Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Świeżak
    Auto
    było 159 SW 08, 2.4 Jtdm, jest Giulietta 1.4 MA 170 km

Domyślnie

Ja w ogóle nie rozumiem o co to całe słodkie pierdzenie z ceną Gulii... Sprawdzaliście jak ostatnio złotówka stoi? Albo ile kosztuje konkurencja z dieslem 150 KM? (podpowiem - Mazda 6 - 130 tysi., Jakieś tam Hyundai czy Kia - tu 1.7 136 KM - 123 tysie.) To naprawdę jest w miarę normalna cena. Wiadomo, chciałoby się mniej, z trochę lepszym wyposażeniem, ale nie można czynić z tego zarzutu.

Co do pozycjonowania marki - Gulia to nie jest BMW, Mercedes czy Audi, ale można ją np. porównać z Subaru - też autem stosunkowo niszowym, ale z wierną grupą wyznawców. Patrzyliście ile kosztuje Legacy z silnikiem 150 KM w Dieslu?

Co do jakości materiałów wnętrza to szkoda nawet wchodzić w polemikę. Jeździłem nowymi modelami wielkiej trójki - naprawdę materiałami Alfa nie odstaje ani od BMW, ani od Audi czy Mercedesa. Można rozmawiać o spasowaniu, ale podstawowe wersje zawsze czuć plastikiem.

Wreszcie kwestia sprzedaży w DE. To jest tak hermetyczny rynek że dane stamtąd nie są w żaden sposób reprezentatywne dla sprzedaży ogólnoeuropejskiej. Gulia to nowoczesne, udane auto o przyzwoitym wyglądzie. Moim zdaniem nie ma się czego wstydzić w tym segmencie i poradzi sobie dobrze.

Jedyny zarzut, z którym się zgadzam to brak wersji SW. Mam nadzieję, że tu nadrobią.

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    signiore Giuseppe Busso

Domyślnie

Cytat Napisał makaronek Zobacz post
    no dobra, ale nadal nie slyszalem zadnego sensownego argumentu, poza walkowanym przez producentów "segmentowaniem" aut... ktore sluzy wyludzaniu kasy.
    Wymiarami sie nie rozni
    Miejscem z tylu sie nie rozni
    Osiagi CLA ma lepsze
    Materialy ma lepsze (pusty śmiech mnie jedynie ogarnia, jak posiadacz Alfy 159 pisze "ohyda" o kierownicy AMG )
    Cenę ma podobną
    Warunki leasingu ma duzo lepsze
    Dźwięk wydechu wg mnie też ma lepszy

Powiedzcie mi proszę, cóż takiego prócz "tego czegoś", czyli cholera wie czego, Giulia (niech już będzie ta 280KM bo ta obecna 200konna, to już w ogóle w kwestii mocy nie ma startu), ma lepsze? Nie kupię auta argumentując tylko ceną, ale na pewno nie kupię giulii tylko dlatego, że jest rownie dobra i tańsza niż pchana mi na siłę za pomocą "segmentyzacji" konkurencja. Oczywiście, że producent twierdzi, że Giulia to konkurent BMW3, bo inaczej by niczym nie był w stanie podeprzeć wygórowanej jak na nią ceny. Porównywać do najbardziej awaryjnego auta klasy premium też jest dość wygodnie. Mam teraz mazdę 6 w kombi. Auto dla mnie nietrafione zupełnie - kupiłem, bo mi się podobało i było szybsze niż poprzednie. Giulie też wiele osób kupi czytając pianie z zachwytu nad nią i entuzjazmując się 6.6 do setki, po czym po miesiącu mogą żałować. Gdybym kupując mazdę 6 miał 20% rabat na audi, na bank bym wzial audi. Gdybym kupujac Giuliette mial lepszy przeglad, mialbym auto 310 konne z glosnikami olufsena, a nie 240 konne z Bose. Trzeci raz tego samego bledu nie zrobie - przed zakupem Giulii po pierwsze pojezdze kazdym z aut po kilka godzin, po drugie bede benchmarkowal ceny Giulii do cen Audi, więc uzyskam zupełnie inny rabat. Ludzie stąd ku uciesze dilera wezmą giulię po tych ochach i achach za kazdą cenę.

jak posiadacz takiej kierownicy pisze o AMG "ohyda", to dla mnie najlepsza reklama AMG Załącznik 209793
    Myślałem do tej pory, że baba w ciąży to jest szczyt marudzenia i niezdecydowania ...
    Kupiłeś mazdę - jesteś niezadowolony.
    Wystąpiłeś na forum Alfy, porównujesz a w zasadzie narzekasz na Giulię no i rzekomo kupujesz Giuliette, ale za rok sprzedajesz, hmm
    Ciągle piszesz o leasingach, upustach, promocjach widać, że liczysz pieniądze...tylko że jak tą Giuliette sprzedasz po roku to stracisz bardzo dużo, co ś tu nie halo.
    Ciągle jakieś nowości, CLA, BMW, teraz Audi, kogo to tu interesuje, nie zastanawiałeś się ?

O co ci chodzi ?
    Jeśli mogę coś doradzić, to tak jak bartas82, Nie kupuj tego auta bo będziesz żałował.

Użytkownik Znawca Avatar anAlfaBeta
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie

Skończcie to pierdzenie o niczym bo śmietnik się zrobił a informacji o Giulii w tym nie ma.

Kłócicie się z kolesiem, który kupił Mazdę i zarejestrował się na forum AR żeby prawić mądrości że AMG i Audi S jest lepsze niż AR. To się nazywa marny trolling a dyskutujecie bez sensu. kolejną stronę.
    Giulia Veloce Misano Blue 2.0 TB
    159 Sportwagon Q-Tronic '06 Nero Oceano była

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    WPR
    Auto
    Giulietta Veloce MY2016 / Giulia Veloce 2.0

Domyślnie

problem chyba troche z rozumieniem tekstu pisanego - kupilem Giuliettę, mazdę raczej sprzedam. I nikt sie nie kloci, jak na razie to Ty prawisz mądrości anAlfaBeta. Giuliette sprzedaje moze nawet za niecaly rok, kupilem ją żeby ją wrzucić w koszty w tym roku - po prostu, nie chce mi się tego tłumaczyć akurat. Nie chcecie porównywać - ok.... po części rozumiem dlaczego nie będę porównywał. Zatem kolejnych 1000 stron zgadywanek i zachwytów czas zacząć ja się usuwam z tematu wrócę jak będę miał konkrety i pojeżdżę tą 280ką czyli przy tej zajebistej polityce sprzedaży Alfy pewnie na Boże Narodzenie 2017

Użytkownik Maniak resoraków

Domyślnie

Cytat Napisał Archi Zobacz post

A dla tych, których znowu zemdliło

Załącznik 209776

Hmmm.co do QV nikt nie zastrzeżeń, pytanie ile takich aut zobaczysz na szosach?

- - - Updated - - -

Cytat Napisał bartas82 Zobacz post
    O
    Jeśli Ciebie interesuje tylko fun z jazdy i nic po za tym(a tak wnioskuje po wpisach) to bierz małego, mocnego hot hatcha (typu A45, Focus RS)- nie ma sensu, żebyś dopłacał do wyższego segmentu z gorszym silnikiem i osiągami, bo dla Ciebie to nie będzie żadna korzyść. I nikt Cię nie przekona na korzyść Giulii, bo takie masz kryteria wyboru, że Giulia przegra.
    Bartas, kolego, to jest ciekawa wypowiedź. Bo nadal nie wiem, NIKT nie wie, do kogo adresowana jest Giulia, jaka grupa nabywców ma to auto zakupić, czego oczekują od samochodu.
    Nie wiemy tego. Klient docelowy nie jest w ogóle określony. Poza mętnym "podbijaniem Ameryki".
    Czy jest jakaś zwarta, spójna akcja promocyjna? Czy to auto jest sensownie reklamowane? Ponad rok temu je zaprezentowano. Od dwóch chyba miesięcy jest w sprzedaży.
    Do kogo trafia informacja i jaka o tym modelu?

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

Boże, Anderson - do tego jest adresowana, kto wie czego chce, chce Giulię i się w niej będzie dobrze czuł. Banalne przecież.

Użytkownik Znawca Avatar duke75
    Mieszka w
    Kłaj/Kraków
    Auto
    AR Giulia Super; AR Tonale PHEV; Spider 916 3.0 V6, GTV 3.2 V6 "La Regina"

Domyślnie

Cytat Napisał szymku Zobacz post
    Ja w ogóle nie rozumiem o co to całe słodkie pierdzenie z ceną Gulii... Sprawdzaliście jak ostatnio złotówka stoi? Albo ile kosztuje konkurencja z dieslem 150 KM? (podpowiem - Mazda 6 - 130 tysi., Jakieś tam Hyundai czy Kia - tu 1.7 136 KM - 123 tysie.) To naprawdę jest w miarę normalna cena. Wiadomo, chciałoby się mniej, z trochę lepszym wyposażeniem, ale nie można czynić z tego zarzutu.

Co do pozycjonowania marki - Gulia to nie jest BMW, Mercedes czy Audi, ale można ją np. porównać z Subaru - też autem stosunkowo niszowym, ale z wierną grupą wyznawców. Patrzyliście ile kosztuje Legacy z silnikiem 150 KM w Dieslu?

Co do jakości materiałów wnętrza to szkoda nawet wchodzić w polemikę. Jeździłem nowymi modelami wielkiej trójki - naprawdę materiałami Alfa nie odstaje ani od BMW, ani od Audi czy Mercedesa. Można rozmawiać o spasowaniu, ale podstawowe wersje zawsze czuć plastikiem.

Wreszcie kwestia sprzedaży w DE. To jest tak hermetyczny rynek że dane stamtąd nie są w żaden sposób reprezentatywne dla sprzedaży ogólnoeuropejskiej. Gulia to nowoczesne, udane auto o przyzwoitym wyglądzie. Moim zdaniem nie ma się czego wstydzić w tym segmencie i poradzi sobie dobrze.

Jedyny zarzut, z którym się zgadzam to brak wersji SW. Mam nadzieję, że tu nadrobią.
    Właśnie, apropos cen, większość tu narzeka, że Gulia jest droga... Kumpel ostatnio chciał kupić Superba i skonfigurował auto z 1.8 T w pełnym wypasie. Wyszło 185 tys po rabatach dla stałego klienta(rok temu u nich kipił poprzedniego Superba ale go rozwalił). K...., prawie 200 za skodę??? Ostatecznie kupił Kia Sorrento za 165 !! Ludzie, nie mam nic do cennika Gulii
    Ostatnio edytowane przez duke75 ; 07-09-2016 o 21:29

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    145 1.4TS, 156 SW 1.8TS, 159 1.9JTS, GT 1.9JTD, Volvo V40 CC, Fiat 500, Giulia 2.0 200km

Domyślnie

W sierpniu giulii sprzedano w Holandii słownie 2 szt. A od początku sprzedaży czyli chyba od czerwca 40 szt. BMW3 w sierpniu 249 szt. Czyli giulia można powiedzieć że w Holandii jest na razie produktem niszowym. Ciekawe czy w Polsce sprzedano w sierpniu więcej. ....

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Ludvigus
    Mieszka w
    Trzebownisko, Rzeszów, PL
    Auto
    Giulia 2.0TB, 147 1.6 TS

Domyślnie

Cytat Napisał makaronek Zobacz post
    Gdybym kupując mazdę 6 miał 20% rabat na audi, na bank bym wzial audi. Gdybym kupujac Giuliette mial lepszy przeglad, mialbym auto 310 konne z glosnikami olufsena, a nie 240 konne z Bose. Trzeci raz tego samego bledu nie zrobie
    QRVA człowiek, co mnie - chłopka roztropka z podkarpacia, czy innych 100-200 ludzi czytających ten wątek obchodzą twoje problemy egzystencjalne i źle wybierane samochody?! Weźże usuń konto, odejdź, wyjdź i nie wracaj, bo po zbanowaniu KRS-a zaczynasz przejmować jego pałeczkę - czytaj pajacować udowadniając wszystkim, że tylko Audi po rabacie to fajny wózek, a Giulia jest za droga i źle wykończona.

Ufff. Ileż można?!

A tak dla podtrzymania choć trochę merytoryki - dlaczego Auto Union 3 to kompakt, a AR Giulia to klasa wyżej - to proste - przez rozstaw osi - 260 cm w ałdi i ponad 20 cm więcej w Giulii. A co to daje? Duuuużo lepsze prowadzenie, bo klasa D jest z reguły też troszkę szersza. O RWD nie będę pisał, bo może 5% ludzi rozumie zalety i przewagę tego rozwiązania nad autami które ciągną (FWD) a nie pchają (RWD).

A propos Mercedesa CLA, polecam oglądnąć:

Trafny cytat z youtuba:

Za dużo rzeczy tutaj nie pasuje, mercedes sam zrobił podróbkę własnego produktu, coś w rodzaju japońskiej repliki jaguara na bazie micry.

L.

Użytkownik Znawca Avatar Krzysztof
    Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4

Domyślnie

Cytat Napisał duke75 Zobacz post
    K...., prawie 200 za skodę??? Ostatecznie kupił Kia Sorrento za 165 !! Ludzie, nie mam nic do cennika Gulii
    Idź na całość i dodaj: Kto jeszcze nie kupił Giulii, to przegrał życie - taniej nie będzie
    Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4 (2018-...)
    AR 159 1.9 JTDM Q-Tronic Distinctive (2008-...)
    AR 147 2.0 TS Selespeed Distinctive (2001-2008)