Trwalszy jest 1.6, ale pamiętaj że ma DPF
Trwalszy jest 1.6, ale pamiętaj że ma DPF
Niezwykłość Alfy Romeo polega na tym... że czasem jeździ...
Ten filtr można wyciąć, czy później też są jakieś problemy?
Można wyciąć ale dolicz sobie na to ok 800zł bo trzeba tez wyłączyć w kompie, przy okazji można zaślepić egr no i przy zakupie uważaj na stan wtrysków bo są drogie, generalnie jak autko ma być do miasta to benzyna lepsza.
Tylko wtedy nie przekraczaj zachodniej granicy.
http://www.forum.alfaholicy.org/159_...acych_dpf.html
Po co od razu wycinać ? Jeśli będziesz trasy jakieś robić od czasu do czasu to on się wypali. Sprawdź sobie przed zakupem w ilu % jest zapchany. Generalnie dpf to największa ściema naszych czasów, ale znowu nie ma co demonizować.
Ps. Być może w PL za jakiś czas nie przejdziesz przeglądu bez dpf.
Dziękuję za pomocne odpowiedzi.
Silnik 1,6 jest bezproblemowy.
Przez 170 tys. km jedynie wymieniana była obudowa wymiennika układu chłodzenia.
Dpf to nie problem jeśli raz na jakiś czas przyjedziesz 20 km w trasie.
Żonie palił 6l, a mi 7l/100km
Silnik jest bardzo mocny, a dodatkowo można go podkręcić.
Panowie jakieś informacje na temat
1.4 TB 155 km? Zaczynam się rozglądać za takim Miciakiem i przeglądam każde info na alfoholikach. Jest ktoś w stanie rzucić kilka zdań o autku?
Silnik bajka, jedyna wada to to ze wystepuje ze skrzynia m32 o której powiedziano już chyba wszystko. problem to znalezienie dobrego egzemplarza w sensownych pieniądzach.
Hej możecie tylko spojrzeć na fotki w tym ogłoszeniu?
Czy ja dobrze widze, że tylny zderzak był malowany? Pytam bo w większości ogłoszeń łatwo rozpoznać, który miciak był bity z przodu bo zawsze odcień jest. A co w tym przypadku?
http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...-ID6yB2KN.html
Na moje oko z prawej strony malowane były drzwi i tylny błotnik. Spójrz sobie na różnicę odcieni zderzak tył - błotnik tył oraz drzwi - błotnik przedni. Zderzak tylny raczej oryginalny, ponieważ patrząc na stronę lewą odcienie się zgadzają.