Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Temat: Podświetlanie ICSa - problem

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    bydgoszcz
    Auto
    166, 1999, 2.0+lpg

Domyślnie Podświetlanie ICSa - problem

Panowie, mam problem z podświetlaniem ICSa. Przy wyłączonych światłach podświetlenie jest ok - wszystko jest czytelne nawet w pełnym słońcu natomiast gdy włącze światła ekran powoli lekko przygasa - w dzień praktycznie nic nie widać na ekranie. Pokrętło regulacji mam na maxa ustawione, przy ywłączonych światłach nei reaguje, przy włączonych zejście do min praktycznie wygasza ekran a na maxa jest bardzo słabo widoczne.

Zrobiło mi się to niedawno. "szpece" montowali mi caraudio i rozbierali ICSa. Czy to może być jakaśtasiemka łącząca panel przedni a może czujnik światła? Z tego co pamiętam jest on zlokalizowany przy kasecie?

Jak mogę stwierdzić co padło?

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Rybnik
    Auto
    Alfa 166 2.5V6 była; Alfa Gtv 2.0 TS 2001

Domyślnie

Cytat Napisał jerry46 Zobacz post
    Panowie, mam problem z podświetlaniem ICSa. Przy wyłączonych światłach podświetlenie jest ok - wszystko jest czytelne nawet w pełnym słońcu natomiast gdy włącze światła ekran powoli lekko przygasa - w dzień praktycznie nic nie widać na ekranie. Pokrętło regulacji mam na maxa ustawione, przy ywłączonych światłach nei reaguje, przy włączonych zejście do min praktycznie wygasza ekran a na maxa jest bardzo słabo widoczne.

Zrobiło mi się to niedawno. "szpece" montowali mi caraudio i rozbierali ICSa. Czy to może być jakaśtasiemka łącząca panel przedni a może czujnik światła? Z tego co pamiętam jest on zlokalizowany przy kasecie?

Jak mogę stwierdzić co padło?
    Kolego, wystarczy wejść do menu TRIP/Settings/Screen/ i ustawić Day design.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    bydgoszcz
    Auto
    166, 1999, 2.0+lpg

Domyślnie

oczywiscie to zrobilem w 1 kolejnosci, nie dziala to.

na ustawionym day design i podswietleniu w pokretle na max, po wlaczeniu swiatel ekran automatycznie sie zciemnia, tak jakby czujnik myslal ze jest noc. mogli mi cos spieprzyc przy wyjmowaniu ICSa? podejrzewaz ze gosc wsadzil srubokret w ten otwor przy kasecie - tam jest czujnik? czy jesli go zepsul to moze powstac taki efekt?

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    bydgoszcz
    Auto
    166, 1999, 2.0+lpg

Domyślnie

ostatni raz daje Alfe jakims "specjalista",
    ale po kolei...
    przyczyną błędu był niedziałający czujnik światła - doszedłem do tego uruchamiając auto z ustawieniami automatic w wyborze dzien/noc - wybrał nocny tryb, co sugerowało że coś jest nie tak z czujnikiem. Rozebrałem ICSa i ... sprawdzałem która taśma odpowiada za połączenie czujnika z panelu przedniego do kompa - jest to 15 ścieżkowa biała taśma po prawej stronie. Okazała się że specjalista z car audio shopu nie mógł sobie poradzić ze złożeniem tego wszystkiego jak rozbebeszył ICSa i zrąbał styki-dosłownie były pogniecione. Odciąłem kilka mm, podłączyłem wszystko i działa.

Nie wiem jak Wy ale ja mam same przykre doświadczenia z wszelkiego typu mechanikmami/elektrykami którym daje moją alfe. Srednio na jedną naprawioną rzecz w gratisie dostaje 2 nowe zepsute. masakra.

Użytkownik Romeo Avatar gonzo
    Mieszka w
    Siemianowice Śląskie
    Auto
    Fiat Tipo SW 1.4 T-jet

Domyślnie

Cytat Napisał jerry46 Zobacz post
    ostatni raz daje Alfe jakims "specjalista"

Nie wiem jak Wy ale ja mam same przykre doświadczenia z wszelkiego typu mechanikmami/elektrykami którym daje moją alfe. Srednio na jedną naprawioną rzecz w gratisie dostaje 2 nowe zepsute. masakra.

Witaj w klubie. Albo masz znajomego mechanika za którego jesteś pewien, albo robisz sam co tylko sie da. Na pewno nie odstawiaj alfy do pierwszego Janka za rogiem. Problemy murowane!
    Jest Fiat Tipo SW Lounge 1.4 t-jet
    Była 166 FL 2.4 JTD R5 10v Black Metallescente
    Była 145 1.4 TS Edizione Sportiva

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    nowogrd
    Auto
    alfa romeo 166 2.0 TS+ lpg

Domyślnie

Za jasność ics odpowiada taki bały makaron. Jest jakby papierowy z naklejonymi paskami miedzianymi.rzecz bardzo delikatna. Te makarony są dwa...z lewej i prawej strony wyświetlacza ale która nitka odpowiada dokładnie za jasność już nie pamiętam.miałem to samo co ty. Okazało się że przy składaniu ics jedna niteczka zlazła z papieru i sie podwinęła za taki pasek plastiku trzymający ten makaron w gnieździe.za 3 razem dopiero załapałem na czym polega trzymanie w tym mikroporcie

Użytkownik Romeo Avatar gonzo
    Mieszka w
    Siemianowice Śląskie
    Auto
    Fiat Tipo SW 1.4 T-jet

Domyślnie

Gniazdo ma zabezpieczeniem przed wycięciem. Trzeba odblokować zapadki po bokach. Miałem problem z wyświetlaczem ics. Kupiłem taśmę i dokupiłem te złącze. Przełożyłem zabezpieczenie i śmiga.
    Ostatnio edytowane przez gonzo ; 11-09-2016 o 19:11
    Jest Fiat Tipo SW Lounge 1.4 t-jet
    Była 166 FL 2.4 JTD R5 10v Black Metallescente
    Była 145 1.4 TS Edizione Sportiva