Strona 7 z 11 PierwszyPierwszy 1234567891011 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 103

Temat: Żarówka H1

Użytkownik Maniak resoraków Avatar loco145
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Czarna 159 16Virs 07r

Domyślnie

as a wiesz ilu kierowca juz za to zabrali??

na allegro czy w sklepach jest ogromna liczba tych światełek do jazdy dziennej i jakoś wszystkie w dzien rzucaja białe światło. rożnica jest gdy zapada zmrok wtedy te swiatełka daja troche pod niebieski. nawet zarowki postojowe ledy w nocy swieca niebieska poświatą :/ testowałem to juz ja gonzo i inni tez sie o tym przekonali...

Voyager_1988
    Gość

Domyślnie

zgadza się i wygląda pod niebieski :/ a wątpie by policjantowi wytlumaczyl że to biały a nie niebieski :/

Użytkownik Romeo Avatar as
    Mieszka w
    Zduńska Wola
    Auto
    AR 145 / 1994 1,4 BOXER

Domyślnie

Nie wiem - być może się do końca nie zrozumieliśmy, ale czy macie zamiar jeździć w dzień na tych światłach zamiast, jak przykazano na światłach mijania lub do jazdy dziennej? Jeśli tak to Policja, jak najbardziej może sie przyp...
    Errare humanum est - Mylić się jest rzeczą ludzką.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar kln
    Mieszka w
    ZGR
    Auto
    156 1.9JTD16V '03 FL

Domyślnie

Kolega miał w podświetleniu tablicy z tyłu białe ledy... dla policjanta (zwykły krawężnik na spacerze) to były niebieskie, i tylko dlatego, ze jakims cudem mialem w zapasie zwykle zarowki (na ktore od razu wymienil) nie zabrał mu dowodu. No bo kto ma racje? Kretyn po podstawówce w mundurze, nawet kiedy jej nie ma...

Użytkownik Maniak resoraków Avatar loco145
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Czarna 159 16Virs 07r

Domyślnie

temat w tuningu o takich przypadkach jest dla kolegow ale tak w tablicy nie moga byc. choc w kodeksie pisze (tablica rejestracyjna oświetlona) brak okreslenia barwy

swiatła do jazdy dziennej roznia sie tylko tym od tych listew ze sa w obudowie ładnej ale jak juz pisalem widziałem te światła w dzien wiele osob na tym jezdzi i w dzien one sa białe ale z bliska fakt wpadaja pod niebieski. wieczorem sie na nich nie jezdzi ja tam jezdze na mijania caly czas przynajmniej wszystkie światła świeca a nie tak jak w dziennych tylko z przodu jakies lampki...

ViP Romeo Avatar williamdrake
    Mieszka w
    Erlensee (de)
    Auto
    AR 145 2.0 TS QV, Peugeot 207 1.4 Vti

Domyślnie

Evendi, zdejmij to z belli....
    Ik@r 1111
    AR 33 1.7 IE 2000-2008 r.
    AR 145 2.0 16V TS 2008-...

Użytkownik Pirat drogowy Avatar adk
    Mieszka w
    ok. Mińsk Mazowiecki
    Auto
    145 2.0 T.S. QV-style

Domyślnie

Cytat Napisał as Zobacz post
    Nie wiem - być może się do końca nie zrozumieliśmy, ale czy macie zamiar jeździć w dzień na tych światłach zamiast, jak przykazano na światłach mijania lub do jazdy dziennej? Jeśli tak to Policja, jak najbardziej może sie przyp...
    Właśnie sam zamierzalem kupić takie cudo, podłącza się je w ten sposób aby działały tylko ze światłami pozycyjnymi. Ale ta myśl uciekła szybciej niż się pojawiła

Jeżeli chodzi o policjantów to mogą doczepić się tylko do barwy, która na dobrą sprawę nawet w dzien przypomina niebieski, co prawda nie rzuca się to jakoś specjalnie w oczy, ale taką ma barwę. O jeździe po zmroku nie wspominam, bo wtedy świecą jak niebieskie ledy. Ale to w koncu światla do jazdy dziennej, te diody dają naprawdę mocne i rozproszone światło, za dnia nie przeszkadza, ale w nocy oslepia, nie żartuję!!! Oślepia jak cholera. No i co najważniejsze Chinole za 150PLN z Allegro nie maja tak na dobrą sprawę homologacji. Są tam niby jakieś oznaczenia na obudowie ale to wszystko lipa.

Co do świateł dziennych to ideą było zmniejszenie zużycia prądu i takie śmieszne ledy taką oszczędność zapewniają, ale nic poza tym. Jedyne porządne światła do jazdy dziennej robi Hella, spełniają swoją funkcję i nic za ich użytkowanie nie grozi. Ale wydać kilka setek za oprawki ktore trzeba jeszcze ladnie wkomponować w zderzak, albo gdzieś tam. Mi osobiście wydaje się to bezsensowne.

Ale to moja opinia Pozdrawiam.

Użytkownik Romeo Avatar as
    Mieszka w
    Zduńska Wola
    Auto
    AR 145 / 1994 1,4 BOXER

Domyślnie

Z tym podświetlaniem tablic rejestracyjnych to jakieś przegięcie, bo przede wszystkim powinny być czytelne. Jakoś trudno mi uwierzyć w to, że jakiś tępy glina upierał się co do koloru tym bardziej, że nie diody nie świeciły na niebiesko tylko na biało
    Errare humanum est - Mylić się jest rzeczą ludzką.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar adk
    Mieszka w
    ok. Mińsk Mazowiecki
    Auto
    145 2.0 T.S. QV-style

Domyślnie

Cytat Napisał as Zobacz post
    Z tym podświetlaniem tablic rejestracyjnych to jakieś przegięcie, bo przede wszystkim powinny być czytelne. Jakoś trudno mi uwierzyć w to, że jakiś tępy glina upierał się co do koloru tym bardziej, że nie diody nie świeciły na niebiesko tylko na biało

Co do ledów to masz rację, ale jak fanatycy tuningu montują zielone czy czerwone to już dla mnie lekka przesada, jakiego uroku dodają te kolorowe światełka ??

Użytkownik Maniak resoraków Avatar piter
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    146 1,6 TS 2000r

Domyślnie

takie światełka może i wyglądają fajnie i oryginalnie, ale w samochodzie Audi, gdzie linijka diodowa jest zintegrowana z reflektorem, barwa światła pasuje do reszty i wygląda to estetycznie,
    sory za szczerośc, ale doczepianie jakichś świecących patyków do auta to dla mnie żenada jest