Strona 27 z 48 PierwszyPierwszy ... 171819202122232425262728293031323334353637 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 261 do 270 z 477

Temat: Blue&Me upgrade i zmiana języka

Użytkownik Fachowiec Avatar AirAjti
    Mieszka w
    Lubin
    Auto
    Była 159 Berlina 2.4JTDm '06... aktualnie Tipo 1.4T-Jet z fabrycznym nadtlenkiem gazu

Domyślnie

Najpierw 1... drugiego nie zrobisz przecież bez wykonania kroku pierwszego.

Klikasz DOWNLOAD, ściąga się 1,5MB zip... w nim są dwa pliki CAB (nazwa ConfReader....), jeden configuration (bez rozszerzenia) oraz instal.inf..... a do tego instrukcje w roznych jezykach.

No te wszystkie pliki (oprocz instrukcji w pdf) wrzucasz na pendrajwa i robisz wg mojej instrukcji. Cała filozofia.
    Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel

"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    1.9 150KM

Domyślnie

No zgadza się czytać umiem ,pliki CAB powinny być 23KB i 19 chyba a mi wywala 23 i 50 KB może tu jest problem,A krok drugi to wiem że dopiero potem .Nie mogę zassać pierwszego kroku bo tak jak piszę nie te wielkości coś .W instrukcji nawet jest że jeden Confreaser 23 a drugi 19 a mi ssie 23 i 50

Mieszka w
    Lubin
    Auto
    Była 159 Berlina 2.4JTDm '06... aktualnie Tipo 1.4T-Jet z fabrycznym nadtlenkiem gazu

Domyślnie

No ale srał to pies ile to ma KB?
    Próbowałeś zrobić aktualizację? Działa?
    Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    1.9 150KM

Domyślnie

Nie działa jak ma działać ,chyba z 15 penów próbowałem i nic . Ściągnę to rozpakowuję i siedzę w aucie jak debil i nic

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Tarnobrzeg
    Auto
    Alfa 159, 2.0 JTDm, 136KM

Domyślnie

Cytat Napisał Pawelek_S Zobacz post
    Nie działa jak ma działać ,chyba z 15 penów próbowałem i nic . Ściągnę to rozpakowuję i siedzę w aucie jak debil i nic
    Zobacz mój opis z kwietnia w tym wątku (taki długi). Rób wg tego i później napisz co konkretnie Ci nie działa (Alfa wyrzuca błąd, czy po prostu nic się nie dzieje). Może po prostu za krótko czekasz.

Wysłane z Xperii przez Tapatalka

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Z tego co pamiętam jak pomagałem CI przy dokładaniu B&M, to Twoja centralka nie obsługiwała USB zewnętrznego, ale tego nie wiedzieliśmy na początku i takie gniazdo i tak założyłeś. Jeśli przez nie robisz upgrade, może ono jest nieaktywne, ale bo nieaktywne dla upgradu?

Normalnym USB dla Twojego B&M jest to na centralce, sugeruję zrobić próbę przez właśnie to gniazdo.

Inna sprawa to nie wiem czy upgrady przez pendrive da się w ogóle zrobić dla tej Twojej centralki B&M (bez Media i zewnętrznego USB)- ktoś mógłby potwierdzić?

Mieszka w
    Lubin
    Auto

Domyślnie

Ja myślę, że Pawelek_S wyciągnie radio i nam to potwierdzi

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    1.9 150KM

Domyślnie

Wyjąć radio to sekunda , to co piszecie to wszystko prawda , mam centralę z gniazdem i wiem że właśnie przez nie robi się aktualizacje ale sprzętem serwisowym (zapomniałem nazwy) i w tym wypadku nie ma gniazda w schowku więc nici z MP. wszystko to wiem ale kiedyś ktoś pisał że ma centralę z gniazdem i ma tez gniazdo w schowku i mu działa dla tego tak się uparłem,Czekam długo na reakcję kilka minut za każdym razem i nic nie wywala,żadnego błędu.Być może tak już ma być ale uparłem się na MP ,myślałem że zaskoczy.Całe B&M dokładałem to fakt i działa dobrze ,jeśli tak ma być ( bez B&M ) to aktualizacja nie potrzebna bo gniazdo w schowku nie ruszy.Centralkę dobierałem zgodną z autem po vinie. Może jakby podmienił na odpowiednik ale bez usb na froncie. Z tego co wiem to pierwsza lepsza nie podejdzie?
    Ostatnio edytowane przez Pawelek_S ; 02-09-2016 o 22:31

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Wyjąć radio to sekunda , to co piszecie to wszystko prawda , mam centralę z gniazdem i wiem że właśnie przez nie robi się aktualizacje ale sprzętem serwisowym (zapomniałem nazwy) i w tym wypadku nie ma gniazda w schowku więc nici z MP. wszystko to wiem ale kiedyś ktoś pisał że ma centralę z gniazdem i ma tez gniazdo w schowku i mu działa dla tego tak się uparłem,Czekam długo na reakcję kilka minut za każdym razem i nic nie wywala,żadnego błędu.Być może tak już ma być ale uparłem się na MP ,myślałem że zaskoczy.Całe B&M dokładałem to fakt i działa dobrze ,jeśli tak ma być ( bez B&M ) to aktualizacja nie potrzebna bo gniazdo w schowku nie ruszy.Centralkę dobierałem zgodną z autem po vinie. Może jakby podmienił na odpowiednik ale bez usb na froncie. Z tego co wiem to pierwsza lepsza nie podejdzie?
    no ale on pewnie ma centralkę z MP, a Ty tylko podpiąłeś sie do pinów gniazda na centralce i dorobiłeś USB mając nadzieję że może ruszy (pamiętam nie było pewności, bo ePer pokazywał jako dostępną opcję dla Twojego VIN gniazdo USB). Możesz jeszcze spróbować czy update ruszy jak pendrive podłączysz do gniazda USB na centralce, tylko nie wiem co osiągniesz, może nowszy firmware, masz z czymś problemy (ja mam co jakiś czas z najnowszym, to nie jest 100% dopracowane).
    Pamiętam jak parę miesięcy temu mówiłeś że wystarczy Ci BT, widzę że Cię dalej korci coś próbwać, nie wiem jednak czy cokolwiek więcej z tym radiem/body/centralką osiągniesz. Zakładanie centralki niezgodnej z VINem, to trochę ryzyko, chcesz próbuj. Jak Ci brakuje np MP3 to ja bym podpiął jakiegoś Yatour-a czy inne USB/SD pod gniazdo zmieniarki, ewentualnie szaleć radio 2 din z dużym wyświetlaczem B&M , GPS (np GMS) dodać moduł sterowania z kierownicy i masz fajny konfig - ale blisko 2tys trzeba jednak wydać.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    1.9 150KM

Domyślnie

Radio 2din odpada bo :
    cena- jeden z tańszych i niezłych byłby GMs ale psuje wygląd, najlepiej chinol z Alliexp. ale za drogo, nie dam dwa klocki. Korci mnie tak jak pisałeś bo słucham bardzo zróżnicowanej muzyki (zależy od nastroju) i przekładanie płyt mnie doprowadza do szału, choć mam mp3 w radiu. Co do innej centrali to znalazłem na jakiejś stronce która z resztą przewinęła się gdzieś na forum że zamienniki do mojej to:
    50510226, 50512001, 50512729, 50518381 i 50521675, według epera moje to 50505921 i takie mam.
    Co do pytania jak mi się sprawuje to ok , raz załapało jakąś zawieszkę ale zdjęcie klemy pomogło.
    No nic w sumie pewnie zrobię jak piszesz a tak było chciałem przechytrzyć co nie co bo dołożyłem gniazdo.