia), a też mają sedana premium który wchodzi dopiero na rynek, idzie im nieporównywalnie lepiej. Zresztą, jeśli ktoś dobrze czymkolwiek zarządza, to nie ignoruje konkurencji, i wszędzie gdzie się da odpowiada na komentarze, na jakie odpowiedział Rzecznik Volvo. Swoją drogą, to ciekawe, że zawędrowali aż tutaj. Pewnie dostali cynk, bo nie sądzę, żeby ludzie z volvo siedzieli i czytali forum Alfy

Na chwilę obecną Alfa sprzedała 34675 samochodów(również nie licząc lipca i sierpnia)
    W tym 1637 Giuli, 2419 4C*(a więc zamierzane 3 tys. rocznie zostanie w tym roku w końcu przekroczone, 24016 Giuliett i 6603 MiTo).

*Na rynku amerykańskim sprzedano w tym czasie 350, a więc w sumie 2769 4C, wynik satysfakcjonujący dla włodarzy AR.

Ostatnio edytowane przez Solve ; 28-08-2016 o 21:07 Powód: Dziwne rzeczy z wyglądem postu

Użytkownik Znawca Avatar Archi
    Mieszka w
    Gliwice/Knurów
    Auto
    była GT 3.2 V6 Q2

Domyślnie

A Alfa Romeo... a dokładniej Ganinex wystawił dziś Giulię i Giuliettę Veloce na spocie Dobre Bo Włoskie w Gliwicach.

Może i obie były białe, ale na tle błękitnego dziś nieba - a akurat wracałem z pikniku lotniczego na lotnisku gliwickiego Aeroklubu (w tle dym na niebie to z kolejnego pokazu akrobacji) - prezentowały się świetnie.

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	DSC_0052.jpg
Wyświetleń:	19
Rozmiar:	98.5 KB
ID:	209150

Przyjemna rozmowa z przedstawicielem Ganinexu, rzut oka na zgromadzone Alfy i Fiaty - to miły koniec ostatniego wakacyjnego weekendu.

I nadal podtrzymuję swój zachwyt nad Giulią.
    Ostatnio edytowane przez Archi ; 29-08-2016 o 08:22
    Alfa Romeo Nel Cuore

Domyślnie

Cytat Napisał Rzecznik Volvo Zobacz post
    Volvo od dawna jest marką premium i o takie miano nie musi się ubiegać. Volvo to także marka z tradycjami, które sięgają 1927 roku. Samochody od dawna słyną z trwałości, wysokiej jakości, ergonomii i bardzo wysokiego poziomu bezpieczeństwa. Zewnętrzny kapitał pozwala na dalszy rozwój cenionych przez Klientów cech, wprowadzanie innowacyjnych rozwiązań oraz rozszerzanie gamy samochodów.
    A co to za bełkot? tradycje alfy są znacznie dłuższe. Panie rzeczniku volvo, znam osobiście gościa, któremu przy przebiegu 60 tys km w półtorarocznym s60 ROZLECIAŁ SIĘ SILNIK diesla, D4.
    Niestety, rączki może jeszcze szwedzkie i belgijskie ale głowa już chińska. Giulia pozostaje marką europejską.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał rafter Zobacz post
    Z mojego 8-letniego doświadczenia z jazdy turbobenzynami TFSI i TwinPower ( 211 KM vs 270 KM vs 295 KM vs 245 KM ) obstawiam , że wersja Giulii 280 KM będzie miała mega pie......cie w przedziale od 180 kmh do 250 kmh czyli tam gdzie 90% aut już zaczyna puchnąć i zdecydowanie wolniej się napędza.

no i kolego Rafter, gdzież to będzie kolega tak deptał w tym przedziale 180 do 250??? Wiem, wiem, w Niemczech. Bo chyba nie pod Tarnowem?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar bartas82
    Mieszka w
    Wlkp.
    Auto
    Giulia, Giulietta

Domyślnie

A gdzie rafter pisze, że tyle będzie jeździ?! Po prostu stwierdza fakt, z ktorym się również zgadzam.

Co do Volvo, to pierwsze skojarzenie mam zawsze z bezpieczeństwem. Widać z resztą po testach, że auta nie robione stricte pod dany test. Czy premium? Dla mnie tak, chociaż ostatnio pojechali z tymi 4cyl... Ale obsluga sprzedażowa, czy jakosc aut na wysokim poziomie. [MENTION=48512]Anderson[/MENTION]: ja też znam osobiście przypadek, gdzie po roku w najnowszej C klasie padł silnik 220cdi, albo w półrocznym A5 2.0tfsi (225KM) turbo padło, czy skrzynia automat w Mercu E klasie, albo zawieszenie pneumatyczne w Panamerze. Wszystkie auta kupione w salonach. Czy to znaczy, że te marki nie są premium?! Nie, ale niestety producenci zaczęli testować nowości bezposrednio na klientach.. Wpadki zalicza też BMW, czy Audi.
    Pozdro,
    Bartas

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar Vłoszczyzna
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Giulietta 1.4 MA 170KM QV Line 2015

Domyślnie

A to dobre! Copywriter na usługach producenta nudnowozu dla korpoluda zdominowanego przez żonę i dzieci zabrał głos na forum AR.

jersey
    Gość

Domyślnie

A Alfa to dla miłośników lawet zbyt głupich, żeby sobie VW sprawić. Kocham stereotypy.

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

Cytat Napisał Vłoszczyzna Zobacz post
    A to dobre! Copywriter na usługach producenta nudnowozu dla korpoluda zdominowanego przez żonę i dzieci zabrał głos na forum AR.
    Aleś pojechaaaałłł
    Prawda jest taka, że Alfa z jej FAPem czy FACem i salonami , oraz technologią, stopniową ewolucją a nie wyskokami to tu to tam z przeróżną filozofią, trzymaniem kierunku tego czym Volvo jest i jak jest postrzegane i jak (świetnie w tych swoich założeniach) sobie z tym radzi, mogłaby się wieeeeele od Volvo nauczyć.
    Może wówczas powstałby kompakt typu Giulietty RWD, 159tka byłaby ze 200kilo lżejsza itd.
    I do postrzegania z poważaniem na poziomie Volvo minie Alfie jeszcze spooooro latek.

Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    159 1.9JTDm 16V 172KM 402Nm, 6.2007

Domyślnie

jednak dilerzy Alfy chyba też czytają forum, przed chwilą miałem telefon z zaproszeniem na jazdę w Szczecinie, jednak można jeździć, nawet dziś, a nie za 3 tygodnie
    podejście sprzedawcy też jakieś inne, zaraz się okaże, że będzie milej niż w bmw