Może lepiej byłoby utworzyć nowy temat stricte o postrzeganiu marki AR, pozycji na rynku i względem konkurencji?
Co chwilę wraca ten temat jak bumerang, a że Alfa (i już nie chodzi o samą Giulię) to nie premium, że serwisy złe, brzydkie, że tamci mają lepiej, że polityka marketingowa taka a nie inna, że zagranica ma lepiej, itp. Spoko, fajnie usłyszeć opinie innych, ale nie w wątku o Giulii
Tutaj byśmy mieli tylko o aucie, porównania z konkurencją (i proszę nie Giulietta vs V40 tylko ewentualnie Giulia vs S60), a działanie FCA i cała otoczka w drugim wątku?
Pozdro,
Bartas
A w Airbusie A370 nad każdym fotelem. I co z tego?
Jest to albo słaba pamięć, albo kłamstwo. Do wyboru. Nawet w zagranicznych recenzjach piszą "lack of rear air-vents is puzzling".
Jak na razie to u Ciebie są wspomnienia i domysły, a ja podałem rycinę z instrukcji, cytat z angielskiej zdaje się recenzji oraz zdjęcie wnętrza V40. Jeszcze jakichś konkretów brakuje?
Jeśli Twoim zdaniem Volvo nie jeżdżą rodziny z dziećmi (PR-owiec Volvo właśnie spada pod stół ze śmiechu, Skandynawia taka rodzinna i w ogóle), to OK. Jako jeden z pierwszych testów cywilnej Giulii w drugim wątku było wrzucane wideo z wkładaniem wózka do bagażnika, w dziale MiTo/Giulietta pytania o spacerówkę padają dość często, ale jak rozumiem jest to groteskowe.
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Ostatnio edytowane przez Archi ; 31-08-2016 o 08:14
Alfa Romeo Nel Cuore
Na temat przeglądów napisze to tak: ceny przeglądów AR mają z kosmosu ja w Giuliettcie za przegląd po 30 tkm wychodzi w ASO ponad 1500 pln a po 15 tkm około 700-800 pln.
wiec owszem jest premium - premium cenowe nie jakościowe - mi na przeglądzie nikt nie zajrzał nawet do hamulców aby je przeczyścić. - ba nawet koła nie sciągneli.
Co do jakości - kwestia tapicerki- ujadałem się właśnie o tapicerkę w mojej Giuliettcie - rozłażące się szwy i przetarcia na fotelach już po 20 tkm to wg AR zużycie eksploatacyjne. we F500 po 130 tkm fotel jak nowe i Bravo po 100 tkm to samo. Pewnie po 100 tkm będę siedział na samym stelażu- gównolit i tyle a nie premium.
W Volvo nawet do łba by nikomu nie przyszło aby takie coś uznać za normalne.
Oj dłuuuuga droga przed alfą.
ps. żeby nie było - wczoraj znów brudna... demo Giulia porzucona gdzieś w koncie pod salonem zamiast na honorowym miejscu. Po 2 tygodniach od ostatniej wizyty w salonie wstawiona tam czarna Giulia nadal stoi z dostawczakami i bez jakichkolwiek folderów.
PREMIUM![]()
To w giulietcie też odpada?To się po prostu na klej mocuje, czy jak?
Co do grup docelowych, to ja mam i alfę i volvo i lubię oba samochody i nie przesadzajmy że volvo to tylko na długie trasy, a jak zjedziesz z autostrady to trzeba się do alfy przesiadać, itd. Jedno i drugie jeździ i część wspólna zbioru różnych zastosowań jest całkiem spora.
Bo to jest majstersztyk w nabijaniu ceny i robieniu klienta w bambuko.
W cenie zwykłej Giulii za 139 000 masz już 16" felgi. Dopłata za 17" wynosi 4 400 PLN.
W cenie Giulii Super za 145 500 masz już te 17" felgi z dopłatą 4 400 PLN, ale gdybyś jednak wolał 18", to trzeba dopłacić kolejne 4 400 PLN.
Tym prostym sposobem, w cenie Giulii Super na 18" felgach płacisz za trzy komplety felg (16", 17", 18"), ale dostajesz tylko jeden.
Ten jeden komplet 18" felg kosztuje Cię tylko skromne: 4400 + 4400 + cena za 16" felgi - prawdziwy majstersztyk.
Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4 (2018-...)
AR 159 1.9 JTDM Q-Tronic Distinctive (2008-...)
AR 147 2.0 TS Selespeed Distinctive (2001-2008)
Też się zastanawiałem, czy te dopłaty do felg to nie jest jakaś kpina...
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS